Banyoyu mu yenilemeli?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Arkadaşlar benim banyomda cam açık olmasına ragmen dus sırasında asiri buhar oluyor. Benden önce kiracı oturuyordu,derz lekeleri o zaman da vardı sanırım bu buhardan olmuş. Bir de annemin kiracisiydi,annem cok sinirlenmisti 'Nasil temizlemisse fayans arasindaki dolguları eritmis'diye.
Iki duvarin tavana yakin kisimlari berbat,iki duvar temiz.Asla çıkaramıyorum,çamaşır suyu porcoz sokmam evime,sırf goruntuden tiksindiğim icin daha yeni alıp kullandım yine aynı. Kireç çözücüler,sirke,derz temizleyici vs de denedim. Temiz kisimlari ve berbat kisimlarin resmini ekliyorum,sizce nasıl cikar?

Eklentiler

• Screenshot_20190105-124445_Gallery.webp
    Screenshot_20190105-124445_Gallery.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20190105-124451_Gallery.webp
    Screenshot_20190105-124451_Gallery.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20190105-124457_Gallery.webp
    Screenshot_20190105-124457_Gallery.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 49
Bu lekeli kısımlar dış cepheden açık mi?

O zaman tahminim doğru, bu sizden önceki kiracının suçu olan birşey değil.. duvarınızın izolasyonu sorunlu, nem çektiği için küfleniyor.. önce ispirto ile silip temizleyin, sonra da özel küf ilaçları var onunla üstünden geçin...

O zaman tahminim doğru, bu sizden önceki kiracının suçu olan birşey değil.. duvarınızın izolasyonu sorunlu, nem çektiği için küfleniyor.. önce ispirto ile silip temizleyin, sonra da özel küf ilaçları var onunla üstünden geçin...
Isimleri var mı, netten sipariş vereyim. Teşekkür ederim bu arada

Bir de üst katımda alt katımdaki banyolarda sorun yok,tek bizim banyo sorunlu

Isimleri var mı, netten sipariş vereyim. Teşekkür ederim bu arada
Türkiyedeyseniz yardımcı olamam ben almanyada yaşıyorum... Ama buradaki en iyi ilacın adını vereyim belki turkiyede de vardır...
Mellerud adında bir ilac

Bir de üst katımda alt katımdaki banyolarda sorun yok,tek bizim banyo sorunlu
Bütün katlarda sorun olması gerekmez, sizin duvarda ince bi çatlak vardır iç kısımdan veya dış kısımdan bilemem, duş sonrası buharı içinde tutar ayrıca kışın hava soğuk yağışlı ve nemli olduğu için o da duvarda nemlilik yaratır... usta çağırıp birkaç gün nemi çektirecek alet de taktirabilirsiniz... Bu arada banyonuzu sadece duş sonrası değil hergün bikac defa düzenli olarak camı tamamen açarak 15er dakika havalandirmaniz da iyi olur

Türkiyedeyseniz yardımcı olamam ben almanyada yaşıyorum... Ama buradaki en iyi ilacın adını vereyim belki turkiyede de vardır...
Mellerud adında bir ilac
Bu mu acaba? Buysa turkiyede varmis

Eklentiler

• Screenshot_20190105-130606_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20190105-130606_Samsung Internet.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 50
Bütün katlarda sorun olması gerekmez, sizin duvarda ince bi çatlak vardır iç kısımdan veya dış kısımdan bilemem, duş sonrası buharı içinde tutar ayrıca kışın hava soğuk yağışlı ve nemli olduğu için o da duvarda nemlilik yaratır... usta çağırıp birkaç gün nemi çektirecek alet de taktirabilirsiniz... Bu arada banyonuzu sadece duş sonrası değil hergün bikac defa düzenli olarak camı tamamen açarak 15er dakika havalandirmaniz da iyi olur
Cami çok nadir kapatıyorum aslında,sürekli açık. Söylediğiniz ilaci deneyeceğim çok sagolun

Cami çok nadir kapatıyorum aslında,sürekli açık. Söylediğiniz ilaci deneyeceğim çok sagolun
Surekli acik da birakmamalisiniz.... yazin sorun degil ama kışın genelde açık olması duvarın kurumasını da engeller... havalandırın ve kapatın dışarının soğuk nemi içerde sürekli kalmasin duvar hem içten hem dıştan nem alıyor bu sefer, havalandırıp kapatınca içerdeki ısı duvarı kurutuyor geri.. Ben bu küften çok çektim tecrübelerim bu yönde:))

Arkadaşlar benim banyomda cam açık olmasına ragmen dus sırasında asiri buhar oluyor. Benden önce kiracı oturuyordu,derz lekeleri o zaman da vardı sanırım bu buhardan olmuş. Bir de annemin kiracisiydi,annem cok sinirlenmisti 'Nasil temizlemisse fayans arasindaki dolguları eritmis'diye.
Iki duvarin tavana yakin kisimlari berbat,iki duvar temiz.Asla çıkaramıyorum,çamaşır suyu porcoz sokmam evime,sırf goruntuden tiksindiğim icin daha yeni alıp kullandım yine aynı. Kireç çözücüler,sirke,derz temizleyici vs de denedim. Temiz kisimlari ve berbat kisimlarin resmini ekliyorum,sizce nasıl cikar?

Bunu bir inşaat mühendisi olarak cevaplıyorum, deterjan veya kimyasalla şimdi biter belki ama tek küf tozu bile kalsa ve ortam da nemli olduğundan tekrarlama olasılığı yüksek.
Ekonomik durumunuz nasıl bilmiyorum ama banyoyu yenilemek maliyetli olabilir.En güzeli derzi komple kazıyıp yeni, istediğiniz renkte derz çekmek.Öyle ustalık da bir iş değil, kendiniz bile yaparsınız

Back
X