• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyodan seslenen komsu

- Pudra Pembe -

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
2.977
17.162
408
29
Selam bugun icimi yiyen bir konu var. Oturdugumuz yere tasinali bir sene oldu , site ama sadece 4 yani tele cevrilmis bir yer. Siteye dair bisey yok. Gecen sene ramazan ayinda yan komsum sahur vaktinde cok ses yapiyorsunuz demisti. Kendisinin cocugu yok. Bizde ozur diledik.daha sonra bigun ben kapidan cikarkene , beni gormeyerek misafirleri varkene bagira bagira ses oýle yapilmaz iste boyle yapilir demisti sesiz kaldim.

Bugun ki olaya gelirsek , banyoda stor perdeleri yikiyorum. Kan ter icindeyim cunku iki kisi olmadan zor yikaniyor. Kizim bir yandan ucundan tutuyor bir yandan ben . Benimde ses tonum biraz yüksektir kizimla konusuyorum ordan tut , dur , az kaldi diye.
Banyodan bagirmaya basladi. Biktim , yeter yaaa sesten diye. Ben bana bagricagini dusunememistim. Bende ustume alinmadim konusmaya devam ediyorum . Kizima sesleniyorum geel de surdan tut diye. Sonra bak hala bagiriyor dedi o an bana dedigini anladim.
Nediyorsun banyodan basbas bagriyorsun dedim. Kapiya gelip soylesene rahatsizsan dedim. Oyle banyodan diklenmek kolay dimi dedim.insan gibi soyledinde bizde sana ses mi yaptik dedim. Ama sinirden delirdim kendi kendimr bir saat konustum sanirim. Kendisinin cocugu yok bizim evde ses yuksek yalitim yok iki papaginim var onlarin otusu var kabul ( ama apartman kurallina gore pitbul bile besleyebiliyoruz)
Kendisi hakli olabilir ama duzgun soylemesi gerekmezmiydi ? Bir daha karsilirsam tavrim nasil olmali?

Malesef benim de yatak odam yan komşunun mutfağıyla bitişik. Gecenin bir yarısı börek açar, dolapları temizler, çeşitli gürültüler yapar hatta bağıra bağıra telefonla konuşur. Gün içinde yaptığı sese hiçbir şey demeye hakkım yok. Sonuçta kadının mutfağı. Duvarların yalitimsiz olması onun suçu değil. Ama gece yarısı ya da sabahın körü olunca ben de bir kez duvara vurarak uyardım. Çalışan insanlarız. Bu bizim özgürlük alanımıza girmek oluyor bence.
Sizin olayinizda bu şekilde tepki göstermesi yanlış olmuş. Ben olsam ses etmezdim. Edeceksem de yüz yüze konuşurdum. Ama gündüz vakti elbet gürültü olur yapacak pek birşey yok.

Yalıtım olmadığını zaten biliyorsunuz , ayrıca çocukların ve kuşların da sesinin sürekli gittiğini biliyorsunuz, banyoda ses çok daha fazla gider bunu da biliyorsunuz buna rağmen gürültüye devam edip komşu kızdığında onu suçlu buluyorsunuz. Daha kibar olamaz mı diye. daha önce uyarılmanıza rağmen siz daha kibar olup gürültü yapmasanız olmaz mı?

Yaptığı cidden saçmalık ama keşke siz de banyoda o kadar bağırmasaydınız.
Bundan sonra siz de dikkat edersiniz fakat yalıtım iyi olmadığı için ve sizi mimlediği için en ufak gürültüde yine sorun çıkarır
Ya konuşup uzlaşın ya yalıtımınızı yenileyin

Selam bugun icimi yiyen bir konu var. Oturdugumuz yere tasinali bir sene oldu , site ama sadece 4 yani tele cevrilmis bir yer. Siteye dair bisey yok. Gecen sene ramazan ayinda yan komsum sahur vaktinde cok ses yapiyorsunuz demisti. Kendisinin cocugu yok. Bizde ozur diledik.daha sonra bigun ben kapidan cikarkene , beni gormeyerek misafirleri varkene bagira bagira ses oýle yapilmaz iste boyle yapilir demisti sesiz kaldim.

Bugun ki olaya gelirsek , banyoda stor perdeleri yikiyorum. Kan ter icindeyim cunku iki kisi olmadan zor yikaniyor. Kizim bir yandan ucundan tutuyor bir yandan ben . Benimde ses tonum biraz yüksektir kizimla konusuyorum ordan tut , dur , az kaldi diye.
Banyodan bagirmaya basladi. Biktim , yeter yaaa sesten diye. Ben bana bagricagini dusunememistim. Bende ustume alinmadim konusmaya devam ediyorum . Kizima sesleniyorum geel de surdan tut diye. Sonra bak hala bagiriyor dedi o an bana dedigini anladim.
Nediyorsun banyodan basbas bagriyorsun dedim. Kapiya gelip soylesene rahatsizsan dedim. Oyle banyodan diklenmek kolay dimi dedim.insan gibi soyledinde bizde sana ses mi yaptik dedim. Ama sinirden delirdim kendi kendimr bir saat konustum sanirim. Kendisinin cocugu yok bizim evde ses yuksek yalitim yok iki papaginim var onlarin otusu var kabul ( ama apartman kurallina gore pitbul bile besleyebiliyoruz)
Kendisi hakli olabilir ama duzgun soylemesi gerekmezmiydi ? Bir daha karsilirsam tavrim nasil olmali?
Komşunun yaptığu ayıp onda hem fikiriz ama sizinki de çok doğru değil bende gıcık oluyorum yan komşunun sesine gelip kapıdan uyarsaydı düzgün söylemesi gerekmez miydi diyorsunuz da kadın bir defa uyarmış e yalıtım olmadığını da biliyorsunuz kaç kere uyaracak ki benimde çocuğum yok ama üst ve yan komşum sayesinde on tane var gibi çözümü duvara matkap dayamakta buldum anca öyle sesler kesiliyor bir daha karşılaştığınızda herhangi bir tavrınız olmasına gerek yok karşılıklı gerilmişsiniz olmuş bitmiş

Ah ahh bu komsuluk sorunlari ..
Bizim de yatak odamiz yan tarafın oturma odasina bitisik .Once sessizlerdi sonra cocuklari oldu bangir bangir erik dali caliyor gec saatte ve tempo tutuyorlar muhtemelen çocuğu oynatip eglendiriyorlar (gece 1 de 1 yaşında cocuk)
Simdi cok takilmiyorum da 2 ay sonra bebegim olacak .O zaman yuz yuze konusmayi düşünüyoruz. Hos selam verince almiyorlar koridorda filan .Belki de zillerine bassak kapiyi acmayacaklar .

Cevap verirkenki üslubunuzu biraz tehditkar buldum, "ordan diklenmek kolay, kolaysa kapıma gel" gibi. Şu an hem gürültü yapan hem de bu üslupla yaklaşan tarafsınız.

Yeni model birkaç ayda dikilen apartmanlarda aynı problem ne yazık ki var. Yalıtımı olmayan, ince duvarlı evlerde yaşıyorsak topluca yaşadığımız insanları düşünmek zorundayız. İnce duvarlı apartmanda yaşamayı seçtiysek kısık sesle konuşmayı da kabullenmemiz gerekiyor, çok ses yapıyorlarsa kuş beslememeyi de, sürekli hassas ve tetikte kalıp dikkatli olmayı da.

Daha önce belli ki uygunca uyarılmışsınız ki özür dilemişsiniz, ancak karşı tarafa gürültü gitmeye devam ediyorsa bu sizin sormluluğunuzda hâlâ. İkinci uyarıyı aynı uygunlukta yapmamış olması onun ayıbı, fakat kolaysa kapıma gel gibi bir üslup kullanmak daha büyükçe sizin ayıbınız.

Karşılaştığınızda gürültü yapan taraf siz olduğunuz için mutlaka yeniden özür dileyin ve yeniden yapmamaya çalışın.

Bence sorun sizde,uyarilmaniza rağmen neden yeterince dikkat etmiyorsunuz ? Periyodik aralıklarla sürekli uyarması mi lazim sizi ?

Evde papağan beslemeniz,sesinizin yüksek olması,yalıtımın olmaması onun sorunu değil.
Sürekli çocuğu olmadığını belirtmişsiniz,ne alaka? Çocuğu olsaydı da gürültuden rahatsız olabilirdi,şimdide olabilir.

Komşunuzun bu şekilde tepki vermesi hoş olmamış ama demek ki iyice bunalmış kadıncağız.
Komşunuzu çok iyi anlıyorum aslında.
Sessiz bir evde, komşudan gelen ve sürekli devam eden gürültü,yüksek sesle konuşma,bağrışma,koşuşturma insana cinnet geçirtiyor.
Çünkü biz de aynı durumu yaşıyoruz ve çıldırmak üzereyiz.
Sizin ses tonunuz zaten yüksekmiş.Artı çocukların sesi ve buna da ilave olarak 2 papağanın sesi, evinizdeki gürültüyü tahmin edebiliyorum.Biraz daha dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Kadının tahammülü kalmamıs demek
Benim üst komsum da sizin gibi

Yaptığı Saçma olmuş canım uygunsuz olmuş yani banyodan seslenmesi .
Ama evde siz yaşıyorsunuz ya insan bazen kendi evindeki sesi fark edemiyor eğer onun evinde hiç ses yoksa sizdeki ses ona çok fazla geliyor olabilir .
Yine de gelip rahatsız oluyorum biraz sessiz olun demesi gerekirdi . Sizde tamam derdiniz olurdu biterdi .

Neden üstüne basa basa çocuğu yok diyorsunuz. Çocuğu yok sesten anlamaz mi demek istiyorsunuz zira kadın sizin bagirmaniza sinirlenmiş çocukla ilgili birşey dememiş. Yoksa çocuğu yok haset ediyor mu diyorsunuz? Çok ayıp bu tabiri, nitelemeyi kullanmanız!!!
Bizim de yatak odasının üstü komşunun oturma odası. Oğlu top sektiriyor uyanıyoruz. Henüz gitmedim ama devam ederlerse aşağıda hayvan mi var diyeceğim. (hayvanları küçümsemiyorum sadece sese bizim kadar duyarlı degillerdir diye düşünüyorum)

Sanırım kadın da sizin gibi hayvan değiller ama cocuksuzlar sese gelemiyorlar diyecek. Kendi düşüncesizce evde top sektirmelerini umursamayacak, balkonumu leş gibi bırakması önemli değil, veya gece gelen misafirleriyle 2lere 3lere kadar makaraları önemsiz. Çünkü biz cocuksuzuuz.
Sizin borazan yutmuş sesiniz önemli değil, evde iki papağan ki nasıl ses çıkardıkları belli önemli değil, çocuklarınızı uyarmamaniz önemli değil öyle mi???

Toplum için de yaşamayı bilmiyorsanız sizi dağa geri yollayalım hanfendi dağda işler öyle olabilir biz bağda böyle yaşamıyoruz.

Back