Banyodaki küf nasıl çıkarılır?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.024
602.886
43
Banyo, nemli olması sebebiyle küf oluşumu için elverişlidir.

banyoda-kuf-nasil-onlenir_646x340.jpg


Banyo, nemli olması sebebiyle küf oluşumu için elverişlidir. Bu sebeple banyolarda küf oluşumu görülebilmektedir. Oluşan küf hızlıca yayılır.

Küflenme genellikle duşakabin ve küvet içinde oluşur. Küflenmeye zamanında müdahale edilmezse diğer yüzeylere de yayılır. Küflenme sorununu çözmek için öncelikle sebebinin araştırılması gerekir. Küflenmeye sebep olan bir araç varsa (su borusu çatlağı gibi) öncelikle o araç değiştirilmelidir. Sonrasında küflü bölgeye müdahale edilmelidir.

Yüzeyleri kuru tutarak küf oluşumunu büyük ölçüde engelleyebilirsiniz.

banyo-kuf-temizligi.jpg


Dikkat edilmesi gerekenler:
  • Küf; nemli, sıcak ortamı sever.
  • Kullandıktan sonra banyoyu havalandırın.
  • Banyodaki nemin bir an evvel kurutulması gerekir.
Küf nasıl temizlenir?
Duşakabin ya da küvet içinde oluşan küfleri, üzerinde çamaşır suyu ya da temizleyiciler döküp silerek temizleyebilirsiniz.

Kimyasal temizleyici kullanmak istemiyorsanız beyaz sirke ve karbonat da kullanabilirsiniz. Küflü yüzeye bir miktar beyaz sirke dökün ve kurumasını bekleyin. Ardından tekrar sirke dökün ve süngerle silin. Sonrasında suyla durulayın. Aynı yüzeye karbonat döküp eski bir diş fırçasıyla fırçalayın. Ardından bol su ile durulayın ve kurulayın. Yüzeyin tamamen kuruduğundan emin olun.

Banyo perdesindeki küften kurtulmak için öncelikle perdeyi çıkarın. Bir kova ılık suya birkaç damla çamaşır duyu dökün. Perdeyi bu kovaya koyup bir süre bekletin. Ardından perdeyi çamaşır makinesine atın ve duru suyla yıkayın ve kurutun

Küvet, duş ve lavabo kenarlarında kullanılan silikonda küf oluşabilir. Bu durumda silikonu kazıyıp tekrar yapmalısınız. Tekrar silikon yaparken uçucu gaz içermeyen antibakteriyel silikonları tercih ediniz.

Uygulamadan önce silikonun sıkılacağı yerin kuru olduğundan emin olun.



Kaynak:Ev Hayat
 
X