çilek yapıyla çilek esansı farklı şeyler mi acaba?çilek yağı vardı bende o kadar da güzel kokmuyordu.farklı şeylerse eğer esans katmak daha doğru olmaz mı.saçmalıyor da olabilirim şu anda ama öyle bir fikrim geldi
Ben saç ürünlerimi özellikle içinde silikon barındırmayanlardan seçiyorum. Maalesef markete gidince bulduğunuz ürünlerin nerdeyse hepsinde silikon var
silikonlu bileşikler saça ne mi yapıyor: kırıkları dolurması ve saçı pürüssüzleştirmesi için tasarlanmış ama saçta birikiyor, saçı ağırlaştırıyor, nemlenmesini önlüyor, sertleştiriyor ve sonra da kırıyor
Benim kullandığım ürünler:
Şampuan: Haftada bir ya da iki kez sali cade salisilik asitli şampuan (kepek sorunum için) onun dışında Otacı Zeytinyağlı defne (kuru saçlar için)
Saç kremi: Otacı 10 bitkili onarıcı şampuan ya da hobby balsam (ikisi de var, kafama göre kullanıyorum)
Buarada size bir ipucu vereyim: Eğer sizin saçlarınız da benimki gibi uzunsa ve dipleri beslenirken uçları kuruyorsa saçlarınızın tamamını değil sadece saç derinizin olduğu kısmı yıkayın. durularken akan şampuan alt kısımları da temizleyecektir zaten. Eğer bu da yetmezse saçlarınızın uçları çok kuruyorsa saçlarınızın uçlarına saç kremi sürdükten sonra saç derinizi şampuanlayın. böylece saçlarınızın uçlarını korumuş olursunuz.
-şampuan dove ( herhangi bi türü olabiliyo farketmiyo yalnız 2in1 olmaması yeterli )
-saç kremi loreal boyalardan çıkan bakım kremi
-banyo sonrası, gliss ısıya karşı koruyucu sıvı sprey ve bakım kürü
-şekillendirici, loreal studio line pempe saç spreyi ( maşadan sonra )
Glisin sıyah kutusunu alıcaktım bugun yalnıslıkla gıdıp ( artık kafam ne kadar dalgınsa ) syooss'un sac bakım maskesını aldım sıyah kapaklı bu akşam ılk uygulamayıda yaptım saçlarıma bakalım ne olcak..
Saçlarım cok yıprandı ve kırık dolu umarım duzelır
şampuan gliss (birçok çeşidi var)
krem gliss (çoğu var ama en iyisi kaşmir yumuşakığında olanı)
saç uçlarına doğru ıslakken morfose un kuaförden aldığım turuncu bi serumu var ondan sürüyorum, çok iyi diyemem ama.
birde şampuana çam terebentin ve azcık badem yağı ekliyorum bazen, fazlası bitlendirir aman ha :)
şampuan: doa saç derisi bakım şampuanı (içine B ya da E vitamini ekliyorum)
saç kremi: herhangi bir saç kremi kullanıyorum ama saç derisine de sürüldüğü için dfn garlı'yı deneyeceğim.
kurutmadan önce: elidor keratinoloji sprey (fönden sonra benim parlak olmuyor demişsiniz bunu tavsiye ederim.)