• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyoda kırılan pembe oje!

kosucukaplumbaga

Karbon tabanli yasam formu...
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
3.285
9.650
683
Hanımlar derdim büyük :kızgın:
Az önce dolu şişe pespembe opi ojenin, banyoda yere düşürmek suretiyle fayansların üzerine dağılmasına sebep oldum. Fayanslar da büyük değil, 10cm'lik kareler halinde minicik minicik. Onların üzerindekileri cif ve aseton ile çıkardım ama derzler pembe pembe kaldı.
Bulunduğum ülkede bu evde kiracıyız, 2 ay kadar sonra çıkıcaz bu evden. Banyoyu böyle bırakmak olmaz, acilen bir yolunu bulup temizlemem lazım :) Fikri olan var mı? Derzlerden oje kalıntıları nasıl çıkarılır acaba?

Derz kaleminin de fayda edeceğini sanmıyorum, baya pespembe bağırıyo çünkü :KK14:
İşn kötüsü sakarlığımla ünlüyüm, genelde sağımı solunu keser, yakardım. Bu sefer evi boyadım, 2 sene eşimin dilinden kurtulamam :kızgın:

Az önce dolu şişe pespembe opi ojenin, banyoda yere düşürmek suretiyle fayansların üzerine dağılmasına sebep oldum. Fayanslar da büyük değil, 10cm'lik kareler halinde minicik minicik. Onların üzerindekileri cif ve aseton ile çıkardım ama derzler pembe pembe kaldı.
Bulunduğum ülkede bu evde kiracıyız, 2 ay kadar sonra çıkıcaz bu evden. Banyoyu böyle bırakmak olmaz, acilen bir yolunu bulup temizlemem lazım :) Fikri olan var mı? Derzlerden oje kalıntıları nasıl çıkarılır acaba?

Derz kaleminin de fayda edeceğini sanmıyorum, baya pespembe bağırıyo çünkü :KK14:
İşn kötüsü sakarlığımla ünlüyüm, genelde sağımı solunu keser, yakardım. Bu sefer evi boyadım, 2 sene eşimin dilinden kurtulamam :kızgın:

Bir beze aseton dökün, üzerine bastırarak kapatın boyalı yerin. 3-5 dakika bekletin. Sonra eski bir diş fırçası ile biraz daha temizlemeye çalışın, daha sonra da su ile temizleyin.

Porcoz dokup az bekletip dis fircasi ile fircalayip silin fayans temizleyici falan filan hikaye en etkili porcoz (kokusundan korunun ama)o cikartmiyorsa birsey cikartamaz aktilikle boyarsiniz art craft di galiba onun sayfasinda falan boyayanlar var cok zor is degil

beyaz oje sür derzlere

Öneriler için çooook teşekkür ederim.
Önce asetonlu bez bekletip diş fırçası ile çıkarmayı deneyeceğim. Cif heryer ürününe benzer bi ürün ile denedim, biraz çıkardı ama pembe pembe duruyo yine. Bu arada yüm o oje, aseton, kimyasalların kokusunu soludum, boğazım yandı, yarım bıraktım.
Bugün porçöz benzeri bir ürün bulmaya çalışıp onu denerim.
O da olmazsa en son beyaz oje sürücem sanırım :halay:

Derz dolgusu burada bulmam zor olabilir, yapı marketlere bakarım ama zor o iş :(

Evden çok ojeme üzüldüm, zor bulduğum çok tatlı bir renkti, yazık oldu.

benimde kız küçükken mutfak fayansına düşürdü kapı halı fayans ve derzler kırmızı oldu asetonla halıyı sildim kapı fayans çıktı derzlerde çıktı derzler aşınırsa derz çektirirsin ama sağlam derzin üstüne derz tutmuyo

Derzden ojeyi çıkarman neredeyse imkansız çünkü emilim gücü yüksek bişey o derzler ve çoktan cekmiştir içine, dolayısıyla eski haline dönmesi çok zor. Derz boyaları var onları dene, kimyasallarda dene ama sana tavsiyem birsürü kimyasalı karıştırma. Mesela porçöz ve aseton karışırsa nasıl etki edeceğini bilmiyorsun. Bari denerken gözüne koruyucu gözlük tak birde maske kullan, annem bundan dolayı nida kanaması geçirmişti, aman diyeyim

Öneriler için çooook teşekkür ederim.
Önce asetonlu bez bekletip diş fırçası ile çıkarmayı deneyeceğim. Cif heryer ürününe benzer bi ürün ile denedim, biraz çıkardı ama pembe pembe duruyo yine. Bu arada yüm o oje, aseton, kimyasalların kokusunu soludum, boğazım yandı, yarım bıraktım.
Bugün porçöz benzeri bir ürün bulmaya çalışıp onu denerim.
O da olmazsa en son beyaz oje sürücem sanırım :halay:

Derz dolgusu burada bulmam zor olabilir, yapı marketlere bakarım ama zor o iş :KK43:

Evden çok ojeme üzüldüm, zor bulduğum çok tatlı bir renkti, yazık oldu.
Bu kadar kimyasal zararlı dışarı çıkıp bir nefes alın
Yoğurt falan yeyin
Olmadı derz arasını yeniden yaparsın araya kireç dökersin canınıza yazık

Back