Bebek Beslenmesi Banyo Yaptırmada Çok Sıkıntı Çekiyorum, Öneri Lazım.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Asude05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
75
1
Oğlum 1,5 yaşında. Vücudunu yıkarken sıkıntı yok ama iş başına gelince kıyamet kopuyor.

Uzun zamandır bu şekilde, babası yada birisiyle beraber yıkıyorum. Yüz üstü yatış pozisyonuna getirip kafasını o şekilde yıkamaya çalışıyorum ama sanırım gözüne su kaçtığı ve nefeste zorlandığı için çığlıklar ata ata zorla yıkıyorum.

Sizler nasıl yıkıyorsunuz, önerileriniz, bu konuda tecrübeleriniz nedir?

benim kızım 6 aylık doğdoğundan beri tarif ettiğiniz şekilde yıkıyorum birisiyle kulaklarını tıkayıp su döküyorum sonrada hemen yüzünü sıyırıyorum yoksa dediğiniz gibi nefes alamadığı için ağlıyor. ama siznki baya büyükmüş oturtarak yıkayın kulaklarını tıkayıp yüzünü hemen sıyırsanız veya yardıme den kişi belkio zaman o kadar ağlamazbide daha çok geri doğru atın yüzünden aşağı akmasın su.

Dünki banyoda biraz sırtını eğerek denemek istedim ama kafasına hiç su değdirmek istemiyor hemen yukarıya doğru kalkıyor. Ayakta yada oturtarak ta mümkün değil, bu şekildede kulaklarına su kaçıyor, kulağına hayatta birşey taktırmaz.

merhaba arkadaşım... benim oğlum şuanda 5buçuk aylık ve banyoyu çok seviyor.. başta bizde sıkıntı çektik ama sonra oğlumu değişik bir şekilde yıkamaya başladık ve sonuç olumlu :):) sana da anlatayım umarım işine yarar :)

oğlumu kendi banyo küvetinin içinde yıkıyoruz. ilk doğduğunda annemin ve kayınvalidemin gösterdiği gibi yıkadık. yani küvet boşken kucağımızda tutup (küvet minderinin üstünde), üzerine tasla su dökerek. başınıda ters çevirip yani sırtı yukarda diyim (bu sırtüstü yüzüstü terimlerini çok karıştırıyorum çünkü ben), şampuanlayıp, kulağına su kaçmasın diye bir elimizle kulaklarını bükerek kapatıp, kafasından aşağı su dökerek yıkıyorduk. sonraki yıkama yöntemimizi bulunca oğlumun burda sevmediği şeyleri anladık.

1. oğlum suyun direk üzerine dökülmesini sevmiyormuş.
2. kulaklarını kapatmamızdan rahatsızmış.
3. başını ters çevirip su dökünce korkuyormuş, tabi o haliyle de bizi göremediği için panik yapıyormuş. Tabi bunlar bizim çıkarımlarımız. çünkü bu durumlar ortadan kalkınca banyoyla ilgili hiç problemimiz kalmadı.

durum böyleyken oğlum basbas bağırıyordu banyo yaparken. hatta kıyafetlerini değiştirmek için üzerini çıkardığımda ağlamaya başlıyordu, heralde banyo yapıcam sanıp. 3 aylık olduğunda artık yeter dedim, banyodan sudan soğuyacak çocuk, ve internetten bebek banyosunu araştırdım. bulduğum bir video sağolsun çok yardımcı oldu. ve yeni yöntemimiz şu oldu.

1. küveti yarıdan az suyla doldurup, oğlumu yavaşça suyun içine yatırdım, tabi bi kolumun üzerine. minderi fileyi fln kaldırdım, suyu hissetsin diye, videoda bebekler sudan çıktığı için suyu severler ve bu onları rahatlatır diyordu, bende suyla oynamasını sağladım, elimle küvetin içindeki suyu alıp bebişin üzerinde gezdirmeye başladım, önce oğlumun vücudunu bu şekilde ıslattım, sonra banyo süngeriyle köpükledim onu. tabi bu arada oda dikkatle bizi izliyor, acaba ağlasammı ağlamasammı diye bize bakıyordu. bizde eşim sağolsun şarkılar söyleyerek dikkatini dağıttık, hatta güldürdük bile.. bi önceki banyosunda zarıl zarıl ağlayan oğlum için mucize denebilirdi bu. suyun içinde olduğu için tabi bi yandan da durulanmış oldu.

2. başını yıkarken ters çevirmedik. küvetin içindeki suyu elimle alarak önce oğlumun başını ıslattım, sonra da şampuanladım.tabi banyo olurken iki-üç ta su kova içinde yanımızda hazır. başını şampuanladıktan sonra, kuaför usulu duruladık. yani oğlum bize ters dönmeden, bizi görerek başını yıkamış olduk, tabi bunun için eşimin yardımı gerekiyor. o bi yandan başının üstüne yavaşça su döküyor bende elimle köpükleri başının arkasına doğru atıp duruluyorum, kulaklarının üstüde aynı eşim suyu arkadan döküyor ben elimle başını duruluyorum. böylece ne kulaklarını kapatıyoruz oğlumun, ne gözüne su şampuan köpük vb. kaçıyor. hemde bizi gördüğü için korkup panik olmuyor, bi yandan konuşuyoruz gülüyoruz ona.. sonra ben elime biraz su alıp, yüzünü siliyorum.

3. en son çıkarıcağımız zaman ben iki elimle oğlumu oturur gibi tutup suyun içinden çıkarıyorum, eşim de başının arkasından aşağı sırtına kollarına, sonra önüne bacaklarına fln iki tas su döküyor, çünkü küvetin içindeki su da köpük olduğu için. senin bebiş daha büyükmüş bu anlattıklarımı yaparken birinin yardımı gerekmez, ben bi elimle oğluşu tuttuğum için diğer elim eşim oluyor :)

bu yöntemi ilk yaptığımız günden beri oğlum bikere bile ağlamadı, tabi yalan olmasın bi kere ağladı ama o yöntemden değil, çok uykusu geldiği bi vakit yaptırmıştık banyosunu ondan.. :) şu anda 5 buçuk aylık işte, ve dediğim gibi bu şekilde yıkamadan bir banyo öncesinde zarıl zarıl ağlarken, bu şekilde yıkadıktan sonra görsen gülücükler atıyor. hatta demiştim ya üstünü çıkarırken banyo yapıcam sanıp ağlıyordu diye, şimdi tam tersi gülmeye başlıyor sıpa :) abartıyorum gibi gelebilir ama yemin ederim öyle :) bizim banyo küçük olduğu için biz küveti oturduğumuz odaya getirip yıkıyoruz oğlanı. suya ayaklarıyla vurucam diye her banyo sonrası bizim oda, benim, eşimin üstü sırılsıklam :):) ama napalım bizimkine banyoyu sevdirdik ya, değer :):)

gerçi senin bebiş bebek küvetinde yıkanamayacak kadar büyümüş. eğer banyonuzda küvet varsa ona biraz su doldurup bu dediğimi deneyebilirsin. yoksa onu oturtup yine başını yıkarken dediğimi deneyebilirsin, zaten sadece başını yıkarken sorun oluyo demişsin. ya bide banyo oyuncağı fln alabilirsiniz, ilgisini çeksin diye...

çok uzun oldu farkındayım ama, içinde faydası olacak birkaç cümle yazabildiysem ne mutlu bana :):) bebişine ve sana sevgiler arkadaşım.. :)

bizdede aynı sorun var suyu, banyoyu cok seviyor ama başından su döktügüm zaman cıglık cıglıga zor bitiriyoruz .basını en sona bırakıyorum elimle sıkıca tutuyorum kafasını egmeye calışıp suyu öyle döküyorum tabi kafayı kaldırmaya calışınca suyuda yutuyor:90:

yedı aylıktan sonr a bende kuvetı fıleyı bıraktım ben gırıyorum banyo kuvetıne oturuyorum tabureye bebgımı kucagıma alıp su doke doke ova ova yıkıyorıum basları yıkanmasını cogu bebek sevmıyo benım bı tanesı hıc sıkıntı yok ıkıncısı daha az aglıyo basını yıkarken üç numara feryat koparıyo saclarını arkadan yıkıyorum ama kafasını yukarı kaldırınca su yutuyo azcık ve aglıyo.....ama az az dokup yavas yıkayınca daha ıyı ve oynuyoruz suykla ahoslarına gıdıyoo......hatta gıyınmek ıstemıyolar artık havada sıcak ısımız zor yanı ..saglıklı gunler hepınıze

benim oğlumda 1.5 yaşında bebekken küvetinde yıkardık hiç ağlamazdı aklı ermeye başladıktan sonra çok fazla ağlamaya başladı aynen yüzüne su gelince baya bi ağlıyodu ağladıkça daha çok nefesi gidiyodu neyse şimdi babasıyla küvete giriyolar tabi o aşamaya kadar yıkanacağını anladığı için ağlamaya başlıyo zaten babasının kucağında 5 dk içinde yıkıyoduk ağladığı için uzun kalamıyoduk ama son bi kaç keredir onunla konuşuyoruz şarkı söylüyoruz bide banyoda şampuanını veriyorum eline o onla oynarken bende rahatça ykıyorum sadece başını yıkarken biraz rahatsız oluyo onuda kafasından geriye doğru su döküyorum yüzüne çok gelmiyo su gelenide elimle sıyırıyorum hemen böylecde artık fazla ağlamadan bitiriyoruz önünde oynıycek bişeyler olursa baya rahat oluyo yanlız bizimde küvette ayakta duruyo babası tutuyo arkasından imkansız oturmaz ayaktada durunca ayakları kayıyo küvetin içine yere bişey almam lazım kaydırmayan ama bulamadım varmı aranızda öyle bişey kullanan :44:

Canım benim oğlum da aynı şekilde başı yıkandığı zaman panikliyor.
Ben şöyle bir çözüm buldum ;
Saçını iyica şampuanlıyorum ,suyu önce kafasının tam tepesinden arka tarafına doğru döküyorum , sadece kafasıın üst kısmı şampuanlı kalıyor , su sırtına gittiğinden hiç tepki vermiyor.sonra yavaş yavaş nefesini kesmeyecek şekilde tepesinden döküyorum suyu bi taraftan da elimle yüzünü siliyorum.yine de biraz çırpınıyor ama eskisi gibi ağlamıyor.
Hatta banyo bitince ağlıyor artık.

bizimkide başta öyleydi ama 6.ayında filan babası duşakabine girip kucağına oturttu.bir kaç şebeklik falan derken bende öyle yıkadım.önceden çığlık çığlığa ağlayan oğluşum böyle hiç ağlamadı.bir kaç defa böyle yıkadım ama sonra kendi küvetine su doldurup denedim.alıştığı için böylede hoşuna gitti.şimdi tek başıma yıkıyorum.küveti doldurup bir iki banyo oyuncağı atıyorum içine.şimdide banyodan zor çıkartıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…