Banyo tadılatı konusunda yardım...

1azuyus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2011
145
2
118
Manisa
Evlenince oturacağımız eden kiracı yeni çıktı eve tadilat yapılacak.. banyoda bulunan yerden duşakabinin teknesi kötü değiştirmek istiyoruz daha oval şekilde yerden yüksek duşakabin yaptırmak istiyruz nişanlımla ama bilgimiz yok. onu yaptırabilmek için fayanslarında kırılması gerekiyormu? yaptıran yada gören duyan bilgisi olanlrdan yardım istiyormmm

Eski duş teknesinin su giderinin yerine,yenisinin yeri uyuyorsa bir sorun olacağını sanmıyorum montajda.Ama seçtiğiniz kabinden teredütlüyseniz,bir su tesisatçısını çağırıp yardım alabilirsiniz. Fayanslar kırılsa bile,kabinin altını yeniden düzenlemek için olacaktır,banyonun diğer taraflarını etkileyeceğini sanmıyorum. Bence alamayı düşündüğünüz duş teknesini belirledikten sonra ne yapılabileceğini öğrenmek daha kolay olacaktır.

fayansların kalmasını istiyorsanız, kırdırmanıza gerek yok. duşa kabini olduğu gibi koyulacak yere monte ederler. aldığınız yerdende ayrıntılı bilgi alırsınız zaten.. umarım istediğiniz gibi olur

gider kısmı denk gelirse bir problem olucagını sanmıyorum..ama yinede aldıgınız yerle bir görüşün..

evlencekmişiniz bence kırdırın fayansları falan yeniden yaptırın. tekneyide sökün. şimdi iş çıkmasın diye bişeye dokunmayacaksın. zamanla arıza verecek.evin içine girmeden yaptırın. bizde taşınırken çoğu yeri yaptırdık banyoyu bıraktık.şimdi keşke yaptırsaydık diyoruz. eve taşınınca zor oluyor tadilat.bende banyomu yaptırıcam. konu da açmadım seninkini görünce hangi renk fayans alsam ki.
bende nisan-mayıs gibi düşünüyorum.

evlencekmişiniz bence kırdırın fayansları falan yeniden yaptırın. tekneyide sökün. şimdi iş çıkmasın diye bişeye dokunmayacaksın. zamanla arıza verecek.evin içine girmeden yaptırın. bizde taşınırken çoğu yeri yaptırdık banyoyu bıraktık.şimdi keşke yaptırsaydık diyoruz. eve taşınınca zor oluyor tadilat.bende banyomu yaptırıcam. konu da açmadım seninkini görünce hangi renk fayans alsam ki.

Antrasit-beyaz kombinasyonu,metalik gri veya bronz-beyaz kombinasyonu yapabilirsiniz.
Biz de yeni yaptırıyoruz,2 banyoya da bu renkleri seçtik.Ayrıca 30x60 ebatlarda rektifiyeli hatta sırlı porselen seramikleri araştırmanızı tavsiye ederim..

Antrasit-beyaz kombinasyonu,metalik gri veya bronz-beyaz kombinasyonu yapabilirsiniz.
Biz de yeni yaptırıyoruz,2 banyoya da bu renkleri seçtik.Ayrıca 30x60 ebatlarda rektifiyeli hatta sırlı porselen seramikleri araştırmanızı tavsiye ederim..

resimlerini ekleyebilirmisin.netten şu siyahla belirtitiğim yerimi araştırayım.

resimlerini ekleyebilirmisin.netten şu siyahla belirtitiğim yerimi araştırayım.

Evet canım bu söylediğim seramikte en son teknik ve moda diyeyim.
Yani artık çok renkli,desenli çiçekli seramikler tercih edilmiyor.Ben çok gezip çok araştırdığım için,ben de gezme aşamsında öğrendim aslında hepsini.
Rektifiyeli seramik de,kenarları düz kesilmiş,biribirine sıfır döşenebilen veya 1mm.lik derz aralığı ile bile bitişikmiş gibi duran seramikler oluyor.

Ben aldığım serilerin resim ve adlarını ekleyeyim sen gidip bir gör beğenmezsen yine de fikir olmuş olur.

Kütahya Seramik-Shine Serisi
66x33 ebatlarında
metalik ve sedef(beyaz)
refktifiyeli.

3.resim;seramiği aldığımız yerde duvara uygulanma modeli..
yatay döşeniyor.biz de bu şekilde döşedik; alttan üste doğru 2 sıra beyaz+ metal çıta + 3 sıra metalik + metal çıta + tavana kadar beyaz.

4.resim mutfağa döşenmiş hali,rektifiyeli olduğu için,seramiklerin birleştiği yerler belli olmuyor,tek parça panel gibi duruyor :34:

Eklentiler

• $shine metalik.webp
    $shine metalik.webp
    81,5 KB · Görüntüleme: 2.218
  • $shine sedef.webp
    $shine sedef.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 1.107
  • $shine döşeme modeli.webp
    $shine döşeme modeli.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 1.179
  • $mutfakta.webp
    $mutfakta.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 1.417
Mesajları ikiye böldüm ki karışmasın diye.

Bu da; Kütahya Seramik ''Selen Serisi''

66x33 rektifiyeli
beyaz ve bronz
ilk 2 resim kendi sitesinden alıntı olduğu için gerçekçi durmuyor,''shine'' gibi parlak değil ama ışık yansımasıyla parlıyor (3.resimdeki gibi),ışık kapalıyken daha mat duruyor.

Eğer daha hareketli veya daha klasik seviyorsan başka onlarca model var Kütahya seramik'in,bakmanı tavsiye ederim ayrıca alternatif olarak Ege Seramik de çok iyi,çok hoş modelleri var :34:
Kolay gelsin!

Eklentiler

• $selen bronz.webp
    $selen bronz.webp
    97,3 KB · Görüntüleme: 925
  • $selen beyaz.webp
    $selen beyaz.webp
    47,8 KB · Görüntüleme: 563
  • $selen.webp
    $selen.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 1.140
kızlar selam,

ben de banyomu yeniliyorum (daha doğrusu bütün evi:(()
acaba çinili lavabo satan bir yerler biliyor musunuz;çanak,tezgah altı,tezgah üstü..fark etmez..

teşekkürler

arakorya yardımların için teşekkürler. bulunduğum yerde ege seramik yok sanırım araştırıcam. ama kütahya var gidip bakarım.

nacizane bi öneri vermek isterim, banyonun metre karesini biliyorsundur büyük küçük neyse artık eğer.. küçük olduğunu düşünüyorsan açık renkleri tercih etmedi tavsiye ederim renkli dekor fayanslarla hareketlendirebilirsin bide klozeti yerden yüksek olmasıda banyoyu geniş gösterebilir.. çok güzel seramikler var geçen fuara gittim ve ebat olarakta baya büyük yatay olarak döşendiğinde banyoyu daha geniş ve ferah gösterecektir, seramik sitelerinden bakabilirsin desen ebat olarak fikrin olur ama gerçeğiyle resim farklı oluyor resminde hoşa gitmeyen fayans gerçeğinde güzel gözükebiliyor. bende yaz gibi banyomu yaptırıcam inşallah...
geçen seneden beri araştırıyorum da paylaşmak istedim, bende duş kabinini yerele bir olanlardan düşünüyorum ama kullanışlı olurmu bilmiyorum işte :44:

Mesajları ikiye böldüm ki karışmasın diye.

Bu da; Kütahya Seramik ''Selen Serisi''

66x33 rektifiyeli
beyaz ve bronz
ilk 2 resim kendi sitesinden alıntı olduğu için gerçekçi durmuyor,''shine'' gibi parlak değil ama ışık yansımasıyla parlıyor (3.resimdeki gibi),ışık kapalıyken daha mat duruyor.

Eğer daha hareketli veya daha klasik seviyorsan başka onlarca model var Kütahya seramik'in,bakmanı tavsiye ederim ayrıca alternatif olarak Ege Seramik de çok iyi,çok hoş modelleri var :34:
Kolay gelsin!

merhabalar
ev tadilatına başladığımız için forumda dolaşırken kütahya seramikten selen serisini eklediğinizi gördüm. ben de banyo için selen serisini beğendim metalik ve beyaz renkleri,,,siz bu seriyi yaptırdınız mı ve eğer yapırdıysanız resim eklemeniz mümkün olur mu acaba?? duvarlar yatay mı dikey mi olsun karar veremiyorum. bir de kullanım olarak memnunmusun sırlı seramikler pek tavsiye edilmiyor genel olarak ama görüntüsü de çok güzel.. aslında özel mesaj yazdım ama mesaj sayım nedeniyle gönderemeim dilerim burdan görürsünüz mesajı..))

merhabalar
ev tadilatına başladığımız için forumda dolaşırken kütahya seramikten selen serisini eklediğinizi gördüm. ben de banyo için selen serisini beğendim metalik ve beyaz renkleri,,,siz bu seriyi yaptırdınız mı ve eğer yapırdıysanız resim eklemeniz mümkün olur mu acaba?? duvarlar yatay mı dikey mi olsun karar veremiyorum. bir de kullanım olarak memnunmusun sırlı seramikler pek tavsiye edilmiyor genel olarak ama görüntüsü de çok güzel.. aslında özel mesaj yazdım ama mesaj sayım nedeniyle gönderemeim dilerim burdan görürsünüz mesajı..))

Tam 1 ay sonra görmüşüm msj.ınızı :44: seramikleri çoktan yaptırmışsınızdır diye tahmin ediyorum.
Eğer yaptırmadıysanız banyomun resimlerini çekip ekleyebilirim elbette.
Ben 6 aydır kullanıyorum memnunum.Sırlı porselenlere porçöz gibi eritici kimyasallar kullanılmaması gerekiyor bunun dışında kullanımıyla ilgili bir sıkıntı yok,hoş bu tip kimyasal maddeler diğer seramikleri de mahvediyor zaten..
Ayrıca yatay mı dikey mi döşediniz diye sormuşsunuz,mutlaka YATAY döşemenizi tavsiye ederim ;)

Selam arkadaşlar kuzenim banyosunu daha yeni yaptırdı. Oldukça şık oldu. Herkesin aksine banyosunu yapan firma tekne kullanmadı. Zeminlerde ve duşunb zemininde traverten görünümlü seramik kullandı. Çanakları da yine traverten yaptılar. Çok otantik ve doğal birşey çıktı ortaya. Bir de inanır mısınız, bir haftalık bir sürede bitirdiler koca banyoyu.

Her yerde reklamınız var, insanları kandırıyorsunuz. Bu son koyduğunuz görsel bile gerçek değil. Yorum yazdığınız alanlara baktım " Nedense " firmayı tanıtan isim ve numaraları paylaşıyorsunuz. Yeter artık heryerde reklam !

Selam arkadaşlar kuzenim banyosunu daha yeni yaptırdı. Oldukça şık oldu. Herkesin aksine banyosunu yapan firma tekne kullanmadı. Zeminlerde ve duşunb zemininde traverten görünümlü seramik kullandı. Çanakları da yine traverten yaptılar. Çok otantik ve doğal birşey çıktı ortaya. Bir de inanır mısınız, bir haftalık bir sürede bitirdiler koca banyoyu.

Maydanoz bu ne canım ya... Bayıldım, tek kelimeyle bayıldım... Ufkum açıldı diyebilirim. Paylaşım için teşekkürler

evet canım bu söylediğim seramikte en son teknik ve moda diyeyim.
Yani artık çok renkli,desenli çiçekli seramikler tercih edilmiyor.ben çok gezip çok araştırdığım için,ben de gezme aşamsında öğrendim aslında hepsini.
Rektifiyeli seramik de,kenarları düz kesilmiş,biribirine sıfır döşenebilen veya 1mm.lik derz aralığı ile bile bitişikmiş gibi duran seramikler oluyor.

Ben aldığım serilerin resim ve adlarını ekleyeyim sen gidip bir gör beğenmezsen yine de fikir olmuş olur.

Kütahya seramik-shine serisi
66x33 ebatlarında
metalik ve sedef(beyaz)
refktifiyeli.

3.resim;seramiği aldığımız yerde duvara uygulanma modeli..
Yatay döşeniyor.biz de bu şekilde döşedik; alttan üste doğru 2 sıra beyaz+ metal çıta + 3 sıra metalik + metal çıta + tavana kadar beyaz.

4.resim mutfağa döşenmiş hali,rektifiyeli olduğu için,seramiklerin birleştiği yerler belli olmuyor,tek parça panel gibi duruyor :34:
mrb dün mutfağım için kütahya seramikten shine serisinin seramiğini beğendim.nette bakınırken sizin mesajınızı gördüm sanırım sizde mutfağınızda kullanmışsınız.2 sene olmuş.nasıl memnunmusunuz parlaklığında bi bozulma oldumu? Su izi sıkıntısı vb. Oldumu? Yani tavsiye edermisiniz.birde eğer zahmet olmayacaksa şu anki halinin fotosunu görebilirmiyim?

mrb dün mutfağım için kütahya seramikten shine serisinin seramiğini beğendim.nette bakınırken sizin mesajınızı gördüm sanırım sizde mutfağınızda kullanmışsınız.2 sene olmuş.nasıl memnunmusunuz parlaklığında bi bozulma oldumu? Su izi sıkıntısı vb. Oldumu? Yani tavsiye edermisiniz.birde eğer zahmet olmayacaksa şu anki halinin fotosunu görebilirmiyim?

Hiç bir sıkıntı yok gayet memnunum,hala parlak,sudan dolayı kireç izi yok ve tavsiye ederim :34:
üzgünüm foto paylaşamıyorum çünkü şu an şehir dışındayım ama o gördüğünüz foto neyse her şey aynı
sadece döşeme yapılırken ustanın başında durun
çünkü seramikler çok hassas,kesilirken sırları atabiliyor :34:

Back
X