Banyo seramikleri ve duşakabin temizliği

ince topuk

AğırRealist!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
2.246
8.896
158
Selam hanımlar, çok muzdarip olduğum bir konuda yardımınızı istiyorum. Geçen yıl evimi değiştirdim ve yeni evimin banyosu tavana kadar seramik ve tam duvarın ortasına gelen yerde bir baştan bir başa iki sıra siyah renk dikdörtgen seramik geçiyor arasından da ince metal bir kuşak, eve ilk biz girdik, girdiğimizde ben gebeydim ve elimden geldiğince her banyodan sonra temizlemeye çalıştım fakat son haftalarda duşa kabine bile zor sığıyordum doğru düzgün el atamadım... şu anda duşa kabinin camları ve iç duvarındaki o seramikler ne yaparsam yapayım şöyle gıcır gıcır olmuyor. Özellikle o siyah seramikli kuşak kısmı felaket ötesi, hem kireçli hem de sabun artıklı bir görüntüsü var. Çok şeyler denedim ama sonuç alamadım, sizin kullandığınız bir yöntem var mı acaba?

Bu arada denediklerim; cif, cif porçöz, ersağ banyo wc temizleyici, bulaşık makinesi parlatıcısı. Sonuç :(

Mr muscle en iyi temizleyici bence. Doğal çözümlerden de favorim karbonat, limon tuzu, sıcak su karışımı yada karbonat ve sirke karışımı .

Mr muscle en iyi temizleyici bence. Doğal çözümlerden de favorim karbonat, limon tuzu, sıcak su karışımı yada karbonat ve sirke karışımı .
Cvp için teşekkür ederim canım, mr muscle da denedim ama o da olmadı, aslında daha önceki evimin banyosu çok aşırı kir kireç içindeydi girdiğimizde, o zaman cillintbank in köpük şeklinde kireç sökücüsünü alıp tüm duvarlara yere klozete falan sıkıp bitirmiştim her yer gıcır gıcır olmuştu ama o köpük temizleyiciyi bulamıyorum, artık satılmıyor mu anlayamadım

Bu arada karbonat limonu falan bi deneyeyim bakalım bu gece, bekletmek mi gerekiyor yoksa hemen yıkamalı mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Aspirin dene . ben önüme çıkan tüm sorunları aspirin ile cozuyorum .

Şu kırmızı sisedeki spreyden bahsediyorum . adı sanırım aspirin . aspirit de olabilir :)

Aspirin dene . ben önüme çıkan tüm sorunları aspirin ile cozuyorum .

Şu kırmızı sisedeki spreyden bahsediyorum . adı sanırım aspirin . aspirit de olabilir :)
Sağol canım,
Ya o siyah seramik kısım beni asıl deli eden, asprin de var evde yok yok, o kadar ovup temizleyip uğraşıyorum kuruyunca böyle hem yağlı hem kireçli iğrenç görünüyor ya saç baş yolduruyor :( yağ çöz mü sıksam acaba bir de? İşin aslı evde bir adet te ergen oğlum var :) onun vücudundan resmen yağ ve hormon fışkırıyor, sanki banyo bir türlü temiz
olmuyor ne kadar temizlesem de... zehirlenmekten korkmasam tüm kimyasalları karıştırıp kombo yapacağım yani o kıvama geldim :))

Cvp için teşekkür ederim canım, mr muscle da denedim ama o da olmadı, aslında daha önceki evimin banyosu çok aşırı kir kireç içindeydi girdiğimizde, o zaman cillintbank in köpük şeklinde kireç sökücüsünü alıp tüm duvarlara yere klozete falan sıkıp bitirmiştim her yer gıcır gıcır olmuştu ama o köpük temizleyiciyi bulamıyorum, artık satılmıyor mu anlayamadım

Bu arada karbonat limonu falan bi deneyeyim bakalım bu gece, bekletmek mi gerekiyor yoksa hemen yıkamalı mı? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Cillitbang mi her ne ise, onu ben banyoma sıktım, musluk kısmı renk değiştirdi lekeli oldu ki yeni almıştık .Alt kısmın da plastiği çatlak çatlak oldu. Anlamadım vallahi, bize yaramadı o anlayacağın. Lekenin durumuna göre ister beklet 10dk kadar ister ovala sirkeli karışımları farketmez :)

Cillitbang mi her ne ise, onu ben banyoma sıktım, musluk kısmı renk değiştirdi lekeli oldu ki yeni almıştık .Alt kısmın da plastiği çatlak çatlak oldu. Anlamadım vallahi, bize yaramadı o anlayacağın. Lekenin durumuna göre ister beklet 10dk kadar ister ovala sirkeli karışımları farketmez :)
Çok sağol canım, benim onu kullandığım banyoda zaten çok eskiydi musluklar falan o yüzden ben farketmedim sanırım dediğin durumu ama senin tarifi deneyeceğim bu gece :)

Sağol canım,
Ya o siyah seramik kısım beni asıl deli eden, asprin de var evde yok yok, o kadar ovup temizleyip uğraşıyorum kuruyunca böyle hem yağlı hem kireçli iğrenç görünüyor ya saç baş yolduruyor :KK43: yağ çöz mü sıksam acaba bir de? İşin aslı evde bir adet te ergen oğlum var :) onun vücudundan resmen yağ ve hormon fışkırıyor, sanki banyo bir türlü temiz
olmuyor ne kadar temizlesem de... zehirlenmekten korkmasam tüm kimyasalları karıştırıp kombo yapacağım yani o kıvama geldim :))

Seramigin kalitesi ile alakali demek ki. görmezden gel bence biraz :)

Seramigin kalitesi ile alakali demek ki. görmezden gel bence biraz :)
Dün gece yağçöz sıktım sıcak suyu açtım ve cif döktüğüm telle ovdum, çek çekleyince yağlı gb olan izler gitmişti ama kireç lekeleri aynen geri geldi... ersağın banyo temizleyicisinden sıkıp tekrar telledim ama işe yaramadı... taşların siyah olmasıyla ilgili olabilir mi bilmiyorum ya... tam pürüzsüz değil bir de dalgalı bir görünümü var taşın.

Neyse bugün farklı yöntemlere bakacağım

sırke denedınız mı
karbonat ve sırkeyle temızlerım de ben hep...

once camasır suyuyla temızler sonra sırke ve karbonatla ovar durular kurularım gıcır gıcır olur

sırke denedınız mı
karbonat ve sırkeyle temızlerım de ben hep...

once camasır suyuyla temızler sonra sırke ve karbonatla ovar durular kurularım gıcır gıcır olur
Sirke ve karbonatı nasıl uyguluyorsunuz acaba? Önceden karışım yapsam kabarıp taşar sanki, karbonat serpip sonra sirke mi dökmeliyim?

Sirke ve karbonatı nasıl uyguluyorsunuz acaba? Önceden karışım yapsam kabarıp taşar sanki, karbonat serpip sonra sirke mi dökmeliyim?
aynen
onden sırkeyı ustune dokuyorum sonra beze karbonat dokup ovalıyorum sonrada duruluyorum
buna ragmen cıkmazsa yapacak bırsey yok demektır :)

Canım a 101 de satılan highgenc in banyo duş temizleyici si var hem güzel kokulu hem etkili. Sık ve bekle. Durula. Turuncu renk

Back
X