Banyo Dekorasyonu banyo fayanslarını eski fayansın üzerine yaptırmak:/

aslijann

az kaldı evimize<3
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
586
13
318
İstanbul
Kızlar merhaba ben 2 ay sonra evlenip evime yerleşeceğim.
Ve evimizi nişanlımla kendimiz yaptırıyoruz, çünkü kayınpederimin yapabilecek durumu yok
Şimdi soracağım şey şu ki, bana geçen gün fiyat almak için gittiğim bir yerde abi dedi ki, istersen eski fayansın üzerine yapıştıralım fayansı böylelikle kırma işçiliği ve moloz işçiliğinden kurtulursun (Çok fazla maddi durumumuz da yok o yüzden) sadece yapıştırmaya 300 400 işçiilik verirsin biter gider dedi.
Ama bilmediğim bi şeye de hemen evet demek istemedim, her zaman olduğu gibi buradaki arkadaşlardan yani sizlerden bilgi alıp tecrübesi olanların fikirlerine göre karar vermek istedim.
Sorum şu: Ben eski fayansın üzerine kendi seçtiğimiz yeni fayansı yapıştırtayım mı? Yaptıran var mı veya fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim

evim şahane de gördüğüm kadarıyla araya bir tabaka koyuyolar kontraplak mı artık neyse onun sütüne yapıştırıyolardı
yanlış hatılamıyorsam evim şahanenin banyo dekaorasyonlarını tekrar bir izleyin derim bi de başka ustalarada bir sorun nasıl olacağını

aldığım ev eskiydi banyo ve tuvalet fayanslarını değiştirirken yapıştırma yaptırdık çok da güzel oldu Yarın bir gün düşer mi bilmiyorum ama biz yapı marketten en iyi fayans yapıştırıcılarından aldık

canim yaptirabilirsin, ama kapi kenarlarinda vs goruntu bozuklugu oluyor. ayrica alanida daraltiyor tabii.

canım aynısını bızde yaptırdık muteahhitin yaptıgını begenmedım ben sonra yapılırken gormustum ustune yaptılar cok fazla bı deısıklık olmadı.sırıtan bıseyde olmadı.

bende yaptırdıgım evime tasınalı 2 ay oluyor.ustamız cok iyi saolsun banyo icin kırıp dökmeyle ugrasmayalım bunların üstüne döseyelim fayansları dedi tamam dedik.özel bi yapıstırıcısı yada özel bi madde neyse o artık. eski fayansların üstüne onu sürüyor ve kuruyunca o sey,duvar aynı beton gibi oluyor.benim secdigim fayanslar porselen olmasına ragmen (yani dierlerine oranla cok daha agır büyük ve kuruması zor)hicbir problem olmadı ne kapı kenarları üstü altı ne bilim hersey süper oldu yani.yeni bi eve tasınıcak olsam fayans degistirmek istesem asla kırdırmam yapıstırtırım yine mis gibi tertemiz oluyor pislik yok moloz yok.

benm bildiğim fayansın ustune fayans yapıstırılmıyor dusuyor zamanla onlar. bende yapacaktım o yuzden vazgectım . yoksa yaptırmaya yaparsın ama temiz iş olmaz ne yazıkki.

bende boyle yapmayı dusunuyorudm ama bınada agırlık olusuyormus en ıyısı kırmak dedıler :s

bizde evleneceğimiz zaman banyoyu değiştirdik. fayansların üzerine yaptırdık hiçbir sorun yaşamadık. sadece birazcık yer daralıyor 2 4 santim

bu konuda keşke daha çok yorum gelseymiş:44:

eski fayansın üstüne yapılabiliyor. kesin bilgi. eski fayansta kırıntılar açıyorlar. hatta astar malzemesi bile var ağaç tutkalı gibi bir şey. sonra döşüyorlar.

bizde yatırıcaz.mutahit istemedğimiz halde standart banyoyu yapmıs.malesef bende değiştiricem çnkü hiç hoş değiller.arastrdk bizde oluyo dediler bakalım.yapınca görücez.gerçi hala kararsızım düşme olurmu çok mu daralır alan diye.çnkü banyomuz küçük zaten.dahada küçülrse bilemioyurm

merhabalar uzmanlık alanım ben hepinize yardımcı olayım kızlar yapı market işletiyorum ben ve her gün onlarca ev dekore ettiriorum

seramik seramik üstüne yapılır ... fakat özel bir ilacı vardır önce üstüne sürülür kurur daha sora da seramikleri yapıştırmak için granitect diye bir yapıştırıcı ile yapıştırılır ... çok da sağlıklı hiç bir sıkıntı yaşamazsınız ...

fakat ; seramiklerinizde kopmaa , kabarma vb şeyler yoksaa...

tabana gelince eskiden yapılmıssa eger kırdırıp tesisatınızı değiştirmenizde fayda var eger borularda bir kaçak varsa tespit edilmiş olur soradan 2. bir iş çıkmaz size ...

benden bu kadar umarım herkesin gönlünden geçtiği gibi güzel güzel banyoları olur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…