Bankanın hakem heyeti kararına itirazı

ikincibahar45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
203
137
Arkadaşlar, bankadan daha önce çektiğim kredi için kesilen dosya masrafını geri almıştım.
Şimdi banka hakem heyeti kararına itiraz edip bana dava açmış.
Benim geri aldığım para cüzzi bir meblağ idi bunun için dava açmaya üşenmemişler bu ayrı konu...
Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Teşekkür ederim şimdiden

Arkadaşlar, bankadan daha önce çektiğim kredi için kesilen dosya masrafını geri almıştım.
Benim geri aldığım para cüzzi bir meblağ idi bunun için dava açmaya üşenmemişler bu ayrı konu...

Teşekkür ederim şimdiden

bankacıyım.. bankaların hukuk birimleri bankaların menfaatini korumak için varlar.. belki kazanırlar belki kazanmazlar ama canınız sıkılır.. ben 1 bankaya gıcık olduğum için dosya masraflarına itiraz ettim ve aldım ama diğerlerine etmedim.. bankalar her zaman haklıdır :)

bankacıyım.. bankaların hukuk birimleri bankaların menfaatini korumak için varlar.. belki kazanırlar belki kazanmazlar ama canınız sıkılır.. ben 1 bankaya gıcık olduğum için dosya masraflarına itiraz ettim ve aldım ama diğerlerine etmedim.. bankalar her zaman haklıdır :)
Ben netten baktım dilekçe yazmam gerekiyormuş. Bakalım artık ne olacak

Teşekkür ederim şimdiden

Eski bankacıyım. Karşı dava açma hakkı var bankanın ama bazı bankalar direk ödeme yapar karşı dava açmakla uğraşmaz. Hem eşim hem ailem başvuru yapıp aldılar masraflarını. Çalıştığım eski bankada 100 kişiden belki bir kaç kişiye karşı dava başlatmıştık. Onlarda tüketicinin masraf olarak saydığı tutarı genelde yanlış hesaplamasından kaynaklanırdı. Örneğin ev kredisi çekmiş. Ekspertiz firma için ödediği ücreti de masrafa eklemiş bankadan talep ediyor. Bu tür durumlarda karşı dava açılabiliyor.

Ben Kaymakamlıkta çalışan biri olarak cevap vereyim. Banka sizi dava etse de bir sonuç alamaz. Tüketici mahkemesine gider konu ama mahkeme sizi haklı bulur. yüzde doksan alırsınız paranızı. Onlar tüketiciyi korkutmak için açıyorlar mahkemeyi.

Ben Kaymakamlıkta çalışan biri olarak cevap vereyim. Banka sizi dava etse de bir sonuç alamaz. Tüketici mahkemesine gider konu ama mahkeme sizi haklı bulur. yüzde doksan alırsınız paranızı. Onlar tüketiciyi korkutmak için açıyorlar mahkemeyi.
Teşekkür ederim cevap için.
Ben paramı geri aldım bankadan. Banka parayı verdikten sonra dava açmış bana.

Bizde başvurduk ve aradan 1 buçuk sene geçti çok şükür aldık.. Bayada oldu bankadan dava açıldı mı bilmiyrm.. Bankadan yazılı kaseli kağıt almıştm.. Onun sayesinde uğraşmadm ve kalktı artk bankalar uğraşmıyor müşteri temsilcisi araya giriyor

Herkes hakem heyetine basvurdu cok komik paralar aldi geriye. Banka da usenmeyip geri dava acar bence de.
Hakem heyetine basvuranlara kredi cekerken faizleme bile yapmiyorlar, en fazlasindan veriyorlar. Bankanin intikami bu.

Eski bankacıyım. Karşı dava açma hakkı var bankanın ama bazı bankalar direk ödeme yapar karşı dava açmakla uğraşmaz. Hem eşim hem ailem başvuru yapıp aldılar masraflarını. Çalıştığım eski bankada 100 kişiden belki bir kaç kişiye karşı dava başlatmıştık. Onlarda tüketicinin masraf olarak saydığı tutarı genelde yanlış hesaplamasından kaynaklanırdı. Örneğin ev kredisi çekmiş. Ekspertiz firma için ödediği ücreti de masrafa eklemiş bankadan talep ediyor. Bu tür durumlarda karşı dava açılabiliyor.
Benimde buna benzer bir durum sanıyorum.
Dosya masrafını geri alabilmek için bankadan talep ettiğim dekonta ödediğim ücreti de eklemiştim dosyaya, şimdi onun için banka dava açmış. İyi de hem bankadaki çalışan hem de hakem heyetindeki görevli bu miktarı da dosyaya ekleyebileceğimi söylemişti. Hiç anlamıyorum ki madem yanlış niye bu şekilde yönlendiriliyor insanlar?

Hukukçu arkadaşlar yada gerçekten aynı şey başına gelen arkadaşlar yardım edebilir mi?
Mahkemeye dilekçe yazmam gerekiyormuş.
Teşekkürler şimdiden

Erkek arkadasimin babasinada ayni sey oldu. Gidip mahkemede derdini tekrar anlatiyosun. Sen hakliysan parani alirsin, haksiz bulunursan dava acarken ödenen para ve avukat parasini sana odetirler. Ama genelde tuketici lehine sonuçlanıyor davalar

X