Bankalarin konut kredileri yardimmmm

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
391
Mrb arkadaslar;
Hemencik uzatmadan fikirlerinize ihtiyacim olan konuyu bi özet gecim

Esimin bir ailesi var saol sunlar cignefikleri cikletten tutun Dugunluk kiyafet lerini bile esime aldirir unv hazirlanan kaynimin dersane taksidi giyimi kusami ivir ziviri hep bizden somuruluyor
ben calismiyorum esimin maasi iyi ama nereye kadar ay sonunu zor geliyor bunlarin bitmez istekleriyle
bende esime restimi cektim Bi ev kredisine girelim biraksinlar pesimizi die bu arada esim de yedirmeye merakli degil para yok dedigin de kuserler para yi alana kadar konusmaz adama tawir alirlar

asil sorum suu

Bankalar konut kredisinin ne kadarini veriyor mesela bir 150.binlik ew begndik hepsini cekebilirmiyiz yahut banka lar verir mi?

Bir diger sikntim esim bu kadar borcun altina grmkden cekiniyor sirf beni mutlu etmek icin tam dedi suan deli dana gibi ew ariyoruz

bir yandan cekiniyorum bu kadar yuklu borcu sirtimiza yuklemelimiyim yarin bugun bi siknti olursa madden cokersek kendimi kottu mu hissederim die dusunuyorum

bir yanda da diorum eger ailesinden kurtulamazsam bosanicam bunu esime de soledim cunku sinirlerim harap oluyor resmen calisiyor iki aile ye bakiyor onlar da para larini bankalarda degerlendirsin
Esim cok zora dussun maddi destek istesin iki cihan bir araya gelse vermez derler yok derler oldu ki verdilerr basimizin eti yer ler ole insanlar yanii

bu durumda ne yapmaliyim
bu sekilde katlanamam ????
Sizce en dogru yol nedir

Minimum % 25 peşinat vermeniz gerekiyor, kalan % 75lik kısıma kredi çekebilirsiniz.
Bu şartlarda ev almak mantıklı karar olur. Siz bu durumdan çok rahatsızsınız, eşinizde elinde olanı paylaşıyor, olmayan parayı kimseye veremez.

bankalar % 75 veriyor evet şuan bende ev arıyorum eşimin ailesi bizi daha fazla sömürmesin ve ev sahibi olalım diye biraz araştırdım sana da şöyle bilgi vereyim yeni sıfır binadan ev alırsa mütahit değilse %100 ü bile çektiğin evler olabiliyor mütahit olursa yarısı anca çekebiliyorsunuz ama benm tavsiyem emlakçılarla görüşüp daha detaylı bilgi alabilirsin ben öyle yaptım şuan o şartları değerlendirerek bakıyorum evlere belki senin işinde kolaylaşır

evin değerini bankanın tayin ettiği eksper belirliyor ona göre banka %75'ini veriyor. Evi alacağınız kişi tanıdık filan olursa belki evi ederinin %75'ine satmaya razı olur. Bu tamamen ev sahibiyle samimiyetinize ve anlaşmanıza bağlı. Biz de bir ara bu yolu düşünüyorduk küçük bir şehirde yaşıyorum ama burda ev fiyatları uçuyor. 150 lik evlere eşyam sığmaz o kadar küçükler ortalama büyüklükte olanlar da en az 15 senelik binalar. çok eski olmayan ortalama derli toplu evler 200 den başlıyor biz de bu mantıkla böyle bir ev alalım dedik ama eşim bankacı faizi bir hesapladı ki geri ödemede hiç yoktan 90 milyar faiz ödenecek. ona bi stüdyo daire alınır biz de peşinat biriktirmeye başladık kiraya devam...
eğer ev sahibi olmak konusunda ilk önceliğiniz eşinizin ailesinin sömürüsünde kurtulmaksa bu oranda bir faiz onların harcamalarının çok üstünde kalır.

şu sıralar oğluma ev aradığımız için bu konuda az çok fikrim oluştu.
1.si ,kredili ev bulmak sıkıntılı.her beğendiğiniz ev,krediye uymayabiliyor.

ev sahiplerinin çoğu maalesef ki,kredi vergilerinin tamamını alıcıya ödetmek istiyorlar.
şöyle ki;150 000 tl lik bir eve ekspertiz,% 75 kredi çıkarrttırıyor.yani 35-40 000 tl peşin vereceksiniz.geri kalan 110 000 tl nin,% 18 vergisi varmış.bunu da ev sahipleri,sattığı ev üzerinden ödemek zorunda ama alıcıya yüklemeye çalışıyorlar.yani yaklaşık,20 000 tl gibi bir rakam daha çıkıyor cebinizden.10 000 tl emlakçı alıyor.yani ev size 200 000 tlye geliyor.
bu durumda kurumsal şirketlerden,inşaat şirketlerinden ev almak daha mantıklı oluyor.onlarda bu durum yok.en azından bizim konuştuğumuz ve baktığımız yerler böyleydi.300 000 tl lik evde bile kredinin tamamının çıkartılabileceğini ve vergisinin kendileri tarafından ödeneceğini söylediler.

bu durumda,inşaat şirketlerinden sıfır tabir edilen evlerden almak, daha akılcı.istanbulda emlak piyasası bu şekilde.
başka şehirleri bilemem.ama bu konuda farklı bilgi ve görüşleri olan arkadaşlar varsa,ben de faydalanmak isterim.

Ayy benim hayallerimdeki gibi toz pembe degilmis realite bunu anladim muthis hayal kirilikligi
bu durumda en uygunu sinirden catlamaya kudurmaya dewam etmek ve kiyidan koseden artirip pesinat biriktirmek off offf acaip daraldim

Mantikli canim aglamayana emzik yok ama evliligini devam ettirirsen baya cekismeli olacagi belli. Canım sadece 75 lik durum tapuda gözüken değerinden olacak ekspertiz oluncak o zaman değeri çıkacak sen dersin 150 adam yapmıştır 75 bide bunlarıda hesaplayın derim

Ayy benim hayallerimdeki gibi toz pembe degilmis realite bunu anladim muthis hayal kirilikligi
bu durumda en uygunu sinirden catlamaya kudurmaya dewam etmek ve kiyidan koseden artirip pesinat biriktirmek off offf acaip daraldim
Konut kredisi için %25 peşinatınız olması gerekir bankada %75 verir ama peşinatım yok diyorsan %25 lik kısmı ihtiyaç kredisi olarak çekebilirsin 36 ay vade ile elinde peşinatın olur ama iki krediyi birden ödeyebilir misiniz? Hem konut hem ihtiyaç kredisi olacak.

Ev alınacak zaman değil gibi bu aralar ama siz bilirsiniz. Ev beğendik biraz peşinat lazım para biriktiriyoruz deseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…