Bankaci hanimlar bakabilir mi:)

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.806
merhaba bayanlar hepinize hayirli bayramlar
Bilgim olmadan bisey yapmaya kalktim hesabimdaki 2000 tlye yaklasik paramla dolar almak istedim ama anlamadigim bisey var 420 usd gibi bisey hesapladi sistem. Buraya kadar anliyorum herseyi:KK45: 420 usd yi satmak istedigimde 1800 tl gibi bisey hesapladi yani zarar etmis olucam satarsam
Sunlardan anlayan bayanlar allah rizasi icin yazabilirmi:ruh: usd almak yatirimdi güya satarken daha dusuk oldu anlamadim bisey bilenler yazarsa cok sevinirim:KK54:

Alim fiyati ve satim fiyati ayni degildir ondan simdi oyle gozukuyor
Yani mesela 1 usd 5 liraya aliyorsan
4,5 liraya satis fiyati olabilir.
Normalde alis fiyatida satis fiyatida yazar

merhaba bayanlar hepinize hayirli bayramlar
Bilgim olmadan bisey yapmaya kalktim hesabimdaki 2000 tlye yaklasik paramla dolar almak istedim ama anlamadigim bisey var 420 usd gibi bisey hesapladi sistem. Buraya kadar anliyorum herseyi:KK45: 420 usd yi satmak istedigimde 1800 tl gibi bisey hesapladi yani zarar etmis olucam satarsam
Sunlardan anlayan bayanlar allah rizasi icin yazabilirmi:ruh: usd almak yatirimdi güya satarken daha dusuk oldu anlamadim bisey bilenler yazarsa cok sevinirim:KK54:
Bankacı değilim ama bildiğim kadarıyla açıklayın. Alış fiyatınız alırken kaçtı? Mesela aldığınız gün 4.65 den aldınız ve aynı dakika satmak istediniz 4.60 A satarsınız (yani daha ucuza ama hemen hemen yakın fiyata) ancak dolar son zamanlarda çok dalgalı. Demekki,yüksek fiyattan aldınız şuan daha düşüğe bozuyorsunuz. Ayrıca, bazı bankalar mesai bitiminde makası açıyorlar. Mesela normalde alış satış arası 5 kuruş filan oluyorsa, akşam geç saatte bozmak isterseniz aradaki fark 20 kuruş olabiliyor. Kar etmek isterseniz, satış fiyatının ilk alış fiyatınızdan yüksek olduğunda bozmanız lazım. Aceleniz yoksa bekletin

Yatirim icin doviz alacaksaniz hrmrn satmayacaksiniz
Sizi aldiginiz kur ile sattiginiz kur farklidir
Dolari takip edeceksiniz
Atiyorum 4.75 den aldiysaniz usd satis 4.80 oldugunda satacaksiniz
4.75 den alip 4.65 e satarsaniz zarar edersiniz

Mesai saati dışında baktıysanız aradaki fark bu yüzden büyüktür.
Pazartesi sabah yeniden bakın

Arkadaslar cok tesekkurler yorumlariniz icin
Simdi bankanin alis yazdigi kisim benim bankaya satarken bankanin aldigi kurmuş ben onu kendim alirken hesaplanicak kur olarak anlamistim. Yani alırken bankanin satis kuruna bakmaliymisiz alisa degil. Satarkende doları bankanin alis kuruna bakmaliymisim musteri hizmetleriyle gorustum anlattilar.
İnsallah zarar etmem cok zorlukla is buldum ise girdim para biriktirmeye calisiyorum cook sagolun yorumlariniz icin:KK49:

X