Merhaba arkadaşlar. Hayırlısı ile ev alma arefesindeyiz. Alacağımız evin fiyatı 150 bin tl, biz 90 bin tl kredi çekmek istiyoruz. Eşim de ben de kamuda çalışıyoruz toplam gelirimiz 7500 tl civarı. Yalnız eşim geçmişte kredi borcu ve kredi kartı borçlarını geciktirerek ödemiş hep. Abisinin borçları sebebityle uzun bir süre maaşı hacizliydi.Bunlar bir sene önce bitti. Şu an öyle bir durum yok. Her neyse, internetten kredi teklifi istediğim bir banka telefonla geri dönüş yaptı ve de "Kredi talebiniz uygun bulunmamıştır.Son 6 ay içinde eşinizin ya da sizin kredi banka vs ödemelerinizi geciktirmiş olabilirsiniz ondan olabilir Şubemizle görüşün belki orda olumlu çıkabilir sonuç" dedi. Eşimin şu an kredi kartı yok sadece bir ihtiyaç kredisi var onun da 2 ayı kaldı ve de direkt maaşında kesilip ödeniyor öyle geciktirme gibi bir durum yok. Benim kredi kartım var onu da düzenli ödüyorum.Belki 1-2 kez geciktirmiş olabilirim. Şimdi konut kredisi verileceği zaman karı koca beraber değerlendiriliyormuş. Bu durumda ne olacak bize bankalar kredi vermez mi? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yarın bankalarla görüşmeye gideceğim ama şimdiden üzüldüm, çünkü uzun zamandır aradığımız gibi çok güzel bir ev bulduk fiyatı da çok uygun onu kaçırmak istemiyorum bir daha öyle bir bulmamız imkansız