Bankacı arkadaşlar ya da konut kredisinden anlayanlar bakabilir mi?

EXXWOMAN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
3.480
4.024
Merhaba arkadaşlar. Hayırlısı ile ev alma arefesindeyiz. Alacağımız evin fiyatı 150 bin tl, biz 90 bin tl kredi çekmek istiyoruz. Eşim de ben de kamuda çalışıyoruz toplam gelirimiz 7500 tl civarı. Yalnız eşim geçmişte kredi borcu ve kredi kartı borçlarını geciktirerek ödemiş hep. Abisinin borçları sebebityle uzun bir süre maaşı hacizliydi.Bunlar bir sene önce bitti. Şu an öyle bir durum yok. Her neyse, internetten kredi teklifi istediğim bir banka telefonla geri dönüş yaptı ve de "Kredi talebiniz uygun bulunmamıştır.Son 6 ay içinde eşinizin ya da sizin kredi banka vs ödemelerinizi geciktirmiş olabilirsiniz ondan olabilir Şubemizle görüşün belki orda olumlu çıkabilir sonuç" dedi. Eşimin şu an kredi kartı yok sadece bir ihtiyaç kredisi var onun da 2 ayı kaldı ve de direkt maaşında kesilip ödeniyor öyle geciktirme gibi bir durum yok. Benim kredi kartım var onu da düzenli ödüyorum.Belki 1-2 kez geciktirmiş olabilirim. Şimdi konut kredisi verileceği zaman karı koca beraber değerlendiriliyormuş. Bu durumda ne olacak bize bankalar kredi vermez mi? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yarın bankalarla görüşmeye gideceğim ama şimdiden üzüldüm, çünkü uzun zamandır aradığımız gibi çok güzel bir ev bulduk fiyatı da çok uygun onu kaçırmak istemiyorum bir daha öyle bir bulmamız imkansız:KK43::KK43:

Evin fiyati ,kredi miktarı, kamu çalışanı olmak , benim kredi kartimi düzenli ödemem ,esiminkinde sorun olmasi (haciz durumlari yoktu ) herseyimiz ayni:) benim puanimin yüksek olması ve maaş aldığımız banka olmasından dolayı sorun olmadı.

Kredi değerlendirmesinde gelir ve kredi puanı birlikte ele alınır. Tabi eşler de dikkate alınır. Eşinizin geçen sene biten olayı anladığım kadarıyla kanuni takip. bu durumda borç bittikten 5 sene geçene kadar kredi geçmişi sorgulandığında karşısına çıkacaktır. Maaş anlaşmalı olduğunuz bankaya bir gidin görüşün belki siz ve başka biri ile çift kefil ve ipotek kapsamında yardımcı olabilirler

Evin fiyati ,kredi miktarı, kamu çalışanı olmak , benim kredi kartimi düzenli ödemem ,esiminkinde sorun olmasi (haciz durumlari yoktu ) herseyimiz ayni:) benim puanimin yüksek olması ve maaş aldığımız banka olmasından dolayı sorun olmadı.

Benim maaş aldığım banka değil ama şu an o bankada faizler görece düşük ve avantajlı şimdi alamazsak bir daha zor..
İnşaallah bizde de sorun olmaz yüzyüze görüşünce.

Takip bitmişse haciz icra yoksa sıkıntı olmaz.Kredi komitesi 1.dönem gecikmeyi önemsemeyebilir insiyatifleri doğrultusunda uygun bulabilirler.Evin değerinin %80 nine kadar konut kredisi çekebilirsiniz.Eşinizin ve sizin geliriniz hane geliri olarak alinir.

Bende bikac kez kredi karti borcumu gec odedim, ustelik ogrenciyim belirli bir gelirim yok. Buna ragmen kartimin oldugu banka beni ceyiz kredisidir, ihtiyac kredisidir her ay borclandirmak icin ariyor. Baska bankalarla iletisime gecin isterseniz

Kredi notumuza baktık benim 1809 yani çok iyi kategorisinde, eşimin ise sıfır. :KK43:
Sebebi de geçmişteki yasal takibe girmiş olması.
Şu durumda bize kredi verilir mi ki acaba?? :KK43:

Esimede daha once kredi geciktirmisligi sebebiyle kredi cikmiyordu.
Son 3yildir 30bin krediniz hazir,50bin krediniz hazir seklinde msj ve telf geliyo.
Henuz kredi talebinde bulunmadik sanirim sicil temizleniyo belli bir sure sonra.

Merhaba arkadaşlar. Hayırlısı ile ev alma arefesindeyiz. Alacağımız evin fiyatı 150 bin tl, biz 90 bin tl kredi çekmek istiyoruz. Eşim de ben de kamuda çalışıyoruz toplam gelirimiz 7500 tl civarı. Yalnız eşim geçmişte kredi borcu ve kredi kartı borçlarını geciktirerek ödemiş hep. Abisinin borçları sebebityle uzun bir süre maaşı hacizliydi.Bunlar bir sene önce bitti. Şu an öyle bir durum yok. Her neyse, internetten kredi teklifi istediğim bir banka telefonla geri dönüş yaptı ve de "Kredi talebiniz uygun bulunmamıştır.Son 6 ay içinde eşinizin ya da sizin kredi banka vs ödemelerinizi geciktirmiş olabilirsiniz ondan olabilir Şubemizle görüşün belki orda olumlu çıkabilir sonuç" dedi. Eşimin şu an kredi kartı yok sadece bir ihtiyaç kredisi var onun da 2 ayı kaldı ve de direkt maaşında kesilip ödeniyor öyle geciktirme gibi bir durum yok. Benim kredi kartım var onu da düzenli ödüyorum.Belki 1-2 kez geciktirmiş olabilirim. Şimdi konut kredisi verileceği zaman karı koca beraber değerlendiriliyormuş. Bu durumda ne olacak bize bankalar kredi vermez mi? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yarın bankalarla görüşmeye gideceğim ama şimdiden üzüldüm, çünkü uzun zamandır aradığımız gibi çok güzel bir ev bulduk fiyatı da çok uygun onu kaçırmak istemiyorum bir daha öyle bir bulmamız imkansız:KK43::KK43:
Karı koca birlikte değerlendirilmez hane geliri alınır onun kredi notu seni etkilemez sen kendi üzerinden başvur bakmak yükümlü olduğu kişilere bakılır gelirim yetmezse kefil istenir direk şubeye git eşin geleceğini düşünmemiş kredi notunu gecikmelerle kötü etkilemiş

X