Bankacı arkadaşlar bir bakar mısınız?

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
33
Merhaba.

Paraf kredi kartı kullanıcısıyım son 4 aydır.Diğer hiçbir bankada başıma gelmeyip Halkbank’la yaşadığım sorun şu ki: İade taksitlerim ekstremden düşülmüyor.İade ücretleri bir seferde tastamam kartıma aktarıldı ancak taksitler ekstreden düşülmüyor ve ben iade ettiğim malın taksitlerini sayelerinde ödüyorum.

Müşteri temsilcisine durumu anlatıyorum.Hesabın doğru olduğunu söylüyor.Nasıl doğru beyefendi, iadeyi yaptınız tamam ama hala taksit taksit alıyorsunuz benden bu parayı, iade edilmiş ürünler bunlar, ortada bir hizmet yok yani diyorum.Bu tarz durumlarda sizin kartınızdan geçen miktarla size iade edilen miktara bakılır, aynıysa banka sizle fittir gibi bir şeyler söyledi.Benim mi matematiğim kıt yahu?( Bu tarz iade durumlarında size iadeyi - bakiye ya da + bakiye olarak yansıtırlar.Yani hesap kesim günü gelince o taksit - olarak işlenen taksitle birbirini götürür.)

Şikayetkaydı oluşturup inceleme istedim.Yıllardır internetten alışveriş yaparım, iade de cok yaptım ama asla böyle bir promlemle karşılaşmadım.Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Diyelim ki 150 tl lik alışveriş yaptınız. 5 taksite de böldünüz. Ama iade ettiniz. Banka karta 150 tlyi iade edip 30 tl olarak taksit taksit geri mi alıyor??

Tam anlayamadım sanırım.

iyi de anlamadim ben banka tek seferde size iade ettiyse parayi paranizi almissiniz demektir sorun ne ben anlamadim

Zaten o parayı başta siz odememissiniz. Size iade yaptıklarında sizin olmayan bir parayı iade etmişler şimdi de o parayı taksit taksit geri alıyorlar. Sanki çektiğiniz krediyi geri ödüyorsunuz gibi düşünün. Yani sonuçta alınan verilen hesabı sıfıra denk geliyor matematiksel olarak.

E sıkıntı yok o zaman. Aynı örnekte ilk taksit olan 30 tlyi iade edip sonra diğer 4 taksiti karttan çekselerdi sıkıntı olurdu. Buradaki sorunu tam anlamadım ben? Büyük bir alışveriş ve kart limiti açısından mı sıkıntı yaratıyor size?

Banka iadeleri tek seferde yapar. O tek seferde zaten kart borcunuz artiya gecer. Taksitleri odemeye devam edersiniz sonraki aylarda. Parayi geri almis oluyorsunuz sorun nedir ki? Butun bankalar boyle yapar zaten

Çağrı merkezini arayıp taksit kapaması yapmak istediğinizi söyleyin ,böyle uygulamalar yapılıyor .diger türlü de arkadaşların dediği gibi yek seferde iade yapılır ve sizin taksitleriniz devam eder .

simdi siz örneğin 100 liralik mal aldiniz 5 e böldürdünüz 20 liralik 5 taksidiniz var. banka size en bastan size ait olmayan, bankaya ait olan 100 lira yatırdı kredi kartınıza. havadan bir para yani o sizin degil zaten. sonrada normal olarak taksitlerinizi ödüyorsunuz. burada anlamadığınız ne ?

100 tl alışveriş yaptığınızı düşünelim 4 e böldürdünüz 25 tl düştü banka da iadeyi 100 tl olarak yaptı ve o ay örneğin 500 tl kartın ödemesi vardı 400 ödediniz.
25 taksitler devam edecek tabi..
geçen ay zaten 400 ödediniz 500 ödemeniz gerekirken banka size o parayı peşin verdi.
Bu kadar dert edilecek bir durum değil bankada bir sorun yok yani.

onlar en baştan bütün parayı iade etmişler yani bir nevi size faizsiz kredi kullandırmışlar. sonra da taksit taksit tahsil ediyorlar

Ödemediğiniz parayı size iade etmişler, sonrada taksitler tabiki devam eder, alacak verecek nasıl sıfırlanacakki?

X