Bankacı arkadaşlar acil yardım

yasemin4641

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
37
1
senağlamaArkadaşlar çok zor durumdayım.Kısaca özetliyeyim 8 ay önce düğünüm oldu kayınpederim ödememiz için bizim adımıza kredi çekti.Biz 7000 tl yeter dedik o,10000 tl çekelim ekstralar çıkar dedi.Velhasıl 15000 tl çekmiş hepsini bizden istiyor.Asıl sorun şu bu parayı dediğine göre 4 yıl ödemeli çekmiş ve toplam ödememiz gereken rakam 31200 tl imiş.Para 2008 eylül yada ekim ayında çekildi.Şimdi sorum şu gerçekten bu rakamlarla ihtiyaç kredisi olurmu.Bize faizler çok yüksekti diyor.2,2 küsürmüş.Lütfen yardımcı olabilirseniz sevinirim.bize yapılan toplam masraf 7000 tl ama şimdi benden istenen otuzbin küsür lira!

canım kayınpederinin söylediği doğru aşağı yukarı o tutarda geri ödemesi olur vade uzadıkça bu da artar. kayınpederinin elinde kredi dökümü vardır orada da yazar tutar vade az olsaydı daha az faiz olurdu ,kayınpederin bir kısmına da dosya masrafına vermiştir o yüzden eline 15.000 tl geçmemiştir ama kredi geri ödemelerinde maalesef düşündüğümüz gibi 2-3 bin faiz gelmiyor neredeyse kredinin 2 katını ödemek zorunda kalıyoruz.

güzelim o kadar tutar ama siz yinede banka ile görüşün.birde keşke o kadar çekmese imiş.fazladan masraf olursa onuda bir şelikde kredi kartı ile taksitle öderdiniz.hemde sırtınıza bu kadar yük binmezdi
ya birde güzelim atıyorum eşin asgari ücretle çalışıyordu ve ailesinin yanında kalıyordu.hiç maaşına dokunmasa idi zaten bir yılda 8 000 tl biriktirirdi yada taksitle alsa idi bir yılda zaten alırdı istediğini..yazık olmuş paranıza

Son düzenleme:
önemli olan ne kadar faiz geldiği değil bence burada daha ciddi bir sorun var sizden paranın hepsini istemesi...neyine güvenip kredi çekmiş ben anlamadım size niçin ödetiyor o onun evladı değilmi?siz kendi başınıza evinizi kuramazmıydınız?
siz kendi adınıza kredi çekildiğini söylüyorsunuz sizin imzanız olmadan 10 bin lira nasıl 15 bin lira olmuş?
kendisi çektiyse parayı sen kendi adına harcadığın parayı öde eşinin yaklaşımınıda merak ettim ben..bu parayı ödemeniz gerektiğinim söylüyor yoksa babasını haksızmı buluyor...zor bir durum allah yardımcınız olsun...

canım sızın adınıza cekmıs derken bızzat bankaya gıdıp ımza attınızmı ?
ımzayı attıysanız orda sıze odeme tablosu verılmıstır oraya ıyıce bı bak derım
bununla bırlıkte eger herhangı bı ımzanız yksa kefıl degılsenız odeme gucunuzde yksa bırakın ıstemeye devam etsın hıc bı hak ıddaa edemez

kredi ve kredi fazileri konusunda dogru söylüyordur kayınbaban ama madem bu paranın hepsi size harcanmamış sizde size harcanan kısmını ve fazini üstlenin hem böylece cenelerini de kapatırsınız. ayrıca eşin sana destek veriyorsa hiç vermeyedebilirsiniz? borc onun adına mecburen o ödeyecek....
ben de kayınbabamlardan hiç yardım göremedim evlenirken. ve bu durum beni çok üzmüşütr. ama Allah var kalkıpta böyle bi hareket yapmadılar. Senin işin daha zormuş. Zor bi durum Allah yardım etsin....
ama sonucda o insanlara yüzyüzesiniz bir ömür ve arada kocan var anlaşmaya,uzlaşmaya çalışın derim...

arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim.Olayı hallettik sayılır.Önce bi yanlış anlamayı düzelteyim kayın pederim krediyi kendi adına çekti çünkü biz kredi çekemiyorduk.Ama dediğim gibi bizim istediğimiz rakam sağdece 7000 tl idi.Gerisini kendine harcadı.Olayı nasıl çözdüğümüze gelince;ben ısrarla kredi çekilirken bankanın verdiği ödeme planını istedim onlarda göndermek zorunda kaldı.Veeeee karşımıza çıkan rakan 23.000 tl 3 yıllık geri ödeme ile!! kendilerine neden bizden otuzbin istediklerini sorunca verdikleri cevap onlar öyle anlamışlar.Yani arkadaşlar kısacası biz çalışmaya başlayınca akıllarınca plan yapıp bize kendi borçlarını da yüklemeye kalkmışlar.biz şuan toplamda 12.000 tl ödedik ve bundan sonra bir lira dahi ödemeye niyetimiz yok!
Arkadaşlar işin üzücü yanı insana bunu kendi babasının yapması,eşim çok üzüldü ve bana karşı çok mahçup oldu.Ama işte demekki insanın en yakını bile olsa kafadan iş yapmamak lazımmış.Ha bu arada kayın pederimin bizim için bugüne kadar yaptığı tek şey düğünde 2 bilezik takmak oldu.Yani geri kalan aklınıza gelebilecek herşeyi biz eşimle beraber yaptık.bu çekilen parada sağdece düğün masrafı içindi,içinde altın felan yok.biz bütün takılarımızı,gelinlik damatlık bohça alışverişi felan önceden yapmıştık zaten.

X