- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.227
- Konu Sahibi Pink_Women
Boşanmayacaksa ortalığı tantanaya vermeye gerek yok. Anlamı yok yani.istediğine verebilirsin. ama şunu söyleyeyim ki durduğun yer başkalarının yaşanmışlıklarını eleştirebileceğin bir nokta değil, önce yoğurdum ekşi demeyi becer.
ikincisi senin ufkunu açmak gibi bir zorunluluğum yok.
sen kalkıp hem maddi imkanım var, hem şiddet görüyorum, hem de bu insanlar bunu kaldırabilir mi yazarsan ben senin ufkunu açmam.
eğer bunları maddi imkanı olmayan, kocasını bırakıp ailesinin yanına gitmek zorunda olan bir kadın yazıyor olsaydı, tepkim farklı olurdu
ama maddi imkanı olduğu halde ailesini öne sürüp boşanamam diyen bir kadını anlamak zorunda değilim.
söylediklerim sert geldi değil mi? kocanın saçını çekmesinden daha mı sert? ona da böyle diklenebiliyor musun? sanmam, nasılsa sanaldasın değil mi?
her neyse. işte sana ufkunu açacak şey:
bir daha şiddet gördüğünde üzerini bile değiştirmeden olduğu gibi hastaneye git darp raporu al, şikayetini savcılığa ver, uzaklaştırma kararı çıkar. ailen seninle görüşmediği için eşinin sana psikolojik şiddet uyguladığını söyle.
boşanmasan da şikayetçi olman gözünü korkutmaya yeter belki.
evlilik göz korkutmayla devam edecek zoraki bir kurum değil.
Yasalar insanın içindeki canavarı ıskalıyor ama öldürmüyor maalesef. Öyle olsa her evlilikte bir darp raporu işi çözerdi. Biraz reel bakmak lazım olaya. Darp raporu alıp arkasında duracaksa eyvallah, ama yan çizecekse olmaz.