Nişan bana yardımcı olur musunuz?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
valla bu konularda bilgisizim birşey bilmiyorum ama ablamın nişanında kuaför masraflarını biz karşıladık yani kız tarafı ama şunuda belirteym ben yurtdışında yaşıyorum.belki buranın adetleri böyledir.
düğün günü erkek tarafı karşılar diye biliyorum.:44:

Biz genel olarak çoğu şeyde kız tarafı erkek tarafı diye ayrım yapmadığımız için ben kendim ödedim.
Erkek tarafından gidenler kendi ödedi

Nişanda bizde bütün masrafları kız tarafı karşılar,ulaşım,yemek,salon ve kuaför masrafıda kız tarafına aittir,eğer şehir dışından geliniyorsa kalacak yerleride kız tarafına aittir,

arkadaşlar nişanda kuaför masraflarını kim karşılar ?

Canim basit sekilde ozetleyeyim bizde salon ikramlar kiz tarafina aittir ancak yuzukler kizin nisan elbisesi araba susleme ve kuafor masraflari erkek tarafina aittir

Canim basit sekilde ozetleyeyim bizde salon ikramlar kiz tarafina aittir ancak yuzukler kizin nisan elbisesi araba susleme ve kuafor masraflari erkek tarafina aittir

canım teşekkür ederim bizde de aynı şekilde oluyo ama geçen gün müstakbel nişanlımla konuşurken nişanda kuaför masraflarını biz vermek zorunda değiliz düğünde karşılanır dedi haberleri yokmuş nişanda kuaförün onlara ait olduğundan...

Tabikide damat tarafı Sen yanında götüreceğin kişi sayısını söylersin onlarda da kim geliyorsa gelir ama tüm masraflar damada aittir

canım ben kimsenin parasını ödettirmem zaten yanımda gelenler kendi öderler bi tek benimkini vericekler bizde öyle oluyo zaten genel olarak böyledir ama benim nişanlım ve ailesi nişanda kuaför masraflarının onlara ait olduğunu bilmiyolarmış

Nişanımdaki kuaför masrafını biz karşıladık, düğünde eşim

Doğrudur tatlım. Yöreye göre değişiklik gösterir. Bizde böyleydi. Nişanlımla yörelerimiz aynı olduğu için biz konuşmadık bile bu konuları. Öyle olması gerektiğini biliyorlardı yani. Senin böyle bir durumun varsa eğer hiç çekinmeden açık açık konuşman lazım. Olması gereken bence bu.

Canim rica ederim zaten adetler yoreden yoreye degil aileden aileye degisiyor o derece farklilik var yani
Bana en garip gelen olayi anlatayim benim ailem antepli kuzenim diyarbakirdan kiz aldi gelinin annesi bizde nisani da erkek tarafi yapar demisti hepimiz sok olmustuk ee tabi kadin oyle isteyince ne dediyse o yapildi hayir demek olmaz dedik erkek tarafi olarak artik kadinin gercekten adeti mi oyleydi yoksa bizi mi kekledi bilmiyorum hahaha

tabiki erkek tarafı karşılar, kıyafet ve kuaför masraflarını...
nişan-kına-düğün
hepsi için geçerli

ilk defa duydum canım nişanın erkek tarafının yaptığını ama adet öyleyse yapma demek olmaz tabi :)

bence de olması gereken bu canım ben söledim zaten sizin karşılamanız gerekiyo kuaförü diye nişanlımda nişanda karşılamak zorunda değiliz düğün de karşılanır dedi bilmiyomuş karşılandığını ben söliceğimi söledim gerisi onlara kalmış karşılamzlarsa ben kendim veririm bi kuaför çok büyük bişey değil ama insan nişanlısından böyle bi tepki görünce çok tuhaf oluyo

ilk defa duydum canım nişanın erkek tarafının yaptığını ama adet öyleyse yapma demek olmaz tabi :)

Aynen oyle canimzaten genel olarak bizde kiz tarafina fazla yuklenilmez arti kiz tarafi ne istiyorsa imkanlar dahilinde yapilmaya calisilir

Nişanlının haberi olmayabilir canım. Erkekler bu konuları çok fazla bilmedikleri için normaldir. Aileside mi aynı şekilde söyledi size kuaför masrafları size ait diye?

Benim nişanlımda sürekli bana sorar mesela bilmediği şeyleri öğrenmek istiyorum sadece yanlış anlama der sorar. Bende uygunu neyse ona göre açıklamasını yaparım bizim yöreye ait olanı. Annesiyle konuştuğunda da annesine sorar bu şekilde öğreniyor yavaş yavaş :) Mesela normalde kızın çeyizine damat karışmaz. Kız ne alırsa alır ama nişanlım öyle değil. Ben kendime alınacaklar listesi yaptım oda istedi o listeden. "Ne yapacaksın" dedim "bende de olsun hoşuma giden olursa bende alırım" dedi. Çok hoşuma gitti böyle düşünmesi.

Sende bu konudan dolayı nişanlına alınma

ailesi bişey demedi canım saolsun kayınpederim her şeyi yapmaya çalışıyo nişanlımdan daha çok ilgileniyo :) benim nişanlımda hoşuna giden bişey olduğunda alıyo getiriyo sana bi süprizim var diyo bi bakıyorum bişeyler almış gelmiş :)

E ne güzel işte ilgili bir nişanlın var Dert etme zamanla oda öğrenir bilmediklerini

tabıkı erkek tarafı karsılar. benım eşimin durumu pek ıyı değildi o yuzden ben sadece annemı ve kardesımı göturdum yanımda.bıçok akrabasını göturende var açıkcası
ama heryerde erkek tarafı öder kuaföru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…