• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana yardımcı olur musunuz? (Özgeçmiş)

tembelteneke

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
165
7
0
Ankara
Arkadaşlar, Radyo Televizyon Yayımcılığı Bölümü mezunuyum. Biliyorsunuz kariyer.net de özgeçmişe isim verilmesi isteniyor. Sizce özgeçmişime uygun isim ne olabilir? Önceden çok saçma bir ismi vardı özgeçmişimin. "Kaybetmek istemeyenlerden misiniz?" yahu böyle özgeçmiş ismi olur mu? Yeni yeni anlıyorum hatamı. Önerilerinizi bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

bence direk özgeçmiş yaz=) benim de var kariyerde öyle yazdım iç isim düşünmedim, çok önemli değildir diye düşündüm

Önemliymiş. İşverenlerin ekranında belli özgeçmiş isim kalıpları varmış ona göre ararlarmış. Yani özgeçmiş ismi bir adım öne geçmeni sağlıyor ama bulamadım :( Muhabir dedim:(

nasıl yaanii :1shok:
benim özgeçmişimin adı da cv003786 tarzı bişey galiba yani ben koymadım öle bişey sistem atadı sanırım
vay anasını bee o da mı önemliymiş :1shok:
gerçi iş buldum ordan ama demekki yazsam daha iyi olurmuş gamyoncuiremsu

bende hiç önemli değil ben ismimi yazdım direk. işveren kriterlere göre arıyor, özgeçmiş adına göre değil. iletişim mezunusun diye illa muhabir olman gerekiyosa yaz tani ne bilem.

Bir uzman aynen şöyle anlatıyor;

"İşveren tarafından başvurular ekranda özgeçmişi özetleyecek çeşitli başlıklara göre listelenir. Özgeçmiş adı bu başlıklardan biridir. Burada ilgi çekici, işverenin arayışına göre bir özgeçmiş adıyla karşısına çıktığınızda özgeçmişinizin ayrıntılı incelenme olasılığı artacaktır"

kariyer üzerinden uzun bir müddet personel alimi yapmis biri olarak hic bir zaman cv ismi gibi ayrintilara dikkat ettigimizi söyleyemiyecegim.... tüm basvurular tek tek incelenir ve icerige göre karar verilir... sirketler de sirf yanlis baslik kullandi diye mükemmel bir elemani gözden kacirmak istemez degil mi :)))

kariyer üzerinden uzun bir müddet personel alimi yapmis biri olarak hic bir zaman cv ismi gibi ayrintilara dikkat ettigimizi söyleyemiyecegim.... tüm basvurular tek tek incelenir ve icerige göre karar verilir... sirketler de sirf yanlis baslik kullandi diye mükemmel bir elemani gözden kacirmak istemez degil mi :)))

İşte bu içimi rahatlattı teşekkürlerhihoyyyt

Sonuc ne oldu merak ettim.Sonucunu yazarsan sevinirim,calısmaya basladınmı?

Yapabilceğin anahtar kelimeleri gir. Mesela asistan olabilirsin Tv yönetmen asistanıda olabilirsin. Muhabir işlerini genellikle erkeklere veriyorlar.

Sonuc ne oldu merak ettim.Sonucunu yazarsan sevinirim,calısmaya basladınmı?

Hala işsizim :1no2:senağlama bu meslek torpilsiz olmuyor malesef :( torpilsiz girebilmek için mükemmel bir cv lazım o da ben de yok , önlisans mezunuyum, en uzun çalıştığım yer 9 ay, ama mesleğimle alakalı her şeyi biliyorum, velhasıl yok iş senağlama

Back