• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana yardımcı olun ne olur

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.139
417
688
40
kızlar sütüm azalmıştı işe başladım tamamen gitti bende 2 haftadır vermedim tekrar emzirsem geceleri gelirmi sütüm çoğalırmı off ne olur yardım edin başınıza böyle bişey geldimi ?

emzirmeye devam süt yapımının esası memedeki süt bezlerinin emerek uyarılmasıdır.siz bu uyaranı yok ederseniz nasıl süt olsun. gündüzde işyerinde sütünüzü sağın. ama pompa ile değil.. elle. ben bu konuda bi arkadaşıma yardımcı olmuştum. çalışmasına rağmen bebeğini 1.5 yaşına dek emzirdi....

anaçocuk sağlığı merkezlerinden ysrdım alabilirsiniz...

Isırgan otu: Yarım Tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı suda haşlanıp biraz demlenir ve günde 2-4 bardak içilir.
Funda Yaprağı: 1 lt suya 1 çay bardağı konup 10 dk kaynatılır.
Isırgan funda yaprağı ve kekik ile karıştırılarak içilebilir.
Rezene: ıstediğiniz kadar içilir.
Çörekotu yağı: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir.
Dereotu: Tohumu ezilerek toz haline getirilir 1-2 tatlı kaşığı 1 bardak kaynar suya atılıp 15 dakika demlenir.
Hodon (Hıyarotu, Sığır Dili): (Denemedim ) 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı atılıp 15 dk demlenir ve günde 3 bardak içilir.

Bunları Ahmet Maranki'nin kitabından okudum, hodon hariç hepsini denedim. Ayrıca Humana çayı, kefir ve kimyon da tükettim.

valla ben daha 3. aya yeni girdim süt azalmasını da 1. ayın ortalarında yaşadım. Doktora mamaya bile başlattı 2. ayda ama inat ettim, ısrarla emzirdim, yukarıdakileri denedim şimdi gayet iyi maşallah. bence sende dene bunları, psikolojini iyi tutmaya çalış bide ısrarla emzir. ne güzel 6 ay emmiş buda güzel ama emzirebildiğin kadar emmesi en iyisi. Yanlız en önemlisi psikoloji unutma
Allah yardımcın olsun

emzirmeye devam et büyük ihtimalle gelir canım üzülme.ben kızımı 2 yaşında memeden kestim.sanırım bir ay kadar sonra idi bir kez emmek istedi çok hasta olmuştu kıyamadım verdim.ve hemen sütüm geldi.seninki de gelir sıkma canını...

bebeğin emmeyi kabul ederse emzir tabi...
walla ipek emmeyi bıraktıktan 4 ay sonra birgün sadece keşke daha fazla emseydi
8 ay az falan diye düşünmüştüm ve o gün mememden süt geldi,3-5 damla...
yani senin bebeğin emdikçe gelebilir bence...

ya kızlar emmiyor deli olucam gece gündz deniyorum fakat emmiyo çığlık atıyor napıcağımı bilmiyorum emmek istemiyor

Back