Bana yardım edermisiniz lütfen??

trkn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
110
0
aranıza yeni katıldım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.ben 3.sınıf üniversite öğrencisiyim.ama aynı zamanda 1.5 yıllık evliyim.eşimle uzun bir beraberlikten sonra evlendik ama ailem doğal olarak okulun bitmesini beklememizi istediler hani zor olur ev işleri dersler falan yorar okumak istemezsin diye uyardılar ama ben eşimi cok iyi tanıyordum çok mutlu olacağımı biliyodum.öylede oldu hatta beklediğimden fazlası oldu.hiçbir zorluk yaşamadım bekar öğrenci hayatım daha zormuş meğer.ama ben artık anne olmak istiyorum.ailemde inadına her seferinde dikkat et hamile kalma millet laf eder şöyle olur böyle olur kariyer yap ondan sonra diye sıkıştırıyolar ama malesef ben anne olma isteğimin önüne geçemiyorum kendimi anneliğe fazlasıyla hazır hissediyorum ama çevre baskısına dayanamazsam diye korkuyorum.özellikle annelere soruyorum sizce yakınlarımın dediği gibi bebek olunca okul hayatım bitermi?anne olunca hiçbirşeye vakit ayrılamıyo onların gözünde:KK43:(

üniversitenin en zor yılları..projedir sunumlardır finaller vizeler ohooo
canım bence şunları bi aradan çıkar.bebeğini de daha güzel büyütürsün daha sonra.daha çok ilgilenrsin hem...

Öğrencilikle, annelik zor yürür canım maalesef...Bebek vakitli vakitsiz uyuyor uyanıyor, bazen sabaha kadar uyumadığı oluyor. Hamilelikte öyle...özel bir dönem, bulantın oluyor, uykudan gözünü açamadığın oluyor, bebek doğunca aylarca emzirebilmek için uğraşanlar var şimdi okudum kk da...
Yani herşeyi vakitli ve tadını çıkararak yaşamak en güzeli, çok yıpranırsın, çocuğuna yetemezsin, vicdan azabı çekersin. Bebeğin senin kucağını, seni isterken bırakıp okula gittiğini düşünsene. Kendine değil bebeğine acıyorsan öğrenciliğin bitince bebek yap, herşeyini doya doya yaşa, tabii bu benim fikrim.

kişisine göre değişir ama bence bir sene daha bekle okulunun bitmesini,hem ders hem bebek zor olabilir,kafan rahat bebeğinle ilgilenirsin.bir sene daha sık dişini..

canim okul daha bitmemiski cocuk istiyorsun...ben ablamdan biliyorum cocuk oldumu sirf ona odaklaniyorusun,yabanci tvlerde cok görüyorum okul ile cocuk büyütmenin ne kadar zor oldugunu gencler sinirkrizleri geciriyor neredeyse stressden aman canim.Gezin tozun cift olmanin tadini cikarin cocuk oldumu hersey degisiyor istemesende

teşkkrler.muhakkak zorlukları olacak ama bendeki bu isteğe engel olamıyorum inanın bebekten başka hiçbişey düşünemez oldum bide bu baskılar yüzünden bunaldım uzun zamandır uyku düzenim yemem içmem herşeyim değişti.en son çare artık eşim doktora gitmemizi söyledi.çünkü artık kendimi kontrol edememekten korkuyorum:KK43:

annelik duygularini baskin sekilde hissediyor olabilirsin..evlenmissin neguzel hem okulun hemde evliligin tadini cikart.cocugun olunca onunla ilgilenirken mutlaka derslerini ihmal edeceksin belki de okulun uzayacak,bebegini kimselere de birakip gidemeyeceksin az daha sabret cocuk icin derim.
kendini derslerine ver,kafan dagilmis olur..

kariyerde yaparım ,cocukta bakarım diyon yaniii
1)hamileligim wc de çiş yapmakla geçti.hele son aylarımda wc ye döşek atıp yatasım geliyordu.
sınav zamanı altıma bez baglarım diyorsan senin için sorun olmaz.

2)hamileyken ota moka aglıyordum.göz pınarlarım kurudu.o zaman cok aglamışım şimdi aglanacak şeye gülüyom .bebeden sonra kimyam degişti

3)bebe dogdu, hayatım tamamennn degiştiii.detaya girmiyom ama şuan şaftım kaymış durumda.hayal gücünü kullan işte, anla halimi.

sen boşver bebeyi şimdi.önce okulunu bitir.bebe yapmak kolay. 5 dk lık iş
hakkında hayırlısı olsun.

cnm anne olmak istemen gayet dogal
bence bu sadece seni ve esini ilgilendirir tabi ailenizide
ama baskalari ne dicek diye düsünme bence:eek:lmaz:
bence bebek olduktan sonra okula fazla zaman ayiramazsin
cocuk büyütmek cok zor, 3 yasinda kardesim var ordan biliyorum
bikac sene snra okulunu bitirince daha rahat olur hersey
ama tabi karar senin:)
belki ikisininde üstesinden gelebilirsin kim bilir

karismalari cok tuhaf. neden yani ? allah allah istiyosam yaparim bu kadar. hamile kalincada neden yaptin derlerse allah verdi dersin olur biter.

Öncelikle okulunu bitir anneliği sonra düşün canım ikisini bir arada yürütmek zor olur hamileliğin ilk dönemleri kolay değil tabi bulantılar filan açıkcası çok zorlanırsın .
Bunun sınavları var stresi var büyüyen karnınla yola çıkacaksın varda var yani
Önce okul hayatın olsun anneliği biraz ertele derim

Anne oldugun zaman ailenin bu tutumunu cok daha iyi anlicaksin güzelim.

Düsünki bir kizin oldu, onu büyütün baktin, okuttun maddi manevi herseyinle canla basla belirli bir yasa getirdin, sende bir Anne olarak kizinin iyi bir yerde olmasini is sahibi olmasini, ekonomik özgürlügnü kazanmasini istemezmisin?

Ailen cok hakli.....bir bebegin sorumlulugu ne demek, cocuk olduktan sonra karsilasacagin sorunlar problemler neler..? bunlari sen degil onlar cok daha iyi bilir öyle degilmi? cünkü yasamislar, biliyorlar......

Bana öyle geldiki, sanki sen hicte öyle pek okuma is kariyer sahibi olma meraklisi degilsin, evleneyim barklanayim, coluk cocugum olsun evimin hanimi olayim gibi bir düsüncen istegin var sanki.....yani sirf ailenin gönlü olsun diye okuyorsun....CADIARZU

Eger öyleyse hicte bos bosuna kendine baski yapma güzelim......sen okuyorsan kendin icin, kendi gelecegin icin okumalisin....onun bunun gönlü olsun diye degil....
Anne olmak evimin hanimi olmak istiyorum diyorsan birak okulu, cocuk yap otur evde.....

Lakin cok iyi düsünmeni tavsiye ederim......bu zamanin birdaha geri gelmez, Anne olmaya karar verdigin zaman bu kararin birdaha dönüsü olmadignida unutma....bir ömür boyu sorumlulugnu tasimak zorunda oldugun biri olacak hayatinda....yarin öbür gün keske dememek icin cok iyi düsün......

bebek doğduktan sonra özellikle ilk 1 yılında sosyal hayatın sıfıra ,iniyor..Hatta ; uykusuz, aç karnına dolaştığın günler oluyor, sırf bebeğinle ilgilenebilmek için...bu şartlarda oldukça fazla stres,sıkıntı yaşıyorsun zaten, bu dönemde bir de okul ve sınavlar yürümez cnm..anne olmayı, okulun bitinceye kadar ertlemeni tavsiye ederim.. hayırlı zamanda, sağlıkla inşaAllah..

bence hamilelik için okulun bitmesini bekle derim.
hakkında hayırlısı

yok inanın okumayı benden cok isteyen yoktur ben cok calıstım buralara gelebilmek için asla yarım bırakmam ama bendeki bu isteğe karşı koyamyrm psikolog arkadaşım bu aşırı isteği eşimin asker olmasına bağladı belkide haklı bilemiyorum.düşünmek istemiyorum hiçbişeyi kendimi yedim bitirdim hep hayırlısını diliyorum Allah ım yardm etsin hpmze:KK43:

önce kariyer valla biz okuyamadık klını başına topla bende bi canavar var ben çalışmazken 24 satt ilgilenemiyorum yeri geliyo sen okul sınav ev işi çocuk oooooooo boş ver cnm önce mesleğini al gerisi gelir annelik çok güzel evet ama inan uzaktan görüldüğü kadar kolay değil çok büyük sorumluluk herşeyin tam olunca daha rahat olursun inannn

okul bitsin öyle çocuk yap derim bende.
ne demiş atalarımız bin işte çırak olacağına bir işte usta ol.
okulu bitir rahat rahat doğum yapar çocuğunu büyütürsün sonrada çalışırsın

hepinize teşekkür ederim sanırım beklemem en doğrusu hayırlısı artık :çok üzgünüm:

7 24 annene teslim ederek okuyabilirsin ancak bebeğini.
Bir de bakarsın bebeğin kocaman olmuş ve geride kocaman bir boşluk var,yaşayamadığın tadını çıkaramadığın...
Annelik zor iş,hele de tam zamanlı bakıma ihtiyaç duydukları ilk zamanlarda sen okuyacağım dersen çok daha zor..
Yine de sen bilirsin,sonradan üzülmemen için şu an hevesin kursağında dolaş,okulu bitir. Hevesini önce karnına,sonra koynuna al.
Çok iyi bir anne olman ,tez zamanda okulunu bitirmenle bağlantılı.
O halde haydi okula opuyorumnanaktan
Sana çoook mutlu bir hayat diliyorum bebelerinle beraber..

X