bana yardım edecek aklım verecek arkadaşla yokmu??

tulaykrt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
106
0
41
Öncelikle herkese merhaba....Ben 14 ekimde malesef kürtaj oldum sebebi bebegimin kalbinin durması yani tıbbı acıdan zorunluluk...Dr bana korunmamı önermedi ilk adetinden sonra hamile kalabilirsin dedi ...9 kasımda adet oldum adet bitiminden sonra yani13 kasımdan itibaren aralıklı olarak ilişki yaşıyoruz eşimle tabiki cocuk istemedigimiz içinde korunmuyoruz fakat benim bugun sırt agrım halsizligim ve baş agrım olmaya başladı ara arada karnım agrıyor acaba erkenmi hastalancam yoksa hamilemiyim bu kadar cabuk hamile kalma durumu söz konusu olabiliyormu kafam karma karışık yardım edermisiniz??

cok gecmis olsun hepsi cok normal. erken ya da 40 gun sonra bile regle olabilirsin, kurtaj sonrasi bir kac duzensizlik olmasi cok normal ve ilk regle genelde gec olur. her seye ragmen en az bir ay ara vermeni tavsiye ederim benim doktorumda korunmana gerek yok demisti ama yine de vucut bir toparlarsa daha iyi. neyse zaten ben iki hatta uc ay sonra vucudum acisindan normale dondum.
yalniz kurtaj sonrasi bir hafta sonra ya da on gun sonra mutlaka kontrolune gitmelisin. kurtaj iyi yapilmis mi her sey yolunda mi bakilmasi sart, doktorun soylemistir sanirim.
hic uzme kendini simdi allak bullaksindir sen de bizlerin yasadigi gb ama saglikli bir sekilde hamile kalicaksinidir, yeterki kendine iyi bak ve biraz sabirli olmaya calis.

haklısın....kontrole gittim sorun yok zaten normaldede adetim düzenlidir 26 günde bir olurum ve kürtajdan 26 gün sonra adet oldum hiç bir sorun yaşamadım tek düşüncem hamile kalmış olabilirmiyim diye cünkü ilk gebeligimi farketmedim hareketli biriyim ve fazla yemek yemeyi sevmiyorum kısacası önemsemedim sonradan hamile oldugumu ögrendim adetten sonra hemen calışmalara başladıgımızdan merak ediyorum hamile kalmış olabilirmiyim ve belirtileri hemen gösterirmi...bu sefer dikkatli olmak istiyorum cünkü

kafam karmakarışık bebegimi kaybetmen büyük yıkım oldu hemen bebek sahibi olmak istiyorum

Öncelikle herkese merhaba....Ben 14 ekimde malesef kürtaj oldum sebebi bebegimin kalbinin durması yani tıbbı acıdan zorunluluk...Dr bana korunmamı önermedi ilk adetinden sonra hamile kalabilirsin dedi ...9 kasımda adet oldum adet bitiminden sonra yani13 kasımdan itibaren aralıklı olarak ilişki yaşıyoruz eşimle tabiki cocuk istemedigimiz içinde korunmuyoruz fakat benim bugun sırt agrım halsizligim ve baş agrım olmaya başladı ara arada karnım agrıyor acaba erkenmi hastalancam yoksa hamilemiyim bu kadar cabuk hamile kalma durumu söz konusu olabiliyormu kafam karma karışık yardım edermisiniz??

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah bir daha tekrarını yaşatmasın. Sanırım adet döngün 26 günde bir. Öyleyse yumurtlamanda adetin 12-13. günü gibi gerçekleşiyor. Yani şu anda tam yumurtlama dönemindesin. Karnının acıması da yumurtanın çatladığını gösteren bir belirti olabilir.
Erken yumurtladığını düşünsek bile hamilelik durumunda beta hcg hormonunun döllenmeden 6-7 gün sonra kana salınacağını farzedersek belirtilerin bu kadar erken başlamasına imkan yok. Bence bu günleri iyi değerlendirin. ınşallah yeniden hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

Öncelikle çok geçmiş olsun Allah bir daha tekrarını yaşatmasın. Sanırım adet döngün 26 günde bir. Öyleyse yumurtlamanda adetin 12-13. günü gibi gerçekleşiyor. Yani şu anda tam yumurtlama dönemindesin. Karnının acıması da yumurtanın çatladığını gösteren bir belirti olabilir.
Erken yumurtladığını düşünsek bile hamilelik durumunda beta hcg hormonunun döllenmeden 6-7 gün sonra kana salınacağını farzedersek belirtilerin bu kadar erken başlamasına imkan yok. Bence bu günleri iyi değerlendirin. İnşallah yeniden hamile kalırsın ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

canım cok saol inşallah allahım bana tekrar nasip eder

geçmiş olsun canım
bana göre hamile değilsindir.
vücut hemen eski halini almıyor çünkü.

kürtajdan sonra hamile kalmak çok daha kolay olur derler.özellikle küçük haftalarda yapılmış kürtajlarda rahmin toparlanmaması gibi bişey yok.ben de 8 haftalıkken kürtaj olmuştum.doktor korunmana gerek yok demişti.kürtajdan sonra adet görmeden hamile kalanlar var dedi.ama ben 2 ay korundum ve korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım.adet görürken hamile kalan bile var.allahın takdiri hiçbişey imkansız diil.inşallah hamilesindir.

Çok geçmiş olsun .Böle bir deneyim yaşamadım ama sanmıyorum.Hemen toparlanmaz vücut.

X