Saç Rengi ve Saç Boyama Bana ne renk yakisir kizlar resimlerim de var...

meltemkhrmn

mühendisss
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
257
19
118
kizlar sizlere danismak istedim. aslinda dogal sacimi cok sewiyorum. dipten koyu gelir, uclara dogru gunesten sararir saclarim. renk renk olur bayilirim aslinda ona. bunalim anlarimda boyadim iste dugunumde saclarim dogal rengindeydi, bi ay sonrasinda boyadim. ilk boya bakir tonlarinda. 2 ay gecti diplerim koyu geldi. bende bi daha bayamamak icin kumral boyadim ust uste 2 kere bi haftada. sonra o da akti ve en son hali oldu. sirasiyla resimlerimi gosteriyorum size... dogal rengine nasil doner bu sac, imkansizsaaa nasil tonlar yakisir bana , yoorumlarinizi istiyorum kizlar :)
1. resim dogal, 2. resim bakir, 3. resim en son hali ama hic memnun diilim ben

Yüzün görünmeden sana ne renk yakışır bilinmezki canım

tatlım yüzünü göremiyorum ki söyleyeyim her neyse taaz var orda kendine en uygun aradığın rengi bulabilirsin

xxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
yüzünü görmediğimiz için karar vermek imkansız kaşın göz rengin tenin bunlarla uyumlu bir renk için görmeden olmaz cnm

Canim bende sacimi ortadaki renk gibi boyatmistim, cokta hos bir renkti fakat dedigin gibi dipler cok cabuk cikiyor ve cirkin duruyor. Benim diplerim acik kumraldi birde, uzaktan sacim seyrelmis gibi duruyordu. Bende simdi kendi dogal rengime dönmeye calisiyorum, yada iste ona yakin bir renge. Ben gecen kuaföre gidisimde sacimi altin kahveye boyattim, kendi sac rengime benziyor. Birdahaki gidisimde uclarina hafif balyaj attiracagim. Ben böyle yapmayi düsünüyorum, belki sende öyle yapabilirsin.

ortadakı renk hoş ilk olan saç açık geldı bana ama tabı yuzunu görmeden yorum yapmamızda pek saglıklı olmaz

Canım doğal saç renklerimiz aynıymış. Hafif küllü açık kumral. Yazın sararır, kışın küllüleşir. Ne yazık ki ben de yıllar önce boyamaya başladım saçlarımı meraktan.
Sonra kaç kere kendi rengime dönmek istedim ama mümkünü yok ki tek seferde eski rengime dönebileyim... Her boya akıyor ve aktıkça renk açılıyor, alttan turuncuya bakan bir ton çıkıyor, dipler koyu koyu belli oluyor.

Benim şimdiye kadar kendi doğal saçıma (seninkiyle aynı) en yakın bulduğum renk Palette Naturals serisinden Bal (7 numara) oldu. Hani şu minik yeşil kutularda olan seri.
Gerçekten çok doğal bir kumral tonu, dibimin çıktığı çok belli belirsizdi. Ama yıkadıkça akacaktır, 2 ay boyunca ayda 1 kere boyasan bayağı bir oturur diye düşünüyorum.

göz rengini görmeden ne desem yanlış olur..bu tonları oldum olası sevmedim.herkesin kafası bir karamel tonlarıdır gidiyor..artık bööğğ geldi..kime baksam saçı ya karamel ya bakır tonları ..herkesin suratı bu yüzden birbirine benzemiş...cnm valla yüzünü göremıyorum net bişe dememekle beraber en iysi o tonun üstüne sarı attır gitsin yada direk hepsini sarıya boya.ten rengine gider

Son düzenleme:
Türkiye'de bakır,karamel renklerde çok sık kullanılsa bile sarı saç hastalığı var herkes sarışın bu ülkede nerdeyse...

cnm ben rusyada yasiyorum burda da herkeste siyah meraki var :) kizlarin saclari sari dileri sari sari cikiyor cok kotu bi goruntu
yuzumu gormeden yorum yapamamakta haklisiniz aslinda ama malum gozlerim kahverengi , bugday tenliyim. keske hic bakir yapmasaydim diyorumm o kadar pisman oldum kiiii,aynaya baktikca o turunculuktan nefret ediyorum. turkiyedee bakir modasi var evet, burda fazla yok degisik olur dedim boyattim, demez olaydim...

cnm aynen dedigin gibi saclarim, yazin kullu kumral saraiyor boyle balyajli gibi kisinda koyulasiyor. aslinda herkes bnm saclarimin rengine bayilirdi cok parlak canliydi, kendi kendime ettim iste palette nin bahsettigin boyasi dipler gelince cok siritmaz dimi, bide bnm bu kizilligi kapatirmiki. aslinda igoranin kizillik alici bi boyasi varmis, burda bulamadim ben.
bi sey sormak istiyorum, acaba diplerine dokunmadan koyudan aciga kullu acik kumrala boyasam nasil olur ben becerebilirmiyimki, burdaki kuafore bu kadar teknik anlaticak ruscam yok :)))

Evet aslında çok yumuşak, çok cici bir saç rengi. Ama insanın başına ne gelirse o bir seferlik hevesten gelmiyor mu zaten =)
Canım dediğin gibi dibini bırakıp, kalanını boyayamazsın. Çok zor. Çünkü saçının arkalarını görmen mümkün değil. Üstelik düzgün olmaz, dalgalı dalgalı görünür renk.
Senin şu saatten sonra tek yapman gereken, kendi doğal saç rengine en yakın rengi bulup birkaç kere o renge boyamak.
O da zamanla yıkadıkça solacaktır, iyice solunca yine aynı kumrala boyarsın. Birkaç kere boyadıktan sonra zamanla alttaki renk daha az belli olmaya başlar aksa bile.. Böylece en azından doğala yakın bir renkle geçirmiş olacaksın bu geçiş dönemini.
Uçlarından da kestirdikçe daha çabuk kurtulursun. Malesef bi kere boyadın mı o eskiye dönüş hep alacalı bulacalı renklerle dolaşmayı gerektiriyor.
Ki bence bakır da süper olmuş sana ama sen sevmemişsin.
Boya bir iki kere düz kumrala, olsun bitsin

Bu arada evet Palette Natural Colors serisinin dediğim boyası (BAL 7-0) gerçekten bizim saç rengimize çok yakın.
Ben iki kere boyamıştım, diplerimin çıktığı hiç ama hiç belli olmuyordu. Bire bir aynı oluyordu.
Şu renk:

cnm cevaplarin icin cok tesekkur ederim benimle ugrastin :)) aslinda kizili sevmistim ben, ama devamli sac boyamak bana gore degilmis on anladim. saclarim hizli uzar bnm , hemen dip boyasi geliyor ya gicik oluyorum o duruma bu cok koyu yapmaz dimi cnm, aklim kullulerde kaldida, bunu kumralla karsitirip yapsam nasil olur sence

(bende sizinle aynı fikirdeyim )
boyalı halinede bayıldım üstelik çok yakışmış ay acaba neyle boyadınız renk numarası varsa yazarmısınız arkadaşın önerdiği boyayı hiç kullanmadım ama saçınızın boyalı yerlerinden başlayın önce boyamaya son 10 dakika kalada kendi saçınızın olduğu yere sürün koyu bile olsa boya çabuk akar baktınız renk farkı oldu yada koyuluk boyayı bol bol akıtırsınız yıkayarak ama boyalı kısım zaten çabuk akacaktır bir dahaki boyamayıda süreleri ayarlayarak doğal saçınıza yaklaşırsınız bence benim kullandığım kumral loreal 7 sarımsı gibi duruyor turunculukları hemen kapatıyor bazı kumralların doğal saçta kızıllık yaptığını okuyorum lorealde böyle bişey kesinlikle olmuyor düz kumral renk farkıda yapmıyor saçta ama küllü renk kesinlikle tavsiye etmem saçı yeşertiyor

Son düzenleme:
Canım rica ederim, tabi ki uğraşırım. Bu siteye paylaşmak için giriyoruz. İyi ki var, çok şey öğrendim nacizane çok şey de aktardım =)

Bence de küllülere pek bulaşma. Ben o hatayı iki kere yaptım. Bir kere sarının üstüne, bir kere de açık bakırın üstüne.
İkisinde de saçlarım yeşil-gri bir renk oldu. Kurbağa gibi yeşil yeşil parladı resmen ve ben o halde okula gitmek zorunda kaldım. Rezalet.

Sen düz kumrala boya, doğal kumralın içinde de çok belli belirsiz bir küllülük oluyor zaten.

Diğer arkadaş gibi Loreal kumralı kullandım ben de, o da çok güzel kesinlikle koyu olmuyor.
Ama benim saçımdan akınca ben biraz sarımsı olmuştum yine.
Eğer sorun değil, yine doğal bir renk olur en azından diyorsan onu da deneyebilirsin.
Loreal Excellence'ın kalitesi zaten tartışılmaz, ben şu an o seriyi kullanıyorum (Sultan bakırı) =)
Ama dediğim Palette özellikle bizim saç rengimize yakın çıkıyor. çok doğal, akınca ne sarıya dönüyor, ne koyu oluyor.
Ama saçının en uçlarına hemen sürme boyayı.
Eğer en uçlarda çok bekletirsen saçın o kısımları boyayı gereğinden fazla emip rengin o kısımlarda yukarılara göre daha koyu olmasına neden oluyor.

Neden sıkıldın ya boyamak iyi geliyor, değişiklik falan...
Diplerin çıkınca çok belirgin durmayacak, gözünü tırmalamayacak orta kahve tonlarını (çikolata kahve, karamel, altın kahve, bronz kahve....) falan deneseydin biraz daha hevesini alsaydın bence.
Ayrıca şu an elde etmiş olduğun bakırı elde edebilmek için nelerini feda edecek kızlar var bu sitede :)))))
Gerçekten çok tatlı bir bakırmış ve saçın uzun olmasına rağmen renk kusursuz dağılmış saçında.
Sonra ah o renk ne güzeldi şimdi o rengi yakalayamıyorum diye çok vah edersin, iki kere düşün canım

yuzunu goremedım ıcın hangısı yakısır bılemedım .ama
kendı sac rengın cok tatlı .donebılıyorsan kendı sac rengıne don derım .
artık kerkes ;bakır ,karamel ,tarcın oldu .
valla bu renkler artık cok sıradan gelıyor bana
tum anlamını yıtırdı .

Son düzenleme:
yüzünü göstermeden tam sonuç alamazsın yapılan yorumlar alakasız olur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…