Bana ne oldugunu anlayamıyorum :(

_umutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
590
80
123
Merhabalar,
Ben 23 yasndaym. 7 aylık evliyim. Son 15 gundur filan namaz kılıyorum Rabbim kabul etsin inşallah.Daha öncede ara ara kiliyordun ama şimdi ki gibi farkında olarak ezan okununca seve seve kılamıyordum yani. Neyse Tesettüre girmeyi de hep çok istiyordum birgün olacak diyordum ama ben hep çocuk sahibi olduktan sonra olur diye endekslemisim kendimi. Ve namazı olduğu gibi tesetturun öneminin de bu derece farknda değildim ne yazık ki.Şimdi okuduğum kitaplar farkına varmamı sağladı ve videolar.
Sorunumuza gelecek olursak;
Dün alışverişe çıktım.Ve cikarken Allaha dua ettim.Bu evden son acik olarak cikisim olsun diye.Bi kaç şal ve uzun tunikler filan aldim.Cevremde ki bazı insanlar desteklerken bazıları saçma buluyor.Bir tarafm bunu onemsemiyorken bir tarafim saygi duyulmasnı istiyor.Ve şöyle de birşey var. Benim yaşadığım yerde hiç bir tane genç yok tesettürlü.Sadece cami hocalarının kızları var. Yani bi düşünün ben ilk olacağım ve yorucu bir süreç beni bekliyor.Bu arada da şeytan surekli fısıldıyor yanımdan.Yapma diye!
İnşallah bu savaşta zafer benim olur.Benim için sadece dua etseniz bile yeterli. Şimdiden hepinizden Allah razı olsun.

Canım bu kadar istekliyken vazgeçme sakın.Boşver çevreyi biz insanlar için yaşamıyoruz Allah için yaşıyoruz O ne der Daha önemli.
Ben de çok istiyorum tesettürü.geçen yıldan beridir hazırlık yapıyorum Sağolsun eşim de çok destekliyor çıktım bi sürü eşatp tunik vs aldm ama durutorlar dolapta ben de şeytanın vesveselerinden bi kurtulabilsem ahh
Seneye belki hamilelik olur .hamile olmadan örtüneyim yoksa sonra çocukla alışma zor olur falan die düşünüyorum ama bi türlü icraate geçemiyorum.
Benim sorunum ise şuan çok aşırı zayıflamış olmam hiç bi elbise üstümde durmuyor
Kendimi biraz toparlayayım istiyorum.elbiselerim çuval gibi duruyor çıta gibi olmuşum.sıkıntı stresten
Allah yardımcımız olsun ....

Canım maşallah namazlarına başlamışsın. Çok sevindim. Örtünme kararın için de tebrik ederim seni. Evet verilmesi çok zor bi karar ama o kararı Allah rızası icin verdiğinde hiç pişman olmuyorsun emin ol. Ben kapandığımda 16 yaşındaydım. Etrafımda hemen herkes açılırsın niye kapandın vs bir çok laf ettiler ama çok şükür örtümü çıkarmadım.

İnşallah yanlış anlamazsın ama söylemek üzerime farz. Lütfen ama lütfen Allah ın emrettiği gibi örtün. Vücut hatların belli olmasın. Şalın ya da eşarbın mutlaka omuzlarını örtsün. Aksi takdirde peygamber efendimiz cennetin kokusunu bile alamayacaklar diyor. Madem böyle zor bi karar veriyorsun tam olsun olur mu canım.

Etraftaki insanlar konuşur ama hesap günü anne evladını bile tanımayacak. Sen sadece sana emredileni yap. Diğer insanlar kararlılığını görünce susacaklardır. Rabbim kolaylık versin sana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…