Bana kredi lazım olmaz demeyin

MeltemBeril

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2017
3
4
42
Son dönemlerde hepimiz kredi çekiyoruz arkadaşlar. Ya da kredi çekmek için mutlaka bir nedenimiz oluyor. Bende başımdan geçen ufak bir detayı anlatmak istiyorum sizlere. 24 yaşındayım ve son 2 yıldır sadece kredi olaylarına girdim. Ondan önce ne kredi puanı nede kredi notu gibi hiç bir derdim olmadı. Neyse buralar kişisel, geçiyorum. :)

Ben bugüne kadar hiç kredi kartı kullanmadığım için doğal olarak kredi puanı geçmişimde olmamış. Bense temiz, kredi alabilecek bir adam gibi düşünüyordum kendimi. Yıllar sonra ilk kez kredi ihtiyacı olunca, gittim bankaya. Adam bana bugüne kadar hiç ürün kullanmadınız dedi ve doğal olarak kredi vermedi. Oysaki ben temiz bir adamdım ve en azından bir 5-10 bin verirler diye düşünüyordum.

Şimdi bunu neden yazdım?

Her ne kadar krediye ya da kredi kartlarına ihtiyacınız olmasa bile, mutlaka gidin bir kredi kartı çıkartın. Öyle ciddi bir limiti falan olmasın. 500-1000 TL bir limit olsun. Bakkal, market, ufak alışverişler falan bu kartla gidin ödemenizi yapın. Düzenli olarak karta olan borçlarınızı ödeyin. En azından ileride kredi falan lazım olursa güzel bir başlangıcınız, kredi notunuz olur.

ÖNEMLİ NOT: Karta öyle her ay vaktinden önce kapama yapmayın. Limit 800 TL ise hepsini kullanın. Sonra size borcunuz "850 TL ve şu tarihte ödenecek" diye mesaj gelince, gidin tam o tarihte borcu ödeyin. Yani her şey doğal ve düzenli olsun.

Son düzenleyen: Moderatör: