- 10 Şubat 2011
- 410
- 272
hanim efendi ben cocuk psikolojisini bilmek isteyen tek yonlu bakmamaya calisan biriyim.
bu cocuk istiyor ki onuda sevelik ve cok hakli.
dusunun ki herkes benim kizima agucuk yapiyor cocuk bunu gozlemliyor .kizimi uyutunca kucagima aliyorum icini ceke ceke guluyor.ama tesbihte hata olmaz herkes kendi cocugundan bezgin kizim dis cikariyor uyku sifir kucak istiyor gezmeye gidince etrafi kesfetmek istiyor pesinde dolaniyorum bu cocukta onun pesinden dolaniyor kah seviyor kah vurmaya calisiyor ben kizimi golge gibi izlerim evde bile o.halde sacini cekmeyi basardi burada anne mudahalesi sart..benimde canim var arkadas ya nasil olsa nio bakiyor diye dusunup cayini kahvesini iciyor oturdugu yerden geeeelll yavrummm vurma uavrum gitme yavrum..ben kizimi dovdurmuyorum o cocuk milleti elden geciyo bizi bile cimdiriyor ANNESİNİ İSİRİYOR ANNESİ SAAAKKKK GECİRİYOR SURATİNA NEDEN KENDİ CANİ YANİYOR.KENDİ EVLERİNDE YARAMAZLİK EDİYOR SAKKK SUKKK TAKKK TUKKK VURUYOR
Yoo sert bulmadım cevabınızı, sizin fikirleriniz görüşleriniz. Ben size kendi başımdan geçeni anlattım bence siz tam anlayamadınız ne demek istediğimi. Bebeğinize sağlıklı ömür diliyorum.
küçük bir ilçede yaşıyorum ve 3 arkadaşsız..
birbirimize uzak oturuyoruz...haftada 1-2 kez buluşuyoruz ve benim hiç komşum yok,
arkadaşımla geçenlerde bozuştuk,benim bir kızım var onunda oğlu kızımdan büyük ve sürekli kızımı dövmeye çalışıyor kaç kez uyardımsa da çocuğa tın demiyor... annesine şikayet ediyorum arkadaşım da pek sahip çıkmıyor zaten samimiyetin dozu arttıkça insanlarda bir rahatlama oluyor ki sormayın...
hem kızımla ilgilenip hem onun oğlundan kızımı kaçırmaya çalışıyordum kaşla göz arasında kızımın saçlarına bi dolandı çocuk parmaklarını zor açtım asla bırakmıyor annesi de alamadı saçını elinden ama annesi bağırmıyor kızmıyor gayet sakin kızım çığlık atınca dayanamadım bağırdım çocuğa yeter beee yettin sen dedim...
arkadaşım bana küstü alındı ve kendini haklı görüyor böyle şeyler olurmuş çocuklar arasında benim kızım 6,5 aylık onun ki 2 yaşında ve kızımı resmen bağırttı...
daha öncede farkkettim ve o çocuk gelince kızımı hep kolladım ama bu kez böyle kaptı bebeğimin saçını.. etrafımda pervane oluyor çocuk kızımı dövmek için
hem arkadaşım oğluna sahip çıkmıyor hemde bana tirip atıyor...
yalnızım diye yakınmıştım onu koz olarak kullanıyor bana galiba peşinden koşmamı felan istiyor...
peşinden filan koşmak gibi bir niyetim yok zaten o arkadaşımı gözden çıkardım hem onun çocuğuna bakıyorum hem kendi çocuğuma...
ama bundan sonraki tavrım nasıl olmalı???
açık açık konuşmalımıyım? yoksa hiç oralı olmamalımıyım???
Empatiden bahsetmisken evet kucuk bir cocuk sizin bebeginize zarar verebilecek davranis da bulunmuş. Cocuk psikolojisi diyorsunuz da bu sadece kendi cocugunuz uzerinde onemsediginiz bi durum ki 2 yasindaki cocuga "yetti be" diye bagirabiliyorsunuz.. Bence tartistigimiz konular birbirinden cok bağımsız. Evet bebeginize zarar gelmesini istemiyorsunuz ama bu size 2 yasindaki bir cocuga bagirma hakki vermez. Ona kizmak yerine annesine cocuguna sahip cikmasini soylemeliydiniz.. hakliyken haksiz duruma dusmussunuz
6.5 aylik cocugu sen niye bırakıyorsun??
6,5 bebeğinizi ondan nasıl koruyamıyorsunuz anlayamadım bende 2 yaşında çocukla oynayacak aylarda değil henüz ve sizin korumanızda bende siz suçlusunuz çocuk diğeri yapmıyorsada yapabilir benimde yeğenlerin var kızıma hepsi gelince oynamak istiyor ben kesinlikle yaklaştırmıyorum küçük o daha hasta olabilir diye anlatıyorum yine yine üsteliyorlar ama yatapının önüne oturuyorum ulaşamıyorlar.bence suç sizde .ayrıca annemin bir komşusunun arasında 1,5 yaş olan çocuklarının küçüğü engelli sebebide büyük olan oyuncakla başına vurmuş annesi mutfarktayken ve bıngıldağı henüz oluşmadığından darbeler sonucu engelli olmuş ne kadar büyük bir acı herkez böyle olur demiyorum allah kimseye yazmasın ama sizin bebğinizi kollamanız gerek sonuçta bunlar aynı evde iki kardeş olsa yol arayın anlatın v.s derim .sizin bulunduğunuz ortamda savunmasız olan bebğinizi kollamak ilk göreviniz muhabbeten önce.
en başından bu konudaki tavrını koymalıydın tamam herkesin çocugu kendine kıymetli ben benim kızım yapncada kızarım bir yerde iken de hep kızımın arkasında gölge gibiyim tam elleyecekken hep tutarım sorumsuz anne çok sen çocuguna sahip çık böyle arkadaşın olmasada olur eksiklik değl bence boşver
Bir süre görüşmeyin. Hatta gördüğünüz yerde de çok mesafeli davranın. Bu konuyu da açmayın. Kimse arkadaşsız da kalmaz ayrıca. Ne biçim harektler bunlar. Koz olarak kullanmak filan. Çok ilginç geldi bana. Hem suçlu hem güçlü.