- 16 Ocak 2013
- 514
- 60
Tam 2 yasina gelmedi ama 19 aylik bir kizim var ve 1 yaşındayken o da cocuklarla bir araya geldigi bi ortamda iki cocugun birden sacini cekmisti. Simdi biraraya gelsek yine yapar. Ama bu kasitli yapılan birsey degil. Yani cocuk can acitmak maksadiyla yyapmiyo bunu.. bence tepkiniz fazla olmus. Karsinizdaki 2 yasinda bir cocuk.
hayatta en nefret ettigim insan tipi nobran ve empati yapmayi bilmeyen insan tipidir.
benim yegenim var 4 yasinda O'da sizin kiziniz gibi kendinden kucuk cocuklari dovuyor..
kizinizin saclarini cekeceginden hic suphem yok bayagida eli agirdir beni bile acitiyor.
yegenim doven kiziniz dovulen olsa bagirmazmiydiniz???
haaaa ama empati yapmayin nasil olsa sizin kiziniz doven karsidaki cocuk dovulen olduktan sonra..
keske yegenimle bir araya getirsek kizinizi el kadar yavrucaga nelet yapardiniz kim bilir..
empati dersi volum 1
Oğlum 2,5 yaşında, çok hareketli ve biraz asabi .. Şöyle ki elinden oyuncağı yada istediği birşeyi alıyorsa arkadaşı ve oğlum onu geri almayı başaramadıysa, arkadaşına ya saç çekme ya ısırma yada çimdirme şeklinde zarar veriyor. Ve bunu bana da yaptığı için nasıl acıdığını biliyorum.
yan komşumun kızı 3 yaşında,hemen hemen her gün bir araya geliyorlar. Annesi ile bir kahve içemiyoruz oturup.
Bir kere kızın saçını eline doladı. O gün annesinin de tüm ısrarlarına rağmen ikisinin de çığlıkları arasında oğlumu alıp eve gittim.
Bir gün ısırdı arkadaşını o günde arkadaşıma kusura bakma diyip evlerine gönderdim.
Sen arkadaşını sevmiyorsun anladığım kadarıyla. Bir daha o da gelmeyecek,sen de gitmeyeceksin dedim.
Ve her seferinde akşam olduğunda babasına şikayet ettim. Babası da aynı tavrı gösterdi.
Şu an bir saat bile bırakıyorum arkadaşıma,o da bana.. Başlarında durmamıza bile artık gerek kalmadı gibi bi şey.
maaşallah kuzulara)
Oğlum 2,5 yaşında, çok hareketli ve biraz asabi .. Şöyle ki elinden oyuncağı yada istediği birşeyi alıyorsa arkadaşı ve oğlum onu geri almayı başaramadıysa, arkadaşına ya saç çekme ya ısırma yada çimdirme şeklinde zarar veriyor. Ve bunu bana da yaptığı için nasıl acıdığını biliyorum.
yan komşumun kızı 3 yaşında,hemen hemen her gün bir araya geliyorlar. Annesi ile bir kahve içemiyoruz oturup.
Bir kere kızın saçını eline doladı. O gün annesinin de tüm ısrarlarına rağmen ikisinin de çığlıkları arasında oğlumu alıp eve gittim.
Bir gün ısırdı arkadaşını o günde arkadaşıma kusura bakma diyip evlerine gönderdim.
Sen arkadaşını sevmiyorsun anladığım kadarıyla. Bir daha o da gelmeyecek,sen de gitmeyeceksin dedim.
Ve her seferinde akşam olduğunda babasına şikayet ettim. Babası da aynı tavrı gösterdi.
Şu an bir saat bile bırakıyorum arkadaşıma,o da bana.. Başlarında durmamıza bile artık gerek kalmadı gibi bi şey.
maaşallah kuzulara)
İnsanlar... kimse kendini haksıız görmez, en boktan seyı yapmıslar bıle olsa.. cunku dunya onların etrafında dönüyor.. o yuzden kımseyle gereksız yere samımıyete gerek yok ve hıc kımseye en yakın arkadasım dedıgınle bile konusurken cumlelerımızı secmekte fayda var. Ne malum bugünün dostu yarının düşmanı olmayacağı...
Ben de olsam evladımın canı yandığı için refleks gösterip bağırabilirdim ama sonra üzülürdüm keşke çocuğa değil annesine kızsaydım diye!Senin kızın 6,5 aylık yaptığı yerde sabit durur kontrolü kolay ..2 yaşındaki bebek ( hala bebek o) ise hareketlidir sürekli kontrol etmek çok zor , arkadaşımla vakit geçirmek istiyorsan senin bebeğine daha yakın olman onu koruman gerekir . Dediğim gibi diğerini bağlamadınız sürece kontrolü oldukça zor. Seneye seninkide o yaşlara gelecek ve sen ne demek istediğimi anlayacaksın.
Benim çocuğumu devamlı dövmek için peşinde pervane olan bir çocuğun annesiyle elbette görüşmemi keserdim...küçük bir ilçede yaşıyorum ve 3 arkadaşsız..
birbirimize uzak oturuyoruz...haftada 1-2 kez buluşuyoruz ve benim hiç komşum yok,
arkadaşımla geçenlerde bozuştuk,benim bir kızım var onunda oğlu kızımdan büyük ve sürekli kızımı dövmeye çalışıyor kaç kez uyardımsa da çocuğa tın demiyor... annesine şikayet ediyorum arkadaşım da pek sahip çıkmıyor zaten samimiyetin dozu arttıkça insanlarda bir rahatlama oluyor ki sormayın...
hem kızımla ilgilenip hem onun oğlundan kızımı kaçırmaya çalışıyordum kaşla göz arasında kızımın saçlarına bi dolandı çocuk parmaklarını zor açtım asla bırakmıyor annesi de alamadı saçını elinden ama annesi bağırmıyor kızmıyor gayet sakin kızım çığlık atınca dayanamadım bağırdım çocuğa yeter beee yettin sen dedim...
arkadaşım bana küstü alındı ve kendini haklı görüyor böyle şeyler olurmuş çocuklar arasında benim kızım 6,5 aylık onun ki 2 yaşında ve kızımı resmen bağırttı...
daha öncede farkkettim ve o çocuk gelince kızımı hep kolladım ama bu kez böyle kaptı bebeğimin saçını.. etrafımda pervane oluyor çocuk kızımı dövmek için
hem arkadaşım oğluna sahip çıkmıyor hemde bana tirip atıyor...
yalnızım diye yakınmıştım onu koz olarak kullanıyor bana galiba peşinden koşmamı felan istiyor...
peşinden filan koşmak gibi bir niyetim yok zaten o arkadaşımı gözden çıkardım hem onun çocuğuna bakıyorum hem kendi çocuğuma...
ama bundan sonraki tavrım nasıl olmalı???
açık açık konuşmalımıyım? yoksa hiç oralı olmamalımıyım???
Benim çocuğumu devamlı dövmek için peşinde pervane olan bir çocuğun annesiyle elbette görüşmemi keserdim...
Valla herkesin çocuğu kıymetli kardeşim...
Sahip olucak çocuğuna...
Sen evladınn canı yandı diye en sonunda yetti bee demişssin...
O da senin yettii bee lafına içerlemiş...
Hangisi daha önemliii bu durumda...
küçük bir ilçede yaşıyorum ve 3 arkadaşsız..
birbirimize uzak oturuyoruz...haftada 1-2 kez buluşuyoruz ve benim hiç komşum yok,
arkadaşımla geçenlerde bozuştuk,benim bir kızım var onunda oğlu kızımdan büyük ve sürekli kızımı dövmeye çalışıyor kaç kez uyardımsa da çocuğa tın demiyor... annesine şikayet ediyorum arkadaşım da pek sahip çıkmıyor zaten samimiyetin dozu arttıkça insanlarda bir rahatlama oluyor ki sormayın...
hem kızımla ilgilenip hem onun oğlundan kızımı kaçırmaya çalışıyordum kaşla göz arasında kızımın saçlarına bi dolandı çocuk parmaklarını zor açtım asla bırakmıyor annesi de alamadı saçını elinden ama annesi bağırmıyor kızmıyor gayet sakin kızım çığlık atınca dayanamadım bağırdım çocuğa yeter beee yettin sen dedim...
arkadaşım bana küstü alındı ve kendini haklı görüyor böyle şeyler olurmuş çocuklar arasında benim kızım 6,5 aylık onun ki 2 yaşında ve kızımı resmen bağırttı...
daha öncede farkkettim ve o çocuk gelince kızımı hep kolladım ama bu kez böyle kaptı bebeğimin saçını.. etrafımda pervane oluyor çocuk kızımı dövmek için
hem arkadaşım oğluna sahip çıkmıyor hemde bana tirip atıyor...
yalnızım diye yakınmıştım onu koz olarak kullanıyor bana galiba peşinden koşmamı felan istiyor...
peşinden filan koşmak gibi bir niyetim yok zaten o arkadaşımı gözden çıkardım hem onun çocuğuna bakıyorum hem kendi çocuğuma...
ama bundan sonraki tavrım nasıl olmalı???
açık açık konuşmalımıyım? yoksa hiç oralı olmamalımıyım???
Benim kızım 30 aylık kendinden 10 ay büyük komşumun kızı ile benzer şeyleri yaşadık. Kadına bağırmıştım bir seferinde çocuğuna ne zaman kızacaksın kızımın gözünü falan oyduğunda mı diye sonra uzaklaştım kadından. Birkaç gün sonra sitede çocuk parkında karşılaştık bana '' ama sen böyle hassas olursan ne kızının ne senin pek arkadaşın kalmaz'' dedi. Bende bizim kendimiz gibi hassas arkadaşlarımız var onlar bize yetiyor çok şükür dedim
Kadınla site içerindeki parkta bile denk gelmiyorum artık onlar gelince biz ya yürüyüşe gidiyoruz yada eve çıkıyoruz. Beni çok bezdirdi kadın.
Benim kızım 30 aylık kendinden 10 ay büyük komşumun kızı ile benzer şeyleri yaşadık. Kadına bağırmıştım bir seferinde çocuğuna ne zaman kızacaksın kızımın gözünü falan oyduğunda mı diye sonra uzaklaştım kadından. Birkaç gün sonra sitede çocuk parkında karşılaştık bana '' ama sen böyle hassas olursan ne kızının ne senin pek arkadaşın kalmaz'' dedi. Bende bizim kendimiz gibi hassas arkadaşlarımız var onlar bize yetiyor çok şükür dedim
Kadınla site içerindeki parkta bile denk gelmiyorum artık onlar gelince biz ya yürüyüşe gidiyoruz yada eve çıkıyoruz. Beni çok bezdirdi kadın.
oglunuz 2,5 yasinda arkadasiniz kizi 3 yasinda benim kizin 6,5 aylik arkadasimin oglu 2 yasini bitirdi...baska diyecegim yok
bütün sayfaları okuyamadım ama anladığım kadarıyla 2 yaşındaki çocuk kızınızı kıskanıyoır ona zarar vermeye çalışıyor oda çok küçük aslında.ilginin kızınızın üzerinde olmasını istemiyor ..bu aslında çok doğal bir tepki benim oğlumda kardeşi doğduğunda 3 yaşındaydı başına yastık kapatmışlığı bile var..doğal olmayan annenin rahatlığı..kızınız çok küçük bir bebek ve sizin ikisini ayırmaya çalıştığını gördüğü halde gayet large davranıyor ..oğluda ondan ilgi bekliyor..siz kızınıza zarar verdiğinde arkadaşınıza ne diyorsunuz oğluyla ilgilenmesi gerektiğini söylüyormusunuz ..şaka yollu arkadaşınızı uyarabilirsiniz