• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bana İsmini Söyle Sana Senden Bahsedeyim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
56.995
2.844
523
İstanbul
BANA İSMİNİ SÖYLE SANA SENDEN BAHSEDEYİM !

İsminizi kim koymuş, biliyor musunuz?

Şu an kullandığınız adın seçilme sebebi nedir, size nasıl bir enerji veriyor?

Peki isim ile kader arasında bir bağlantı var mıdır?

Daha çok soru ile kafanızı karıştırmadan başlayalım…

Eski kültürlerde özellikle de kavimlerde isim konulmadan önce bir takım ritüeller gerçekleştirilirdi. Zaman zaman bir beceri ile verilen ad, bazen ağır geldi diye değiştirilirdi. Günümüzde birçoğumuz daha çocuk ortada yokken ad belirliyoruz. Hatta genç kızlardan bazen işitiyorum, kızım olursa …. Oğlum olursa …. Koyacağım isim olarak .‘’diye

Hayatımız boyunca en çok duyduğumuz kelime adımız ve soy adımızdır ki ikinci önemli konuda budur. Astrolojide de böyledir. Sizin bir doğum haritanız vardır. Evlenirseniz, ortaklık kurarsanız yani kısaca bir bağınız oluşursa başkalarıyla olan etkileşimleriniz sizin hayatınızın akışını etkiler.

Aslında ‘’gelin uğurlu geldi. Çocuk doğdu işler açıldı. Sizin siftahınız bize yarıyor’’ kelimelerini, belki zaman zaman duyarız.

İsim konusuna geri dönersek , size hatırlatılandır isim ve sizin yaydığınız- çektiğiniz enerjidir. Bir tür zikirdir.

32d574_29b5572db0ec4a65a4c71a61a08a388d.jpg

Birçok insana soruyorum isimlerinin anlamlarını ‘’ Banu ne demek? Betül ne demek? Bilge ne demek?’’ bazen bilirler bazen de ne bileyim teyzem vermiş, anneannemin ismiymiş falan gibi cevaplar alırım.

Özellikle günümüzde Kur’an-ı Kerim’de geçiyor diye yada farklı olsun diye seçilen isimlerin manalarını öğrenince bir hayli cesur buluyorum bu seçimi yapanları. Ama hatırlamamız gereken bir başka konuda ilahi plan içinde Yaradan’ın hiçbir boşluk bırakmamasıdır. İsimle tamamlanırız bir anlamda. Belki bazen soy ismimizde buna katılır.

Şöyle de bir gerçek var ki birçok kimse Farsça, Arapça ve öz Türkçe köklerden türeyen ya da tamamen bu dillere ait isimler taşıyorlar fakat ne yazık bazen anlamlarını bilmiyorlar bazen de yanlış biliyorlar.

32d574_7eb8a0e0b4d84ec9abc2db489afaa260.jpg

Birkaç örnek yapalım;

Cihangir. Dünyaya hakim olan , Cihan-ı zapdeten Fatih ( İsmi ağır gelmiş olmalı ki en erken ölen şehzadelerdendir. Fatih büyük dedesinin ismidir ve taht uğruna devletin bekası için kardeş katlini vacip gören hükümdardır.

Bayezıd : Ebu Yezid in babası demektir.

Sultan Süleyman Hanın dördüncü oğludur. Babasının dedesinin adını taşır. İlginçtir ki Yavuz Sultan Selim Han, Bayezıd Hanı tahtından indirmiş ve hatta zehirlediği söylenmektedir.. Şehzade Bayezıd ise Abisi Selim ile taht savaşları yüzünden boğdurulmuştur. Kadersel bir döngü torunlarda aynı enerji intikam adına çalışmış gibi gözüküyor. Oğullarına babasının ve dedesinin adını veren Kanuni , onların arasında ki taht çekişmesini tekrar yaşamıştır.

Başka bir örneği aktarmak isterim;

Adı ‘’Özgür ‘’olan bir arkadaşıma bir gün ‘’tamda adın gibisi, gezmeyi seviyorsun, motor kullanıyorsun’’ bana döndü ve ‘’biliyor musun bana doğduğumda verilen isim ‘’DURSUNdu ‘dedi. Nasıl yani bu takma adın mı ?dedim. ‘’Hayır benim kendime verdiğim isim mahkeme kararı ile değiştirdim ve ondan sonra hayatım değişti. ‘’ dedi.

Burada anlatmaya çalıştığım birine özenerek verilen isim o kişinin enerjisi isimle birlikte akatarılabilir.

Öte yandan isimle çağrıştırılan kişiye hayat planı ile ilgili mesaj aktarabilir, tersine ona negatif manalarda taşıyabilir.

BİRAZ İSİM ÖRNEKLERİNE BAKALIM

İDİL – Kök.Yunanca 1. Kır hayatını konu edinen yazı veya şiir, aşk hakkında. 2. Küçük ve şairane resim. 3. İçten ve saf aşk.

FIRAT – Kök. ARAPÇA 1. Asurca. Geniş akarsu. 2. Far. Geçit veren, üstünden geçmeye uygun

Zülâl -Köken: Ar.1.Saf, tatlı, hafif, güzel, soğuk su

Azra - Köken: Ar 1. El değmemiş bakire kız. 2. Delinmemiş inci. 3. Ayak basılmamış kum. 4. Medine'nin diğer bir adı. 5. Hz. Meryem'e verilen ad.

Kenan - Köken: İbr.1. Vaat edilmiş ülke.2. Cennet.3. Hazreti Yakup'un ülkesi, Filistin.

TÜRKAN Kök. Tür. –1 Saltanat ve idarede yönetime etki eden prenses.2.Kraliçe. 3.Güzel...

AJDA – kök. Tür. 1.Filiz sürgün, çok genç, çentik çentik olan

SELMA – kök Arp. 1: Barış içinde bulunma, huzur, erinç 2: Güzel, hoş (kadın).

3: Doğru ve iyi yolda, selamette olma

FİGEN – Kök Far. Atıcı, yıkıcı (efgen de denir).

RENNAN Kök .Ar. Çok ses çıkaran, İnildeyen, çınlayan.

BİLGE Kök Tür . Bilgili, iyi geniş, derin, bilgi sahibi kimse

ZEHRA Kök. Ar. Beyaz ve aydınlık yüzlü.

FAZIL (i. A.) 1. Fazîlet sahibi, ahlâklı, iyi huylu, olgun: Fâzıl adam. 2. İlim ve irfanıyla akranından üstün, ilim sahibi

İhtiyaç olanı hatırlatabilediği gibi isim bu dünyada seçimlerimizi de gösterebilir. Belki de en çok ihtiyaç duyduğumuzu kulağımıza fısıldar…

Back