- 14 Ağustos 2018
- 19.630
- 2
- 73.735
- 598
Öyle yapmayacaksın işte. Bu bu bu benim şu kadar alacaksınız benden de uzat kendine düşeni çekil. Ödesin nasıl ödüyorsa.ya atlamıyorumda. Hesap geliyor, aradan birkaç saniye geçiyor, garson tepemizde bekliyor, kimse elini cebine atmıyor, e bende o an 'bunu ben ödeyeyim sonra sen ödersin' falan diyip ödüyorum. Ama sonrası falan yok.
Ben türkiyedeyken bu olmuyordu. Şimdi herkes beni zengin sanıp huzurluca bana hesabı ödetiyor. Yok, 'eaaooo 1 euro 20 liraaa' diyerekten
Ben de senin gibiyim. Ama neyse ki cimriyim devamlı ödemiyorum
Bir arkadaşım Norveçten gelmişti, buluştum, gezdirdim, mezata götürdüm, beğendiği şeyleri kaziklanmasin diye kendime alıyor gibi pazarlıkla aldirttim. Sonra şirin bir manticiya gittik, hesap geldi,garson başımıza dikildi. Arkadaşım elinde telefon bir şeylere bakıyor. Üstelik interneti bile yok, bir şeye girecekse ben kendi wifimi paylaşıyordumneye bakıyorsun o telefonda. Ben bekledim, garson bekledi, arkadaşım bekledi, en sonunda utandım ödedim
Ama bir şeyi odediysem diğerlerini ödememek için gayret gösteriyorum. Bu Norveçli mesela kaldığı yerin terasına davet etmişti, şarap peynir, üzüm, kraker falan yine benim odedigime yakın bir masraf yapti bana. Kendi içimde esitlemis oldum , rahatladım
Diğer türlü kötü hissediyorum.
Ben Antepteyim baklava 1000 lira olduHavalimanı pahalı çünkü
Zengin olsanız da ödemek zorunda değilsiniz ki. Tanımadığınız kişiye telde şaka yollu "aa biz tanışıyor muyduk, çıkaramadım bir an hehe" diye tepki verseydiniz hic olmazsa :)ya atlamıyorumda. Hesap geliyor, aradan birkaç saniye geçiyor, garson tepemizde bekliyor, kimse elini cebine atmıyor, e bende o an 'bunu ben ödeyeyim sonra sen ödersin' falan diyip ödüyorum. Ama sonrası falan yok.
Ben türkiyedeyken bu olmuyordu. Şimdi herkes beni zengin sanıp huzurluca bana hesabı ödetiyor. Yok, 'eaaooo 1 euro 20 liraaa' diyerekten
Bı iki bişe ismarlarsin herşeyide senin almana gerek yok hele uçak bileti afedersiniz g.tune güvenmeyende yurtdışına çıkmasın biraz sizden mi yüz buluyorlar bilemedimBen yurtdışında yaşıyorum 3 yıldır. Burada okuyordum ve daha birkaç ay önce işe girdim.
İki ay önce kuzenim ve eşi geldi ve benim evimde kaldılar. Bana 1 hafta öncesinde söylediler 'aaa biz vize aldık geliyoruz' diye.. Şaşırdım ve sevindim.. Onları iyi ağırladım tabi evde ama geliş amaçları turistikti, oraya buraya gitmek istediler. Otobüs biletine müze biletlerine kadar ben ödedim hiç atılıp ödemediler. O ay onlar gittikten sonra o kadar ekonomik zorluk yaşadım ki.. ben buranın zengini değilim. Tabi euro yu tl ye çevirince benim gelirimin zengin geliri olduğunu ve bana koymayacağını düşünüyorlar muhtemelen, ama burada ben euro harcıyorum.. neyse..
Bir arkadaşım, son iki üç aydır, ay oraya gelcem gelcem seni çok özledim diyordu. Bende gel dedim. 5 gün kaldı ve o da elini hiç cebine atmadı. 'ay buradaki şu yemeği çok merak ediyordum, gider miyiz' 'ay şu içeceği çok seviyorum ben içer miyiz' 'ay akşam eğlenmeye gidelim mi' .. İstiyor diye hadi gidelim edelim falan dedim. ama yiyip içip gezip, hiç bir şey ödemedi. Yine havaalanı otobüs biletine kadar ben ödedim, hiç interneti açıp nasıl neyle gidilir nasıl ödenir zahmetine girmedi. ben açtım interneti 'bak senin uçağın yarın arın şu saatte şimdiden otobüs bileti almak lazım, ben ödeyeyim şimdi buradan istersen'.. tepki yok, sadece 'aa teşekkür ederim çok iyi olur' ...Hiçbir ısrar 'aaay ben ödücem sen misafirsin' durumuda olmadı, sadece elini hiç bir durumda cebine atmadı bile.
Son zamanlarda çok oluyor beni arayıp 'aaayyy seni özledim gelmeyi planlıyorum' diyenler yada alakasız alakasız dıdısının dıdı insanlar, birşekilde beni duyup, alakasızca tatil planlayıp buralara geliyorlar. Hatta 2 hafta sonra babamın kuzeninin kuzeni tatile buraya gelecekmişşşşte, o babamın kuzeni benim numaramı istemiş, bide bana yazdı, 'onları ben ağırlayabilirmiymişim??????' ... Vizeyi uçak biletini bilmem ne bile almışlar. ama hayatımda hiç görmediğim tanımadığım insanlar... Türkiyede insanlar kafayı yemiş galiba. Onlara yurtdışındaki her birey zengin geliyor ve bu yolla bedava yurt dışı tatili yapmayı planlıyorlar falan herhalde.
Cidden sinirlerim çok bozuk. En son o alakasız babamın kuzeni olan kız bana, daha kabul etmediğim halde 'ev adresini verir misin her ihtimale karşı eğer onları havaalanında bulamazsan direk oraya gelirler' diye. Yav aptal, ben daha kabul bile etmedim. Ben tanımadığım insanı bide havaalanına gidip niye alıyorum? Bunu konuşmadık bile.
cidden aptal saptal şeyler oluyor hayatımda, ve keskince bıçak gibi kesip atabileceğim durumlar olmuyor, bir nevi mecbur kalıyorum
Ben ailemin yanına gidiyorum onda bile içim rahat etmiyor hesap odetmiyorum.Ben Antepteyim baklava 1000 lira olduutanırım gittiğim yere götürmezsem mesela. O da kimse de kalamam merhaba bir kahve dışarıda hepsi bu
Diyeceğiniz tek şey g.rizekali 1 € Türkiye de 20 tl diye, herhalde sokak röportajı yapıp sinirimizi oynatan tayfa senin eve geliyor, cekinmenize lafı kivirmaniza gerek yok ev sizin kabul etmek zorunda değilsiniz, onlarda sizin kara kasiniza kata gözünüze gelmiyor nasılsa müsait değilim diyeceksiniz, annenize babanıza söyleyin eviniz hayır kurumu degilya atlamıyorumda. Hesap geliyor, aradan birkaç saniye geçiyor, garson tepemizde bekliyor, kimse elini cebine atmıyor, e bende o an 'bunu ben ödeyeyim sonra sen ödersin' falan diyip ödüyorum. Ama sonrası falan yok.
yok çok şükür uçak biletlerini bana ödetmeye kalmadılar henüzBı iki bişe ismarlarsin herşeyide senin almana gerek yok hele uçak bileti afedersiniz g.tune güvenmeyende yurtdışına çıkmasın biraz sizden mi yüz buluyorlar bilemedim
Aslında karşılıklı da değil. Ama kişiye kendini enayi gibi hissettirmemeli gelen kişi.Karşılıklı olunca guzel
hayır hiçbirşey getirmediler...Çüş diyorum bunlara. Ben iş yerinde odama girerken kapıyı çalıyorum çalışma arkadaşlarımda o şekilde. Bunlar dan diye gelip beleşti beleşti takılıyor. Hayır diyeceksin onlar kırılmaz üzülmez merak etme yüzsüzler.
Peki merak ettim gelirken hediye falan getiriyorlar mı?
Ayyyy leş gibi pislikler. Kesinlikle alma evine bunları. Onlar aşırı yüzsüz olur kırılmazlarda. Onlara vereceğine sokakta 2 çocuk 2 kedi sevindir daha hayırlıhayır hiçbirşey getirmediler...
Ya kuzenime yada arkadaşıma değilde o dıdımın dıdısı için, bildiğim birkaç uygun otel var giye tavsiyelerde buldum. 'ayyy hüçbüyerde boşluk yok hiç otel bulamadıkAilemden hariç kimsenin aramasına açmam yada telefonda konuşurken otele yönlendiririm, tuttunuz mu benim bildiğim uygun bir otel var diye zarf atardım, tavrınızi belli edin
Ben bulurum diyeceksiniz otel bakmamislardir bile yüzsüz olana yüzsüz olacaksınız, ben öyle oluyorum herkes kullanır bir teşekkür bile etmezlerYa kuzenime yada arkadaşıma değilde o dıdımın dıdısı için, bildiğim birkaç uygun otel var giye tavsiyelerde buldum. 'ayyy hüçbüyerde boşluk yok hiç otel bulamadık' dediler. Otel bulamıyorsanız vizeydi uçak bileyidi niye alıyorsunuz herşeyi kardeşim. açıkça bana göre plan yapmışlar belliki, biryerlerden duyup duyup
Sınırlarınızı koruyun. Bundan sonra müsaade etmeyin.Ben yurtdışında yaşıyorum 3 yıldır. Burada okuyordum ve daha birkaç ay önce işe girdim.
İki ay önce kuzenim ve eşi geldi ve benim evimde kaldılar. Bana 1 hafta öncesinde söylediler 'aaa biz vize aldık geliyoruz' diye.. Şaşırdım ve sevindim.. Onları iyi ağırladım tabi evde ama geliş amaçları turistikti, oraya buraya gitmek istediler. Otobüs biletine müze biletlerine kadar ben ödedim hiç atılıp ödemediler. O ay onlar gittikten sonra o kadar ekonomik zorluk yaşadım ki.. ben buranın zengini değilim. Tabi euro yu tl ye çevirince benim gelirimin zengin geliri olduğunu ve bana koymayacağını düşünüyorlar muhtemelen, ama burada ben euro harcıyorum.. neyse..
Bir arkadaşım, son iki üç aydır, ay oraya gelcem gelcem seni çok özledim diyordu. Bende gel dedim. 5 gün kaldı ve o da elini hiç cebine atmadı. 'ay buradaki şu yemeği çok merak ediyordum, gider miyiz' 'ay şu içeceği çok seviyorum ben içer miyiz' 'ay akşam eğlenmeye gidelim mi' .. İstiyor diye hadi gidelim edelim falan dedim. ama yiyip içip gezip, hiç bir şey ödemedi. Yine havaalanı otobüs biletine kadar ben ödedim, hiç interneti açıp nasıl neyle gidilir nasıl ödenir zahmetine girmedi. ben açtım interneti 'bak senin uçağın yarın arın şu saatte şimdiden otobüs bileti almak lazım, ben ödeyeyim şimdi buradan istersen'.. tepki yok, sadece 'aa teşekkür ederim çok iyi olur' ...Hiçbir ısrar 'aaay ben ödücem sen misafirsin' durumuda olmadı, sadece elini hiç bir durumda cebine atmadı bile.
Son zamanlarda çok oluyor beni arayıp 'aaayyy seni özledim gelmeyi planlıyorum' diyenler yada alakasız alakasız dıdısının dıdı insanlar, birşekilde beni duyup, alakasızca tatil planlayıp buralara geliyorlar. Hatta 2 hafta sonra babamın kuzeninin kuzeni tatile buraya gelecekmişşşşte, o babamın kuzeni benim numaramı istemiş, bide bana yazdı, 'onları ben ağırlayabilirmiymişim??????' ... Vizeyi uçak biletini bilmem ne bile almışlar. ama hayatımda hiç görmediğim tanımadığım insanlar... Türkiyede insanlar kafayı yemiş galiba. Onlara yurtdışındaki her birey zengin geliyor ve bu yolla bedava yurt dışı tatili yapmayı planlıyorlar falan herhalde.
Cidden sinirlerim çok bozuk. En son o alakasız babamın kuzeni olan kız bana, daha kabul etmediğim halde 'ev adresini verir misin her ihtimale karşı eğer onları havaalanında bulamazsan direk oraya gelirler' diye. Yav aptal, ben daha kabul bile etmedim. Ben tanımadığım insanı bide havaalanına gidip niye alıyorum? Bunu konuşmadık bile.
cidden aptal saptal şeyler oluyor hayatımda, ve keskince bıçak gibi kesip atabileceğim durumlar olmuyor, bir nevi mecbur kalıyorum
Ben de yengeç burcuyum ve tam anlattığım gibiyimAslında karşılıklı da değil. Ama kişiye kendini enayi gibi hissettirmemeli gelen kişi.
Hayatın alma verme dengesini bozmamak lazım. Hep senin verdiğin bir ilişki modeli asla sağlıklı yürümez.
Sen onlara ev veriyorsun, kahvaltı hazirliyorsun, yemek ismarliyorsun,bilet alıyorsun.
Eee, karşı taraftan bir şey gelmeyince tek kanatlı Bir kuş gibi olur, o arkadaşlık uçamaz yani.
Ben zaten yapı olarak verici bir insanım, yengeç burcuyum. Çok severim emek vermeyi de, birilerine yemek hazırlamayi da , gezdirdigim turistlerin benim sevdiğim şeyleri tadip türk mutfağı hakkında bilgi sahibi olmasını da.
Ama ben kendimden bu kadar vermişken karşı taraftan hiç bir şey alamazsam, sadece vakit - emek ve para kaybı yaşarsam , arkadaşım bana bunların karşılığını maddi manevi bir şekilde vermezse o zaman ne anlamı var ki, neden uğraşayim
Bence sen de Airbnb işini bir düşün. Sorana böyle kirayı ödediğini söylersin, bakarsın 'yine de otelden uygun,ben tutayim' diyen biri çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?