- 28 Şubat 2012
- 2.512
- 1.252
teşekkür ederim ilaçla küçülmüyor zaten sadece o hormonu dışardan alıyorsunuz.. yani sürekli konrol şart benimki sürekli kontrole gtmeme rağmen 1 senede çok çabuk büyüdü aksatmayın.. zaten 2 buçuk cmden sonrası risk ..
benimki sertti evet ama önceden hiç farketmemiştik ya bendeki sorun ses tellerimi kısıyordu bide ağrı yaıyordu sırtıma vuruyordu ağrısı suan bir tehlike yoktur ama siz yinede 6 ayda bir gözükün doktora benim doktorumda öyle diyordu ben gidiyordum sonradan oda ameliyat dedi ameliyatımı oldum çok rahatım zaten... allah yaşatmasın ama lütfen aksatmayın..Doktorum ağrı olmazsa, sert olursa, ve aniden büyürse korkmamız gerekir demişti..Aynı zamanda babamın da doktoru oluyor..Babamında ses tellerinde nodül vardı ameliyat oldu, sonucunu patalojiye gönderdiler temiz çıktı..Grip olduğum zaman ağrır..sizin ağrınız var mıydı?
Canımm çok geçmiş olsun Allah bir daha büyük bir hastalık yaşatmasın,sağlıcakla kalmerhabalar kızlar bilen bilir önceki konulardan troid hastasıyım bezlerim çalışmıyor ,1 sene önce tesadüf eseri doktora kan vermeye gittiğimde değerim yüksek çıktı genel cerraha yönlendirildim ultrasona girdim nodülüm vardı bişey olmaz ilaç kullan dedi levotiron 1 senede nodülüm 4 cmi buldu. sürekli pimpiriklik edip kontrole gittiğim halde doktor ilk zamanlar yaşın daha genç iğneyle cekeriz büyüdükçe dedi içi kan doluyordu nodülün 2 kere iğneyle çekti en son doktor beni çağırmamasına rağmen ben yine gittim doktor ameliyat olman gerek büyüyor iğneyle çekmekle olmaz artık dedi o kadar sinirliydimki sırf bunun sıkıntılarından deli gibiydim biri bişey desede kavga etsem o kadar sıkıntı yapıyordu içimde sonra ameliyat oldum 1 ay önce ameliyatım çok güzel geçti doktorum çok iyiydi ama benim bünyem narkozu kaldırmamış tam 1 saat uyandırılmaya uğrasıldım ogün tüm gün mal gibi uyudum ama ameliyattan sonra ses kısıklığım bile olmadı doktor ben uyanana kadar zaten sesimi duyana kadar başımda beklemiştabi çıkarılan bezlerim patolojiye gönderildi hurtle adenom hücre yani kansere dönüşücek hücre varmış yani kurtuldum ama kendi pimpirikliğim sayesinde üstüne düşmeseydim daha kötü olabilirdi benim gibi dertten müzdari olanlar aksatmayın derim
yosunda duydum ben küçültüyormuş nodülü ama tabiki bunun altına giremem yani annemin arkadaşı flan yapmıştı ama bende troid yüzünden bi ara prolaktin seviyem yükselmişti baya gögüslerim büyümüştü ağrı yapıyordu dereotu kürünü duydum ama oda prolaktini yükseltiyor yani bebek sahibi olamıyorsunuz o çok yüksek oldğunda benim şuan troid hapı kullandığım için sıkıntım yok ama ben önermiyorum :/öncelikle geçmiş olsun.nedensde bazı doktorlar nödüller küçükse eve gönderip bişy olmaz diyorlar bunu o kadar çok duydumki anlatamam.en iyisini yapıp aksatmamışsınız hiç .bende troid hastasayım bende nodül yok ama hep takip ettiririm.burda bir çok arkadaşımla paylaştım dereotu kürü çok iyi geliyor tiroide sizde arştırın ona göre kullanmanızı tavsiye ederim.
benimki sertti evet ama önceden hiç farketmemiştik ya bendeki sorun ses tellerimi kısıyordu bide ağrı yaıyordu sırtıma vuruyordu ağrısı suan bir tehlike yoktur ama siz yinede 6 ayda bir gözükün doktora benim doktorumda öyle diyordu ben gidiyordum sonradan oda ameliyat dedi ameliyatımı oldum çok rahatım zaten... allah yaşatmasın ama lütfen aksatmayın..
sağol kankiiiiCanımm çok geçmiş olsun Allah bir daha büyük bir hastalık yaşatmasın,sağlıcakla kal
aksatma canım belli olmaz o işler.. seninde canım benim aksatma aksatma öptümBenim nodül biraz oynak :) elimin altında kayıyor :)
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için..Sağlıklı günleriniz olsun..Bende aksatmayayım artık :)
teşekkür ederim ama doktora gitmelisin :/geçmiş olsun...bende doktora gitmeyenlerdenim malesef...
Bende aynı ameliyatı oldum kansermiş benimki 18 yaşındaydım üzerinden 6 sene geçti 6 ayda bir kontrle gidiyorummerhabalar kızlar bilen bilir önceki konulardan troid hastasıyım bezlerim çalışmıyor ,1 sene önce tesadüf eseri doktora kan vermeye gittiğimde değerim yüksek çıktı genel cerraha yönlendirildim ultrasona girdim nodülüm vardı bişey olmaz ilaç kullan dedi levotiron 1 senede nodülüm 4 cmi buldu. sürekli pimpiriklik edip kontrole gittiğim halde doktor ilk zamanlar yaşın daha genç iğneyle cekeriz büyüdükçe dedi içi kan doluyordu nodülün 2 kere iğneyle çekti en son doktor beni çağırmamasına rağmen ben yine gittim doktor ameliyat olman gerek büyüyor iğneyle çekmekle olmaz artık dedi o kadar sinirliydimki sırf bunun sıkıntılarından deli gibiydim biri bişey desede kavga etsem o kadar sıkıntı yapıyordu içimde sonra ameliyat oldum 1 ay önce ameliyatım çok güzel geçti doktorum çok iyiydi ama benim bünyem narkozu kaldırmamış tam 1 saat uyandırılmaya uğrasıldım ogün tüm gün mal gibi uyudum ama ameliyattan sonra ses kısıklığım bile olmadı doktor ben uyanana kadar zaten sesimi duyana kadar başımda beklemiştabi çıkarılan bezlerim patolojiye gönderildi hurtle adenom hücre yani kansere dönüşücek hücre varmış yani kurtuldum ama kendi pimpirikliğim sayesinde üstüne düşmeseydim daha kötü olabilirdi benim gibi dertten müzdari olanlar aksatmayın derim
canım çok gecmişolsun, inşallah bidaha böyle bişey başına gelmezmerhabalar kızlar bilen bilir önceki konulardan troid hastasıyım bezlerim çalışmıyor ,1 sene önce tesadüf eseri doktora kan vermeye gittiğimde değerim yüksek çıktı genel cerraha yönlendirildim ultrasona girdim nodülüm vardı bişey olmaz ilaç kullan dedi levotiron 1 senede nodülüm 4 cmi buldu. sürekli pimpiriklik edip kontrole gittiğim halde doktor ilk zamanlar yaşın daha genç iğneyle cekeriz büyüdükçe dedi içi kan doluyordu nodülün 2 kere iğneyle çekti en son doktor beni çağırmamasına rağmen ben yine gittim doktor ameliyat olman gerek büyüyor iğneyle çekmekle olmaz artık dedi o kadar sinirliydimki sırf bunun sıkıntılarından deli gibiydim biri bişey desede kavga etsem o kadar sıkıntı yapıyordu içimde sonra ameliyat oldum 1 ay önce ameliyatım çok güzel geçti doktorum çok iyiydi ama benim bünyem narkozu kaldırmamış tam 1 saat uyandırılmaya uğrasıldım ogün tüm gün mal gibi uyudum ama ameliyattan sonra ses kısıklığım bile olmadı doktor ben uyanana kadar zaten sesimi duyana kadar başımda beklemiştabi çıkarılan bezlerim patolojiye gönderildi hurtle adenom hücre yani kansere dönüşücek hücre varmış yani kurtuldum ama kendi pimpirikliğim sayesinde üstüne düşmeseydim daha kötü olabilirdi benim gibi dertten müzdari olanlar aksatmayın derim
çok küçükmüşsün allah kurtarmış canım benimBende aynı ameliyatı oldum kansermiş benimki 18 yaşındaydım üzerinden 6 sene geçti 6 ayda bir kontrle gidiyorum
kan testi ve ultrosona hatta yarın yine gideceğim
iyi ki pimpirikli davranmışsın da ilerlemeden kurtulmuşsun
sağol fıstık aminnncanım çok gecmişolsun, inşallah bidaha böyle bişey başına gelmez
aynen o orda durdukça hep sorun zaten çalışmıyor alın gitsin hep son anda müdahele ediyorlarGecmis olsun ben de ayni seyi yasadim ama tek fark doktorumun bilincli olmasi ve beni dogru yonlendirmesiydi
Nodulu gorur gormez alalim bunu basina dert olmasin dedi ve ameliyatla kurtuldum hucre incelemesinde temiz cikti ama cikmayabilirdi de veya sonradan kansere cevirebilirdi
evet ya çok zor günlerdi atlatım şükürçok küçükmüşsün allah kurtarmış canım benim
sağol fıstık aminnn
neyseki atlatmışsın canım benim şükürevet ya çok zor günlerdi atlatım şükür
evet canımızın kıymetini bilmeliyiz bazı insanlarda normal seyrinde giderken bazı insanlarda aniden gelişebiliyor..geçmiş olsun...
babamın kansere yakalanışı da ilginç babamın kanaması oluyordu doktor yok fisür basur diye ilaç yazıp eve gönderiyordu. en sonunda doktorla didişmiş kolonoskopiye gireceğim diye. doktor bir şey çıkmaz ya hadi yapalım demiş... yaparken tümörü görmüşler. ilk evrede yakalattı. babamın pimpirikliği sayesinde oldu. doktora kalsa ileri evrede anca belli olacaktı. Allah korudu...
sağlık konusunda pimpirikli olmak kötü değil...
Doktor ve hastane cok onemli canimaynen o orda durdukça hep sorun zaten çalışmıyor alın gitsin hep son anda müdahele ediyorlar
neyseki atlatmışsın canım benim şükür
evet canımızın kıymetini bilmeliyiz bazı insanlarda normal seyrinde giderken bazı insanlarda aniden gelişebiliyor..