Bana Bir Yardım Edin. Akıl verin Kızlarr lütfenn :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bcgirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
2.271
2.523
Selam kızlar benim, 4 aydır güzel giden bir ilişkim var. Çocukla onceden arkadaştık. Sonradan baktık ki iş buralara gelmiş neyse :). Sorun şu ki onun ailesi bize göre cok tutucu. Yani biraz fazla tutucular. bizim aile de tam tersidir. Bende bunu anneme anlattım. Hani bilsin en azından bu zamana kadar saklamam bile içime oturdu. Bunu söyledikten sonra ben her güne yeni bir olayla karşı karşıya kalıyorum. Her gun annem yok çocuga diyeceksin ki ben evlilik düşünmüyorum. Zaten bu ilişkinin bir sonu yok sende biliyorsundur. Onların ailesine giripte nasıl alışacaksın..vs. gibi seyler söylüyo. her gün ağlıyorum. Sevgilime söyleyemiyorum. Ama onu da çok seviyorum. Ya bu 4 aylık süre boyunca 1 kere doğru duürüst kavga etmiş insanlar değiliz. Resmen benim ikizim yaa ruh eşim. Durum böyleyken annemin bana bunları demesi beni kahrediyor. Daha ilişkiniz çok yeni filan demeyin. Yani ben sevgilimle beraber gelecek hayali kuramıyorum bile bana bu laflardan sonra yasakmış gibi geliyor. Ne yapmam gerekiyor?

Selam kızlar benim, 4 aydır güzel giden bir ilişkim var. Çocukla onceden arkadaştık. Sonradan baktık ki iş buralara gelmiş neyse :). Sorun şu ki onun ailesi bize göre cok tutucu. Yani biraz fazla tutucular. bizim aile de tam tersidir. Bende bunu anneme anlattım. Hani bilsin en azından bu zamana kadar saklamam bile içime oturdu. Bunu söyledikten sonra ben her güne yeni bir olayla karşı karşıya kalıyorum. Her gun annem yok çocuga diyeceksin ki ben evlilik düşünmüyorum. Zaten bu ilişkinin bir sonu yok sende biliyorsundur. Onların ailesine giripte nasıl alışacaksın..vs. gibi seyler söylüyo. her gün ağlıyorum. Sevgilime söyleyemiyorum. Ama onu da çok seviyorum. Ya bu 4 aylık süre boyunca 1 kere doğru duürüst kavga etmiş insanlar değiliz. Resmen benim ikizim yaa ruh eşim. Durum böyleyken annemin bana bunları demesi beni kahrediyor. Daha ilişkiniz çok yeni filan demeyin. Yani ben sevgilimle beraber gelecek hayali kuramıyorum bile bana bu laflardan sonra yasakmış gibi geliyor. Ne yapmam gerekiyor?
Yas kac? Eriskin insansaniz olgunsaniz muhim sey degil ikiniz anlasiyosaniz tamamdir is. Bizim aileler uyusuyor da noluyor.

Tutucu aile diyorsun. 3 gün sonra aile kapan diye baskı yapabilir. Çocuğun ailesinde açık var mı öğren. Misafir geldiğinde kadın erkek ayrı mı oturuyorlar öğren. Kız kardeşi var mı ona nasıl davranıyorlar erkek arkadaşına nasıl davranıyorlar anne baba. Bu tip durumları öğrenmeden gelecek hayalleri kurma.

Yaşlar kaç? Bence dört ay bunları düşünmek için erken.Ama ailelerin uyuşması cidden önemli, annen yapamazsın diyorsa biraz kulak vermelisin. :)

M magicat , aslında konuştuk biz bunları aramızda . Sen şuanda nasılsan bu böyle devam edecek bundan emin olabilirsin dedi

ashy ashy , yaşlarımız 25. biliyorum kulak vermeliyim ama bilemiyorum vazgeçmekte çok çok zor geliyor. Ortada bi sebepte yokken :KK43:

Üzgünüm ama annen haklı. Şimdiye kadar sizin durumunuzda ailesel farklılıklara sahip olup da mutlu olan görmedim. Sevgiliyken herşey güzel ama söz konusu evlilik olunca emin ol nişanda giyeceğin kıyafetten başlıyor sorunlar. Hiç sevgilim arkamda olur diye de düşünme. O köprüyü geçene kadar. Unutma sevgilini de o aile yetiştirdi. Ben senin yerinde olsam hiç zamanımı boşa harcamazdım.

azkolabolbuz azkolabolbuz , evet bazen aklıma senin dediklerinde geliyor. Fakat onun öyle bi insan oldugunu bile dusunmuyorum. Kendi halinde ve sakin birisi. Şimdi pat diye de söylenmez bu konu ona da :KK43:

ashy ashy , yaşlarımız 25. biliyorum kulak vermeliyim ama bilemiyorum vazgeçmekte çok çok zor geliyor. Ortada bi sebepte yokken :KK43:

Tabi ki zor gelir seviyormuşsun sonuçta ama ne kadar erken o kadar az acı. Ya da sevgilinle konuş, annem böyle böyle dedi diye değil de hani tepkisini ölçmek için. :)

M magicat , aslında konuştuk biz bunları aramızda . Sen şuanda nasılsan bu böyle devam edecek bundan emin olabilirsin dedi
Bundan hiç emin olma.

Sevgili olmak ile evli olmanın en büyük farkı ne biliyor musun?

Sevgiliyken sadece o adamla sevgili olursun ama evliyken annesi babası kardeşleri kardeşlerinin eşleri hepsi ile evli olursun.gerçek bu.

Üzgünüm ama annen haklı, bunlar sevgimizle herşeyi aşarız tarzı durumlar değil. Evlenirken içlerinden sadece damada değil herşey dahil full pakete sahip olarak evleniyorsun. O ruh eşleri de evlendikten sonra ruh öküzüne evrilebiliyor

Anneni biraz manipule edip, sevgilini ve ailesini iyi tanimaya calis. Daha net karar verirsin o zaman. Ailesiyle tanistin mi hic sevgilinin? Muhabbetiniz var mi? Annenin soylediklerini sevgiline soyleme bu arada. Kotu bir baslangic olur. bcgirl bcgirl

yani benim düşüncem önce ailesini de bi görüp tanımaktı yani. Çünkü bu kişi bana karşı cidden çok saygılı

Sizin konuşmanız değil ailenin başka gelinlere nasıl davrandığı vs önemli. lafa değil icraate bak. o yüzden sor öğren başkalarına nasıl davranılmış diye. ya da mesela baban ile damadı karşılıklı iki içki içebilecek mi? babam eşimle masada oturup içip sohbet etmeyi çok sever de :eğlence:

Bende de benzer bir durum var fakat benim anne tarafım sadece biraz muhafazakar babamlar ve sevgilimin aile yapısı benziyor. Bir de bu tamamen size karışıp karışmayacak tarzddalar mı onu iyi analiz etmeye bağlı. Mesela benim kendime göre bir hayata bakış açım vardır sevgilimle de gayet uyuşur. Ne tamamen annem gibi ne de onun ailesi ve babamın tarafı gibi düşünürüm. O yüzden problem olacağını düşünmüyorum kendi adıma. Dediğim gibi iyi analiz etmelisin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X