Bana bir şeyler söyleyin

tatucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
238
12
46
Adana
sürekli kendimi kötü bişiy olacakmış gibi hissediyorum rüyalarımdan çok etkileniyorum özellikle anlamı kötü olan rüyalardan sonra resmen bitiyorum.kendimi günahkar hissediyorum kafamda abuk subuk düşünceler her an beynimi kemiriyor hemen hemen herşeyi sorgular oldum.artık kötü bişiy olmasın diye dua etmekten adaklar adamaktan usandımsevdiğim insanların üzerine çok titriyorum ve onları kaybetmekten korkuyorum her an kaybedecek korkusu var.hüzünlü acıklı dehşet verici ibretlik şeyleri gördüğümde yada duyduğumda psikolojim alt üst oluyor.öyleki televizyonda böyle şeyleri izleyemiyorum bile istyiorum ki bütün insanlar huzurlu olsun dertsiz olsun ama öyle olmadığını görünce dünyam yıkılıyor.başıma güzel bişiy geldiğinde sevinemiyorum bile bugün böyle ama ya yarın yarın ne olacak die düşünmekten secinçlerimi isteklerimi erteler oldum ve en kötüsü kendimin çok kötü bir insan olduğunu ve allahın beni sevmediğini düşünüyorum

o sonuncusunu bazen ben de düşünüyorum senin durumun yaygın anksiyeteye benziyo bi doktora görün bu kadar duyarlılıkla yaşamak güçtür ama sadece ilaç yeterli olmayabilir terapi falan da gerekiyo genelde ben de bi kaç ay önce seninkinden farklı nedenlerden ötürü ne gazete ne kitap okuyamıyodum tv de izleyemiyodum otobüste konuşulanlardan bile aşırı etkileniyodum kulağıma tıkaç falan takmayı düşündüm bi gün o dereceydi yani aşırı duyarlı olmak kötü bi şey

ama neden kötü bi insan olduğunu düşünüyosun onu açıklasana ben de kötü biri olduğumu düşünüyorum çünkü psikolojim bozulduğundan beri ne namaz kılabiliyorum ne dua edebiliyorum huyum da bozuldu,bencilleştim çevremde ve dünyada ne olup bittiği ile ilgilenemiyorum annem için üzüntü sebebi oldum yani benim sağlam gerekçelerim var seninkiler neler

Neden bu kadar acimasizsin kendine karsi?Kendine cok hakizlik ediyorsun canim.Seni seven ve deger verenleri düsün iyi yönlerini basarabildiklerini bu düsüncelerini esin ilede paylas ama uzmana bir görününsen yardim alsan senin icin daha kalici cözüm olur..büyük endise ve korkular yasiyorsun ciddi anlamda.. insallah herseyi atlatirsin

bu tarz durumların en etkili çözümü duadır..sıkıntılı hallerde okunacak,olacak zararları önleyecek birçok dua var nette de bulabilirsiniz
bende aynı şeyleri yaşıyorum zaman zaman
ama hemen abdest alıp dua edince derin bir oh çekebiliyorum allaha şükür

Canım mutlaka bir psikiyatriye git anlatıklarında kendi yaşadıklarımı gördüm.. Ancak yaşayan anlar .. İnsan düşüncelerinin saçma olduğunu biliyor bunları yaşarken ama beyin sanki istem dışı bu tür felaket senaryoları kuruyor sürekli .. Böyle devam edersen ataklar geçirmeye başlayabilirsin bir süre sonra sakın ama sakın ihmal etme.. Bu da bir hastalık bunlarda geçicek atlatıcam çok insan yaşamış ve atlatmış diye kendine telkinlerde bulun.. Tedavi ol ..

kaygı bozuklugu olabilir sendeki fazla birsey soylemek istemiyorum yanlıs yonlendirmek istemem..genelde senin soylediklerini ben buna yordum kendini hep diken ustunde hissetmen cevrendekilerin basına kotu birsey gelmesinden korkman vs..internetten arastır istersen bu dedigimi eger senin yasadıklarının aynısıysa tedavi yontemlerinide bu sekilde arastırabilirsin

Son düzenleyen: Moderatör:
bana takıntı saplantı yani okb ve majör yani ağır depresyon un var gibi geldi konunu okuyunca ama bir rahatsızlığın daha olabilir allahın seni sevmediğini düşünmen yani oda bir rahatsızlık ama araştırman gerek
acilen ilerilemeden ve daha ağırlaşmadan psikiyatriste gitmelisin bunlar beyninde bir takım hormonlatın yetersiz salgılanmasından kaynaklanıyor serotonin gibi ilaçla dengeleniyor

aynı şeyleri tıpa tıp yaşıyorummmmm ve ilaca yeni başladım biraz iyiym iyi insan olmaktan bıktım hep vicdan azabı çektim her yaptığımı sorgulayarak vicdanımı dinlemek istemiyorum çok eziyo beni

aynı şeyleri tıpa tıp yaşıyorummmmm ve ilaca yeni başladım biraz iyiym iyi insan olmaktan bıktım hep vicdan azabı çektim her yaptığımı sorgulayarak vicdanımı dinlemek istemiyorum çok eziyo beni

her yaptığımı sorguluyorum ve her seferinde kendimi suçluyorum.kurtulamıyorum bu durumdan.böyle yaşanmıyorda.sen kendine çözüm bulursan ilaçsız haberim olsun nolur..

canım bunların aynısını ben de yaşadım, bi dönem gelmişti ki kötü bişey olmasın diye gün içinde yalnızca bi iki saat uyuyup kalan tüm zamanımı resmen yemeden içmeden dua ederek geçiriyordum.
İlaçsız bir çözüm demişsin, bir hemşireden bunu duymak üzücü.
Çünkü sen de biliyor olmalısın ki bu bizimle ilgili birşey değil, beynimizdeki kimyasallarla ilgili bi durum, tercih senin, bunu kabul edip, bir psikiyatristle görüşüp gerekiyorsa ilaç alıp, tüm ömrünü huzur içinde geçirmek mi? yoksa bunlarla uğraşıp kendine ve çevrene mutsuzluk yaymak mı?

Zaman geçirmeden bir doktorla görüşmeni tavsiye ederim

evet canım lohusaydım .çocukluk yılarımda da vardı bu ruhsal durum yanlız gebeliğimde acayip derece hortladı.şimdi sanki biraz biraz iyiye gidiyorum.

evet canım lohusaydım .çocukluk yılarımda da vardı bu ruhsal durum yanlız gebeliğimde acayip derece hortladı.şimdi sanki biraz biraz iyiye gidiyorum.
aynı dönemde lohusaymışız baktımda
bende kötü günler yaşadım..halada öyleyim... anlıyorum o yüzden seni
ben yanlız hissetim kendimi
40 gün eve kapanınca sanki hapsoldum sandım..yavaş yavaş atlatmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…