• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana bir fikir verin :(

hayalf

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
22
0
16
Eskişehir
herkse mrb ben yeniyim aranızda.1 aydır kafamı yiyip bitiren problemleri sizinle palaşmak isityorum.3 senedir birisiyle beraberim kısmetse bu sene içinde ciddiyete kavuşturucaz.Anneme söyledim babam henüz bilmiyor.evleneceğim kişiyi seviyorum gerçekten her konuda bana çok destek oldu.fakat problemler şu aramızda tahsil farkı var ben iyi bir ünivrsiteden mezunum iyi bir iş yapıyorum o üniversite mezunu değil ama bir işi var 1500 tl de maaşı var çok şükür.aile yaşantısı bize göre çok dağınık.Anne ve babası ayrı.Biraz mutasıplar benim ailme göre.madi durumları sadece kendinilirini geçinderecek derecede.biz evlenmeyi düşünüyoruz fakat ailesinin bize yapacak 5 kuruşu yok ne yapacaksak ikimiz yapıcaz.bu konular şimdiye kadar aramızda hiç problem olmadı fakat evlendikten sora bunların problemini yaşarmıyız merak ediyorum.buna benzer problemler yaşayanlar oldu mu acaba?birde biz kredi çekip evlinicez.Sizce bu bizi sıkıntıya sokarmı?

herkse mrb ben yeniyim aranızda.1 aydır kafamı yiyip bitiren problemleri sizinle palaşmak isityorum.3 senedir birisiyle beraberim kısmetse bu sene içinde ciddiyete kavuşturucaz.Anneme söyledim babam henüz bilmiyor.evleneceğim kişiyi seviyorum gerçekten her konuda bana çok destek oldu.fakat problemler şu aramızda tahsil farkı var ben iyi bir ünivrsiteden mezunum iyi bir iş yapıyorum o üniversite mezunu değil ama bir işi var 1500 tl de maaşı var çok şükür.aile yaşantısı bize göre çok dağınık.Anne ve babası ayrı.Biraz mutasıplar benim ailme göre.madi durumları sadece kendinilirini geçinderecek derecede.biz evlenmeyi düşünüyoruz fakat ailesinin bize yapacak 5 kuruşu yok ne yapacaksak ikimiz yapıcaz.bu konular şimdiye kadar aramızda hiç problem olmadı fakat evlendikten sora bunların problemini yaşarmıyız merak ediyorum.buna benzer problemler yaşayanlar oldu mu acaba?birde biz kredi çekip evlinicez.Sizce bu bizi sıkıntıya sokarmı?

bu tamamen sizin beklenti ve hoşgörü fedakarlık derecenizle ilgilii... bizim de 5 aya kadar düğünümüz olacak. nişanlımın ailesi oldukça sıkıntılı onları devreye sokmadan gelinliğimizden tutun eşyalarımz düğün salonumuza kadar kendimiz yapacağız ama herşeyi lüks değil tabiiki daha makul şekilde çözüyoruz. herşeyin en iyisi olsun 1 kez olacak mantığıyla işe çıkıyorsanız sıkıntı olabilir. ama sevginiz uğruna bazı şeylerden fedakarlık yapabilecekseniz asla problem olmaz....

aslında ben problem yapmıorum ama sadece şüphelerim var istanbulda oturucaz geçim sıkıntısı yaşamaktan korkuyorum çünkü ben anadoluda küçük ir şehirde yaşıyorum.birde evliliğin en güzel 2 senesinde borç ödemek isteristemez bizi kısıtlıcak die düşünüyorum kafam çok karışık:S bu arada ailemde evliliğimizi çok onaylamıyor.kafamı karıştırmak fikrimi değiştirmek istiyorlar:(

aslında ben problem yapmıorum ama sadece şüphelerim var istanbulda oturucaz geçim sıkıntısı yaşamaktan korkuyorum çünkü ben anadoluda küçük ir şehirde yaşıyorum.birde evliliğin en güzel 2 senesinde borç ödemek isteristemez bizi kısıtlıcak die düşünüyorum kafam çok karışık:S bu arada ailemde evliliğimizi çok onaylamıyor.kafamı karıştırmak fikrimi değiştirmek istiyorlar:(

ikinizin birlkte ne kadar geliriniz olacak tahminen ????

3.500 lirayı geçkin gelirimiz olacakben şimdiye kadar hiç maddi zorluk çekmedm evlendikten sora çekmeye de razıyım aslında fakat ya bunlar zamanla birbirimizi incitmemize sebep olursa diye korkuyorum.

sen erkek arkadaşından fazl maaş alıyorsun anlaşılan. bu bile sorun olmasın sevgilin için.
önce kendi aranızda aşın bunları, herşeyi konuşun. aranızdaki ilişki tüm mesafeleri kaldırıyorsa maddiyat neden sorun olsunki.
iyi kötü bir geliriniz de var.
zengin diye gidersin tepe taklak olur sıfıra düşer, yada sıfıra gidersin yoktan var edersin.
herşey kısmet bir yerde.

Lisans ya da lise diplomalarının birbirine üstün gelişi değil de -eğer tanıyorum diyorsan- erkek arkadaşının hayata bakışı nasıl, seninle aynı yerden bakabiliyor mu, sen diploma versen ya da not versen kaç verirdin?

Aldığınız ücretlerin senin lehinde fazla oluşu bir erkek tarafından dert edilir, bu kesin.. Bu ileride onun bu noktadan hareketle farklı sorunlar çıkarmasına sebebiyet verebilir, gamsızsa bilemem ama bir erkeğin bunu sorun değil ama kendine dert etmemesi mümkün değil, sorun eden sorun çıkarır, dert eden senden daha fazla kazanmak için girişimlerini artırır, umarım böyle yapar...

Krediyle çekilen para ödenir, geçer ve biter de işin zor kısmı İstanbul, kiraya geleceksiniz muhtemelen ve meşakkatli olacak bu durum, hele ki çalıştığınız yerlere uzak bir evde oturursanız İstanbul'un yolu yorgunluk, insanları bıkkınlık yaratır bu da yeni evliler için hiç istenmeyen bir şeyi tahammül sınırlarını dolaylı bir sebepten ötürü zorlayabilir.. Bu konuda ikiniz de çok hassas olmalısınız, sevgi her şeyini çözümü değil, acı ama sahiden böyle canım...

Bence en büyük sorun aile, zannediyorsun ki sevdiğim beni,ben sevdiğimi bilirim, kazın ayağı öyle olmuyor ama şansınız İstanbul'da sanırım aileler olmayacak yalnız siz olacaksınız..

Benim de içime sıkıntı oldu, düşünülmeyecek gibi değil ama çok zor bir karar, ben gözüm kapalı tamam demezdim bu işe...

hepinizin dedikleri çok doğru.erkek arkadaşım çok anlayışlı benim ondan daha çok para kazanmam rahatsız etmiyor tabii daha fazla kazanmak istiyor benden o da apaçık ortada.Tahsil durumuna gelince de genel kültür olarak kendini fazlasıyla geliştirmiş durumda ben istiyorum die 28 yaşında üniversite okumaya karar verdi bu sene sınavlara giriyor.Kredi çekip evlenilöez bir kaç sene daha bekleyin demişsiniz amam biz 5 sene daha beklesek erkek arkadaşım para biriktiremez çünkü eve o bakıyor:(

ben anlayıslıyım sorunlara göğüs gerebilirm sevglimide seviyorum diosanz kredi çekin evlenin.. ben zora gelemem dienlerdensenz olmıcak duaya amin demenin anlamı yok..karsınıza size daha uygun birinin çıkmasını bekleyin ama bu kararı hızlı verirsenz işin içinden cıkmakta zorlanmazsnz..

açıkcası zorluklara göğüs gerebileceğimi düşünüyorum fakat hep kafamda soru işaretlerm var.Bir türlü bitmek bilmiyor.Baştan ev kurmak çok zor bir iş olsa gerek

açıkcası zorluklara göğüs gerebileceğimi düşünüyorum fakat hep kafamda soru işaretlerm var.Bir türlü bitmek bilmiyor.Baştan ev kurmak çok zor bir iş olsa gerek

mesela ben zorluklara gögüs germeyebilirdim.. bu normal bsey..krediyle evlenip snra bi ton borc ödeyip hayatmn en güzel günlerini zora cevirmezdm zaten maddi sorunlar eşlerin arasndaki sevgiyide fazlasıyla zedeliyor..ayrıca soru işaretleri ii deildir..

şöyle sorayım ozaman sadece maddi sıkıntılardan (maddiyat sıfır ailesi hiç bir şey yapamayacak durumda sadece abilerini yardımcı olmaya çalışıyorlar) dolayı sevdiğiniz kişiden vazgeçermiydiniz?

ben asla vazgeçmezdim. ailesinin yardım edememesi sevgilinizin elinde değil kaldı ki ailesi de elinden geleni yapmak ister ama olmayınca ne yapsınlar. ayrıca şimdi erkek de çalışıyor kadın da niye ailelerimiz yapsın? kendi yuvamızı kuruyoruz aileler bakmış büyütmüş daha ne yapsınlar. yurt dışında aileler çocukları reşit olunca ayrı eve çık kendi ayakların üstünde dur diyorlar...

aman aman herşeyiyle tam takır bir evim olmasın olduğu kadar diyorsan şimdi kazandığınız parayla yavaştan birikim yapın kredinizde çekin evlendikten sonra ödeyebileceğiniz taksitler şeklinde...sonuçta maaşınız var hiç olmayabilirdi o zaman düşünmeliydin nasıl öderiz diye..bence bunda büyütülecek bir problem yok çevremde çok insan var artık bu şekilde yapan eğer ailesinin maddi durumu olup yardım etmese o zaman sorun olabilirdi..
bende nişanlımla elimizden geldiği kadar kendimiz yapmaya çalışacağız napalım borcumuz olacak zamanla öderiz onu da ben 2-3 parça fazla eşyam olsun diye ayrılamam ya sevdiğimden değil mi? bence sende böle düşünmelisin çok fazla açılmadan kısıtlı harcamalarla yoluna devam etmelisin derim canım sıkma canını boş yere..

aman aman herşeyiyle tam takır bir evim olmasın olduğu kadar diyorsan şimdi kazandığınız parayla yavaştan birikim yapın kredinizde çekin evlendikten sonra ödeyebileceğiniz taksitler şeklinde...sonuçta maaşınız var hiç olmayabilirdi o zaman düşünmeliydin nasıl öderiz diye..bence bunda büyütülecek bir problem yok çevremde çok insan var artık bu şekilde yapan eğer ailesinin maddi durumu olup yardım etmese o zaman sorun olabilirdi..
bende nişanlımla elimizden geldiği kadar kendimiz yapmaya çalışacağız napalım borcumuz olacak zamanla öderiz onu da ben 2-3 parça fazla eşyam olsun diye ayrılamam ya sevdiğimden değil mi? bence sende böle düşünmelisin çok fazla açılmadan kısıtlı harcamalarla yoluna devam etmelisin derim canım sıkma canını boş yere..

Benim iki arkadaşım var sana benzer. ilk arkadaşım çok iyi bi ünivde. mezun ve şuanda çok iyi bi işte çok iyi bi maaşla çalışıyor daha da yükselecek.ve kızın ailesi çok zengin ama çocuk lise mezunu 900 tl maaş alıyo evlendiler herseye rağmen ve çok mutlular çocukları olacak. kız hiçbir şeyi sorun etmedi ondan sorun yaşamıyorlar.
İkinci örnekte arkdaşım yine iyi bir tahsili var erkek arkadaşı lise mezunu ama kız bunu bilerek evlendi çok mutlu, kız tüm kariyerini hiçe saydı çünkü şunu biliyordu ki eşi buna değecek biri onu karşılıksız seviyordu.

Anlatmaya çalıştığım senin karakterine ve karşındaki kişiye bağlı canım. Sabrına ve sevgine bağlı. Birinde sorun olmadı diye sende olmayacak değil yada başkasında sorun oldu diye sende olacak değil.Çok dua et sorun olmaması için.

Ayrıca ben de senin gibiyim :) düşün iki yıldır bayan olarak çalışıyorum ve ben para biriktirmeye çalışıyorum düğün için o okuyor hala. ne onun ailesi ne benim ailem bişi yapacak durumda. Napalım bizim de böyleymiş. Başka insanlar da çıktı parası olan işi olan ama karakteri en iyi olanı seçtim o da en fakiri oldu :) Yeter ki sevdiklerimiz sağ olsun mutlu olsun gerisi hallolur bir şekilde.

Back