Nişan bana bir akıl verin lütfen kızlar....

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

glcn89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
276
4
68
Adana
direk konuya girecegım... bır hafta sora aıle arası bı torenle nişanlanıyorum..
bız basta bohca takı ıstemedık cunku butcemız kısıtlı herseyı azıcık azıcık bırıktırılen paralarla yapıyoruz..aılelerden yardım almadan..
takı konusunda bı kac gundur sevgılım baskı yapıo ve de babasının mutlaka bıseyler takması gerektıgını soyluyo (ona babası oyle soylemıs) bu tamamen babası ıstedı dıye olacak yanı..
tabıı bu durum canımı cok cok sıktı benım..hanı gönlünden kopsa ufak bıse takıcam sana dese bı sekılde anlarım..ama onun soyleyiş tarzı şoyle ' bi laf gelirse babamlara üzülürler. bize bişi olmaz ama onlar üzülür ' bu tawır canımı sıkıyo kızlar... bnde halıyle sert cıktım hıc bı sekılde kabul etmıyorum dedım senden gelen takıyı makıyı..

sızce ben haksız mıyım ??? fazla mı ince dusundum... lutfen bı akıl verin..

canım önce cok fevri davranışın ve bana göre maksızın sen istemesinde usuller böyle illa bişey takılmak bunda kötü bişey hakkı bu senin hakkın ve onla sana talk die sen takma zorund degilsin neticede siz bişey talep etmemizin önlen takma içinden geliyor ve davetlilere merak eder ele güne karşıda takması gerek çimene ama bizim türk toplumu böyle ışte.

Bence fazla ince düşünmüş değil aksine ince düşünememişsiniz.
Babası bu konuda ısrarcı ise ve illaki bir baba olarak görevini yerine getirmek istiyorsa siz nasıl uygun görürseniz der bu mevzuyu kapatırdınız.
Onlar size yaptı diye şimdi sizin de böyle bir işe kaşkışmanıza gerek yok.
Güzel bir dille nişanlınıza anlatın, gönlünü alın.
Ben sipariş edemem ama ne uygun görüyorsa aileniz kabulümdür derseniz daha naif bir görüntü sergilersiniz.
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamını erdirsin inşallah.

Sevgilinin babası takcak sizinkiler takmıcak küçük düşcem diye mi korkuyosun :)))

Sevgilinin babası takcak sizinkiler takmıcak küçük düşcem diye mi korkuyosun :)))

hayır hayır boyle bişi yok kesınlıkle.. ben saat alıcaktım ona sormamıstım bıle ıcımden gelmıstı.. o da bana düğünde yapalım dıye rıca ettı.. bende, o bana takamayacak(butcesı kısıtlı dıye) ve uzulecek dıye pekı dedım.. ablama bıle hayır bız dugunde takı işine giricez demişti...
babası laf olur dedı dıye ısrar ettı bana.. ben sadece formalıte için, yani yapılmıs olsun dıye yapılmasını ıstemıyorum. baştan gönlü yoktu benmde takıda gozum yoktu zaten.. azcık aılesı bastrdı dıye takı takıcak ve benım için bi önemi özelliği yok bu sekılde yapılan hiç birseyın....

iyi dileklerınız ve ılgınız ıcın tesekkurler.. ama sanrım hani onlar takıcak ben takamayacagım gıbı bı ızlenım olustrmusum farketmeden ama boyle bişi kesınlıkle yok.. konu o degıl. erkek arkadasım takıyı cok gereksız gordu bnm ıcınde oyle zaten.. ama sımdı cok ısrar edıyor.. sadece formalıteden .. bnm gözümde degeri yok bu yuzden hiç..
zorla oldugunu bılıyorum bu bana dokunan.. babasına lafım yok zaten o babadır boyle düşünebilr tabii..

Laf olmasın diye takalım dediklerinden dolayı tepki göstediğinizi düşünüyorum ben:44:

Belkide karşı tarafın babası böyle dememiş olsaydı ve yine takacaklarını nişanda taksaydı aynı tepkiyi gösterirmiydiniz ? Merak konusu ...
:44:

Evet şimdi anladım meselesi.
En başta gereksiz görülüp, hatta istenmeyip de sonradan çark dönünce sinirlenmişsiniz.
Ne yalan söyleyeyim ben de sinirlenirdim ama nişanlım demiş olsaydı.
Olaya babası girince iş değişir diye düşünüyorum.
Müstakbel kayınpederinizin de çevresine ve size karşı belirli sorumlulukları var.
Açıkçası takdir ettim, çok az insan var gönülden bunu yapan ama üzerine düşeni bilip de bunu istiyor olması bile ince bir davranış.
Bunu takacak, size layık gören nişanlınızın babası.
Biraz böyle düşünün, her şey formalite zaten bu devirde.
Bırakın ne istiyorlarsa yapsınlar, istemiyorum demeyin.
Daha sonra bak biz istedik de karıştırmadı, beğenemedi falan lafları dolanabilir.
Ha unutmadan nacizane olarak düşüncemi belirteyim; gerçekten nişanlınıza biraz sert çıkmışsınız, bir sonraki konuşmada tatlı tatlı sebeplerinizi belirtin, büyüklere karşı anlayışı elden bırakmayacağınızı söyleyin derim.

aynen oyle.. sevgılım zaten hiç bu tarz seylerde konusmayı bılmez.. babası boyle dusunebılır bısı dıyemem saygıdan dolayı.. ama kırıldım işte.. yanı altın takmişlar takmamıslar ya da ben takmısım takamamısım falan degıl düşünce yapısı... tabi kırılınca da bende karsı tarafı kırdım bunda hatalı olabılırım evet.

http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/icon_evila.gif

evet... fazla sinirlendım ama işte.. hatta gözüm döndü resmen
sanırım babasının hediyesi olarak kabul etmekte fayda var...cunku dedıgınız gıbı sonradan daha farklı olaylar yaşanabılır...
tavsiyelerinize uyucam cok saolunn

Gereksiz bir konuda yersiz bir çıkış yapmışsınız.

Siz kendi aranızda bize bişey takılmasın kararını alırken aileleriniz adına konuşmuş olmuşsunuz,
eee doğal olarakta onların buna itiraz hakkı doğmuş.
Ve yine pek tabii bu itiraz nişanlınız aracılığıyla size iletilmiş...

Kabak neden onun başına patlamış onu anlayamadım

hemen acıklayayım... en basta ablama bıle hayır altın işine hiç girmicez dıyen adam bir anda sadece laf gelır(!) dusuncesı sebebıyle gostermelik bişi yapması benı kırdı bız 4 yıldır cıkıyoruz.. bana 4 yıl boyunca bır kere cicek aldı... boyle seylere de pek takılmam.. ama yınede mutlu olr herkes dı mı en azından cogu kadın.. benım ıcın onemlı olan cıcek altın degıll gönülden hissederek bı çöpü elime tutuştursa cok mutlu olurum...
ama formalıteden degıll gönülden....

zaten nısanda dugunde v.s gunlerde yapılan bı cok formalıte degıl mı?? hanı nerde cogu gelıne takılan altınlar ya dugunden sonra borc odemek ıcın satıldı.. ya da kasanın bırınce zor zamanlar ıcın saklandı.. formalıteden dahı olsa kayınbabanızın bunu dusunmesı.. bunu kendıne gorev bılmesı bence takdıreşayan.. sevgılımle nısanlanıyorum demıssınız allah mesut etsın.. ask var aranızda formalıteler olsa ne olur olmasa ne olur.. boyle gunlerınızı bu tur konular ıcın bozmayın..

zaten onu sevdıgım ıcın boyle davranmasına cok bozuldum.. ama dedıgınız gıbı alttan almakta fayda var.. cunku düşünen babası... eger surat edersem babası bozulabilir..
ve gercekten saygısızlık yapmak ıstemıyorum baba ve annesıne karsı

hem kotu bısı yapmak ıstemıyorlar kı.. takmam etmem dıye konussalar haklısınız derım. ne bu benı layık gormuyolarmı derım.. ama takmak ıstıyolar.. sıze sevgılerınden ya da ogullarına sevgılerınden.. hıc hıc degıl kendılerıne saygılarından.. cunku adetlerımız vardır.. aılenıze karsıda mahcup olmak ıstemezler...

evet aıleme mahcup olmak onlar oyle dusunuyor.. ama mustakbel nişanlım ılk basta hepsini gereksiz gordu... hani gerek yok dedı ben de pekı dedım.. butcesını zorlamak ıstemıyordur dedım.. asla alınmadım.. ama sımdı butce meselesı olmadıgını anladım. sadece babası annesı ıcın.. sanrım en dogrusu bıraz sessiz kalıcam.. ucunda annesı ve babasını kırmak var

analdigim kadariyla kp kv masum sizin olayda :)
benceede kirilacak kziacak bi$ey yok
e$in bi kere evleniyo, anne babsida murvetgoruyor, du$unmeden konu$mu$ ba$ta ni$anlin ama sonradan çark etmi$
bence sen bu olay olmami$ gibi davran

ba$ka yerde koyarsin otoriteni :)

Ben genel olarak davranışını da kırılışını da çok anlamsız buldum ortalığı olmadık bişeyden germe derim baştan nasıl giderse öyle olur bence yapcakları işe sen karışma sonuçta erkek tarafı onlar adam kötü bişey yapmamış zaten takı takıcak nişanda gelinine bundan doğal ne olabilir? Çok alemsiniz ya takmasa burda caz yaparsınız taksa kırıldım istemeden takıyor dersiniz valla erkek olmak zormuş yani !!!

ucunda annesını babaasını kırmak ıstememen cok guzel ama.. bu yaptıklarınında ucunda mustakbel nısanlın degıl mustakbel esınıde kırmıs olmuyormusun??? ılk olarak esını dusun canım yaa.. bu hayat ıkınızın onun hatıra otekının rızası v.s seyler ıcın degıl kendınız ıcın yasayacaksınızz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…