- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
vallaha kuzenim evleniyor, teyzemin oğlu. teyzem telaşlarda tabii, yok söz çarşısıdır, nişan çarşısıdır, çıfıt çarşısıdır kıza bilezik takacamış.Nicin 3 gunluk taninan gelin, yegenden kiymetli olsun, ben de bunu anlamiyorum. "Ben oglunun esiyim de, cocuguyla evliyim de..." Bundan kaynanaya ne? Otomatikmen size bayilacaklar mi? Kadinin 40 yillik yegeni, kimbilir ne anisi var, olmasa da onun cocugu gibi yakini. Tabii ki ona daha cok deger verecek. Siz 3 gunluk kaynanayi anneniz kadar seviyor musunuz? Veya teyzeniz, halaniz kadar? Yapmayin Allah askina. Elinizde olsa sokaginizin onunden gecirmezsiniz, ama konu para oldu mu pek kiymetli oluyorlar nedense.
ben de "teyze 3 günlük geline bilezik takıyorsan 30 yıllık yeğenin olarak ben bir Trabzon burma bekliyorum artık" dedim.
"sen evlen mutlu ol teyzem de ben sana neler neler yaparım, iste 40 gün 40 gece düğün yaparım sana" dedi.
şaka bir yana elbette teyzemden Trabzon burma falan isteyecek halim yok, teyzecim gelsin baş köşeye otursun yeter de, ben teyzemin canıyım, gelinimiz oğlunun karısı sadece.
ben teyzemi canımı çok yakmadığı sürece ne olursa olsun başımın üzerinde taşırım, ama onların bizim gibi paylaşımı yok, ilk anlaşmazlıkta teyzem "kaynana değil mi işte" olur.
ondandır ki benim o kızdan daha el üstünde tutulmam çok normal elbette, ben onun yeğeniyim, kızı da yok, iyice kızı gibiyim.
kıyaslama baştan hatalı zaten.