Bana almadiklari bilexikleri o kiza alacaklar !!!!!!

Nicin 3 gunluk taninan gelin, yegenden kiymetli olsun, ben de bunu anlamiyorum. "Ben oglunun esiyim de, cocuguyla evliyim de..." Bundan kaynanaya ne? Otomatikmen size bayilacaklar mi? Kadinin 40 yillik yegeni, kimbilir ne anisi var, olmasa da onun cocugu gibi yakini. Tabii ki ona daha cok deger verecek. Siz 3 gunluk kaynanayi anneniz kadar seviyor musunuz? Veya teyzeniz, halaniz kadar? Yapmayin Allah askina. Elinizde olsa sokaginizin onunden gecirmezsiniz, ama konu para oldu mu pek kiymetli oluyorlar nedense.
vallaha kuzenim evleniyor, teyzemin oğlu. teyzem telaşlarda tabii, yok söz çarşısıdır, nişan çarşısıdır, çıfıt çarşısıdır :KK70: kıza bilezik takacamış.
ben de "teyze 3 günlük geline bilezik takıyorsan 30 yıllık yeğenin olarak ben bir Trabzon burma bekliyorum artık" dedim.
"sen evlen mutlu ol teyzem de ben sana neler neler yaparım, iste 40 gün 40 gece düğün yaparım sana" dedi.
şaka bir yana elbette teyzemden Trabzon burma falan isteyecek halim yok, teyzecim gelsin baş köşeye otursun yeter de, ben teyzemin canıyım, gelinimiz oğlunun karısı sadece.
ben teyzemi canımı çok yakmadığı sürece ne olursa olsun başımın üzerinde taşırım, ama onların bizim gibi paylaşımı yok, ilk anlaşmazlıkta teyzem "kaynana değil mi işte" olur.
ondandır ki benim o kızdan daha el üstünde tutulmam çok normal elbette, ben onun yeğeniyim, kızı da yok, iyice kızı gibiyim.
kıyaslama baştan hatalı zaten.

40 yıl düşünsem bu düşünceleriniz gelmez aklıma.. ne kadar ayıp bir muhabbet böyle!
Eşinizin de mi hiç hatrı yok.. çok görgüsüzce geldi k.bakmayın!

Nicin 3 gunluk taninan gelin, yegenden kiymetli olsun, ben de bunu anlamiyorum. "Ben oglunun esiyim de, cocuguyla evliyim de..." Bundan kaynanaya ne? Otomatikmen size bayilacaklar mi? Kadinin 40 yillik yegeni, kimbilir ne anisi var, olmasa da onun cocugu gibi yakini. Tabii ki ona daha cok deger verecek. Siz 3 gunluk kaynanayi anneniz kadar seviyor musunuz? Veya teyzeniz, halaniz kadar? Yapmayin Allah askina. Elinizde olsa sokaginizin onunden gecirmezsiniz, ama konu para oldu mu pek kiymetli oluyorlar nedense.

Iste bir bekar insan oldugunu kanitlayan insan :) cok modernsn bebegm yaa bütün yorumlarn senin böyle demekki hep insanlrn canini sik. Oh oh cok güzel keyif al :) bak tatlım öncesi yabanci oluyosun ama evlenince artik gelini oluyosun yaniiii o bilezikleri gelin kisisine degil ogluna yapacak. Hani bu hanimlarda bu oglanlarla ya 7/24 iste ister istemez etkileniyor anladinmi canim. Amannnn kesin anlamamissndr bosver tatlim senin kafan bunlara cok basmiyo sen en iyisi bekarlarn oldugu formlara takil .komik oluyosun :))

Alırsa alsın sizi ilgilendirmez ya karışmayın huzur bozmayin kendinize takıntı yapmayın
Bırakın kime ne alınıyosa alınsın

eşinizle mutlu musunuz? gerisini boşverin. iki bilezik fazla olunca huzur olsa keşke. kızın bilezik istiyorum demesi çiğ bir tavır bana göre. siz seviyenizi koruyun, boşverin...

Ben son sayfalardaki bi kac arkadas gibi dusunmuyorum malesef..
Herkesin dusuncesi kendine de iste nebilim "3 gunluk gelin" diye diye baslamiyor mu zaten dislanmalar, el gozuyle bakmalar..
Hos bulmuyorum acikcasi..
Hala-yegen, teyze-yegen iliskisi cok farklidir elbette ki..
Benim de teyzem var kizim kizimmm diye pesimde dolanir durur yerlere goklere sigdiramaz hic abartmiyorum kizi olsam bu kadar olmazdi.
Ama gelinini dislayacak sekilde davranip bana yagdirirsa teyze ayip ettin derim, oglunun hic mi hatri yok derim yani..

Bir de gorumceler bitti, kuzenler basladi diyesim geldi :p

Iste bir bekar insan oldugunu kanitlayan insan :) cok modernsn bebegm yaa bütün yorumlarn senin böyle demekki hep insanlrn canini sik. Oh oh cok güzel keyif al :) bak tatlım öncesi yabanci oluyosun ama evlenince artik gelini oluyosun yaniiii o bilezikleri gelin kisisine degil ogluna yapacak. Hani bu hanimlarda bu oglanlarla ya 7/24 iste ister istemez etkileniyor anladinmi canim. Amannnn kesin anlamamissndr bosver tatlim senin kafan bunlara cok basmiyo sen en iyisi bekarlarn oldugu formlara takil .komik oluyosun :))

10 yıllık evliyim S sevde ile aynı fikirdeyim

Evli ya da bekar değil birey olmak önemli evlilik bir statü değil birinin karısı ya da kocası olunca öncelik, üstünlük gibi bir hak yok

Ben abisi ile evliyim bu nedenle benden büyük kaynım elimi öpsün yahut kaynana bileziği bana alsın düşüncesi aynı esasen

Evlendiği için konu sahibi Kv hakkında söz sahibi olamaz Kv ona bu hediyeyi uygun görmüş yeğenine fazlasını

Üzülebilir ama bu durumu aynı eve annesinden bağımsız olmayan adam ile evlenirken düşünecekti

Bilezikleri ben alsam hayata dair tüm sorunları da çözülür mü diye bile düşündüm bir an

3 günlük gelin diyorsunuz ya o 3 gunluk dediginiz gelin yillardir var olan oglunuzun diger yarısı...
torunlarinizin annesi soyadinizi devam ettirecek kişi...
benimde yagenlerim var evlatlarimda...
Ama gelin benim evime gelecek benim ogluma mutluluk verecek....
Yegenim ise ona bakarsan elin oğluna..

Ama kiyaslamada yanlış benim kv bir yüzük bile almadi cebinden kuruş çıkmadı her lazim oldugunda esimi arayip istedi...yol paralarina kadar...
simdi ise eltime herseyi dortdortluk yapiyorlar a dan z ye kaynimin bunu karsilamaya imkani yok tabiki ailesi yapiyor hepsini...benim umrumda bile degil ben kocama bakarim evdeki huzuruma...3 5 altin kimseye huzur getirmez

3 günlük gelin diyorsunuz ya o 3 gunluk dediginiz gelin yillardir var olan oglunuzun diger yarısı...
torunlarinizin annesi soyadinizi devam ettirecek kişi...
benimde yagenlerim var evlatlarimda...
Ama gelin benim evime gelecek benim ogluma mutluluk verecek....
Yegenim ise ona bakarsan elin oğluna..

Gelin bir birey kimsenin oğluna mutluluk veren bir nesne değil

Oğlumu üzdü bilezikleri geri versin de deriz o zaman

Oğlumun ailesi için geline bir hediyesine bilezik ki kadın yeğenine almak istemiş buna oğlunun diğer yarısı da olsa gelin karışamaz ki

Biraz kiskanclik sezdim kizdan NEFRET edecek kadar kiskanmissin. Valla bana 5 bilezik takti kaynanamgil onuda ertesi gun aldilar kizim bankaya yatiralim evde kaybolur diye. Gidis o Gidis pesine dusmedim bile duruyor sormadan bozdurmazlar ama bende pesinemi dusseydim hesap mi yapsaydim.

O yigeni sen 3 haftalik gelinsin bunami uzuluyorsun. Deger altinla bilezikle olmuyor cnm. haaa ikinci gelin gelseydi ona cok taksalardi tmm sinirlenebilirsin ama aile meselesine karisma derim. esinede soyleme Suna bak 3 haftada altin derdine dustu demesin.

Haaa bide kiz istemis yazmissiniz dayimda dugunumde bana sormustu ne takayim diye bende soylemistim kayinvalideniz sordu bellkide ne takayim ne istiyorsun diye o kendiliginden hala bana 2bilezik tak diyecegini sanmiyorum

X