Bana almadiklari bilexikleri o kiza alacaklar !!!!!!

Sen bu kıskançlıkla erken yaşlanırsın. Bundan sonra mıç mıç olma onlarla, kıymetli olursun böylece. Yarın bigün de kendine bir şeyler yaptırırsın azıcık havalı ol, soguk ol.

İlle de hemen bilezik istiyorsan limoncu28 ile görüş. Belki bi hal çaresi bulur senin derdine

Ben de çok dertliyim bu konuda hoşlaştığım çocuk hoşlaştığı kıza gidip alt-j (favorim gruplarımdan) konser bileti almıştı biletix'ten.

(Başlığı "biletix biletleri" diye anlamak asdfghjkl)

Ya gözünüzü seveyim baska dert mi bulamadiniz?
2 cocugunuz var da bosaniyor musunuz?
Esiniz mi aldatti?
Kaynanizla asilamayacak problemleriniz mi var?
Siddet mi görüyorsunuz?

Kusura bakmayin ama k.cinizdan dert uydurmayin artik. Alt tarafi bi kac bilezik ya. Sevip seviliyorsaniz, aç bitap degilseniz, basinizi sokacak bir eviniz varsa neyin tantanasini yapiyorsunuz?

Size tek tavsiyem önceliklerinizi degistirmelisiniz. Takidan altindan paradan cok cok daha degerli seyler var bu dunyada.

Ben sadece okadar degerim yokmuydu diyr uzuluyorum.
Gecen gecmis ben onlardan ne mobilya istedim ne esya onlarin evine gelin geldim degersizlik diye dusunuyorum...

siz kendinize takılan altın kadar mı değer biçiyorsunuz. yeğenlerini daha çok seviyordur takmıştır. şimdi ben de evleniyorum sonbaharda, teyzelerim bana ne takıcaklar bilmiyorum ama muhtemelen kuzenimin eşine taktıklarından fazla takacaklar çünkü ben onlraın canı kanıyım kızları gibiyim. o kız da kimin ne taktığnın lafını etmez herhalde onu ilgilendirmediği için

O kız onun yeğeni. Canının canı. Gönlünden ne koparsa onu takar.
sizden izin mi alacaktı? Ay bi rahat bırakın insanları ya. Dır dır dır. Para onların, keyif onların. Size ne elalemden? Herkes haddini bilsin şu mevzularda ya, sanki kanun var altın adediyle ilgili, geline daha çok verilecek diye. Haddiniz olmayan meselelere karışmayın daha yeni girdiğiniz sülalede.
Pardonda onlar benim altinlarimla yapmayi dusunuyorlar.
Ceyreklerimi bozdurup ona bilezik yaptiracaklarnis benin derdim bu.

Burada yazılanları okumadan once eşimin ailesi konusunda cok sansliyim derdim hep. Simdi fikrim değişti, bence onlar da benim gibi gelinleri oldugu icin cok sansli. Ama bu sans degil, karsilikli maddiyat isine girismemek. Ne altın ne para asla mevzusunu ettirmedim, etmem. Para konuştuğun kisi bu hayatta ya is ortagin olmali ya da esnaf.

Ben evleneli yaklasik 3hafta oluyor
Esimin dayi kizi evleniyor 1ay sonra ama kizdan nefret ediyorum hep herkeze asagidan bakiyor kimseyi hicbiseyi begenmiyor.
Bana dugumde bi set iki tane 14 ayar tasli bilezik taktilar.
Kaynanamda bu kizin halasi oluyor neymis en az iki burma takacakmis ona kiz oyle istemis.
Gorumcemde gotururuz kuyumcuya neyi begeniyosa onu alir dedi.
Ben onun nisaninda biyerlerimi yirttim herseye kosturdum o dugunde kicini kaldirmadi.
Cok sinirliyim.
Bileziğin ayarına kadar bilip içleniyorsunuz ne enteresan muhabbetler bunlar ya. Ne var, o onun yeğeni siz de gelinsiniz. Sizin için oğullarına ev yapmışlar masraf etmişler ya da düğün yapmışlar. Neticede yabancısınız getirip 2 burma bileziği size takması şart değil. Her halükarda yeğenine gelininden daha çok yapacak tabii. Senin ailen sana taktığından fazlasını taksaydı gelininize nasıl hissederdin?

Bileziğin ayarına kadar bilip içleniyorsunuz ne enteresan muhabbetler bunlar ya. Ne var, o onun yeğeni siz de gelinsiniz. Sizin için oğullarına ev yapmışlar masraf etmişler ya da düğün yapmışlar. Neticede yabancısınız getirip 2 burma bileziği size takması şart değil. Her halükarda yeğenine gelininden daha çok yapacak tabii. Senin ailen sana taktığından fazlasını taksaydı gelininize nasıl hissederdin?
Ev yok. Esya yok. Masraf yok.
Onlarin eski evine eski esyalarina gelin geldim.
Benim ailem 14ayar bilezik takti diye laf ettiler
Niye 24degilmis diye ...

ya şu konu sahiplerinin de tepki çekince "kızıyorum ama sor bi neden kızıyorum" tribine ayrı hastayım.
arkadaş bizim sihirli küremiz mi var, müneccim poku mu yedik? ne bilelim o altını senin çeyreklerinle takacaklarını? sen en başta yazma, millet tepki koyunca da
herhalde benim çeyreklerimle takacaklarrrrrrrr!
diye çıkış millete.
elinizden tutan mı var, adam gibi açın konunuzu, adam gibi anlatın derdinizi.
sonra şu ev yok, eşya yok muhabbetini de anlamıyorum.
neden yok arkadaşım.
sen kabul ettiğin için yok.
etmeyeydin. kafana silah dayadılar da mı evlendirdiler seni. bu şartlarda evlenmeyeydin.
hem evliliği her kadının başına gelmesi bir nimet olarak kabul edin, elin baldırı çıplağıyla apartopar evlenin, sonra da ama evim yok ama eşyam yok.
çalışın alın arkadaşım, 21. yy'dayız, kadınlar da çalışabiliyor artık.

Esimin dayi kizi evleniyor 1ay sonra ama kizdan nefret ediyorum hep herkeze asagidan bakiyor kimseyi hicbiseyi begenmiyor.
Kaynanamda bu kizin halasi oluyor neymis en az iki burma takacakmis ona kiz oyle istemis.
Ben onun nisaninda biyerlerimi yirttim herseye kosturdum o dugunde kicini kaldirmadi.
Cok sinirliyim.
öncelikle o kıza taktığı borçtur bunu unutmayın.
ikincisi siz gelinisiniz oğlunun eşi can yoldaşı bunu bile bile size takı olarak az bişey taktı ise bu onun ayıbıdır. herkes kendine yakışanı var.
bizde de var böylesi.benim sözünden tut ta çocuğumun adına varasıya karıştı. yaş ta 18 güzellikle uyardım zeytin kıskanıyor diye dilinden düşürmediler gelene gidene tavır yaptım zeytin bizden ne iştiyor diye şikayet ettiler. evime gelir bu ev benim der tapusu halamın üstüne değilmi istersem bana verir der durur ( eşim aldığımız evi kaynananın üzerine yaptı da )
hamileyim çocuğu erken doğsun diye dua etti aylarca.
bi doğsun onu afedersiniz donsuz külotsuz gezdireceğim sokakta gör diyordu eşime . ki bunun yüzünden hamileliğimde hastanelik oldum az daha bebeğimi kaybediyordum .
bu kadar yaşanılana rağmen utanmadan beni hem kaynanaya hem eşime şikayet eden insanlar . çirkefler bi şekilde zarar verecekler.
SEN UMURSAMA VE MÜMKÜN OLDUKÇA GÖRMEZDEN GEL YETER

Pardonda onlar benim altinlarimla yapmayi dusunuyorlar.
Ceyreklerimi bozdurup ona bilezik yaptiracaklarnis benin derdim bu.
eğer nasibinde yoksa ne yaparsan yap o çeyrekler seni olmaz..
benim düğünümde kendi annem 2 bilezik taktı 20 kadar da bebek altını vardı almadılar ev alacaksınız diye bize bıraktılar kv nin dediği bir küçük bileziğin vardı 6 da bebek altını 7 değil ve üzerine yemin ediyor kadın şu vardı bu vardı elimde bundan fazlası yok diye ...
bu kadar ince hesaplara düşmeyin . bakın aynı evin içinde yaşıyorsunuz daha neler görüp geçireceksiniz neler yaşayacaksınız hayat geçmez ki herşeyi sorun edince de geçmiyor ...

Kayınvalideye bak daha doğrusu anneye bak. Oğlu evleniyor 2 uyduruk bilezik takıyor, yeğeni evleniyor 2 burma takıyor. Ben olsam ben de alınırım ve ona göre mesafemi koyarım.

altını falan geç. bir genç kızın altından önce evlenirken yapması gereken,kendi evinin olmasını istemesidir. kendine ait bir ev. nohut oda bakla sofa da olsa farketmez. bu şartı veremeyecek adamla evlenmeyin. sonra eski eşya ,evimde oturmuyorum diye yana yakıla yazıyorsunuz.. şu konuları okuyun az biraz. 2 parça altından daha önemli bu bence. kendi evindeki düzenin asla omayacak. eşyanı kendi zevkine göre alamayacaksın. kendi mutfağın ,kendi tenceren ,kendi banyon .. banyodan bornozunu giyip salona geçip,kocanın yanına yayılamaman. istediğğn saatte yatamaman.. bu örnekler çoğaltılabilinir..
bence derdin bu olmalı

altını falan geç. bir genç kızın altından önce evlenirken yapması gereken,kendi evinin olmasını istemesidir. kendine ait bir ev. nohut oda bakla sofa da olsa farketmez. bu şartı veremeyecek adamla evlenmeyin. sonra eski eşya ,evimde oturmuyorum diye yana yakıla yazıyorsunuz.. şu konuları okuyun az biraz. 2 parça altından daha önemli bu bence. kendi evindeki düzenin asla omayacak. eşyanı kendi zevkine göre alamayacaksın. kendi mutfağın ,kendi renceren ,kendi banyon .. banyodan bornozunu giyip salona kocanın yanına yayılamaman. istediğğn saatte yatamaman..
bence derdin bu olmalı
her yazını ayrı ayrı beğeniyorum da. şunu ayrı bir beğendim oky.
bizim ellerimiz nasır tutacak artık yazmaktan ama bazı şeyler hiç değişmiyor, belki de Drama Queen deyip geçmek gerekiyor böyle konulara.

Cok sinirliyim.
bence tek sorun onun nısanında kosustrmanız onun sıın dugununuzde hıcbırsey yapmamıs olması olmalı

bıdaha sızde onun hıcbırseyıne yardım etmezsınız

altın konusuna hıc gırmeyın bence

X