bana akıl verin :) bir yer devralmak istiyorum...

Ejemeym

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
596
95
118
merhaba bayanlar,
tanıdığım biri cep telefonu ve aksesuarları dükkanını 30.000tl'ye devrediyor.ben şu anda çalışmıyorum ve bebek bekliyorum.devralmayı da düşünüyorum 10.000 tl sermayem var.dükkanın kirası 600 tl, doğumum ekim ayında ve ekim ayından sonra dükkanı nasıl açarım bilmiyorum.kredi, kira ödeyip dükkanı çevirebilir miyim?eylül ayından sonra bir çalışan almam gerekir onada para ödersem bana birşey kalmaz diye düşünüyorum.düşünüyorum ve işin içinden çıkamıyorum.

ben pek bilmem daha ev çevircek duruma gelmedim ama ablamlardan biliyorum çocuk gelicekse bence alma yani zor olur çocuk zaten bütün vaktini alıcak orayı devralırsan çalışcak birileri tutman lazım sabah erkenden açılcak akşam kapatılcak. çalışan birini almazan zor olur bizim iki dükkan vardı iflas etti bide dükkanlara ilgi çekmesi için sürekli yeni bişiler getirmen gerek. eğer sonu kötü biticekse kalkışmayın sonraki ödenen bedeller daha ağır oluyo inanın. o sermayenizi farklı bişide kullanabilirsiniz mesela araba alın yada nebilim başka bişi. bide hayırlı olsun anneli babalı büyür inşallah bebek:)

fikriniz için teşekkür ederim :) bir çalışan alsam ben zarar ederim diye düşünüyorum, dükkana çalışan almasam çocuğuma bir bakıcı bulmam gerekecek.bide 20.000tlyi kolay ödeyebilir miyim diye düşünüyorum.ufak tefek borçlarımız var ama daha büyük bir borca girmeye korkuyorum.

bence paranı bağlama ve acele etme..
sen bebeğini sağlıkla kucağına al, biraz büyüsün..
paranda yerinde dursun ama..sonrasında daha doğru kararlar verirsin ve karşına daha iyi bi fırsat çıkabilir..
ayrıca eleman ücreti, sigorta, kirası, belediyeydi tabelaydı vergisi iş yeri faturalarıı, ıvırı zıvırııı ws ws ws hiç iş yapmasan bile giderin çok oluyor..
haliyle iyi bi güzergahta(müşteri portföyü açısından), iyi bi sektöre girmeli..
o yüzden bu işi ertele,sonraya bırak.. eğer birgün sektöre girilirse de, bayanlara yönelik iş yapmakta da fayda var

kar etmiyormu neden devrediyorlaar acaba bi ona bakın. bebekte geliyormuş bencede zorlanabilirsiniz.. ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama bence bekleyin bebiş gelsin 1 yaşına girsin sonra karar verinn

bebeğin zaten baya gideri olucak onun ihtiyaçlarına para krediye para dükkan kirasına çalışana para. çok zor yani bak bizim dükkanlar battı ve yıllarca vergi borcu ödedik offf ne berbat yıllardı onlar ya çok acımasız oluyolar bi faiz bindiriyolar anlatamam. boşver sen bence bi zaman geçsin iyice düşün taşın illa dükkan olmaz başka şeyde sermaye yaparsın daha çok kazanırsın. çocukla çok zor

kar etmiyormu neden devrediyorlaar acaba bi ona bakın. bebekte geliyormuş bencede zorlanabilirsiniz.. ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama bence bekleyin bebiş gelsin 1 yaşına girsin sonra karar verinn

tayin nedeniyle devrediyorlar ve dükkan kendi dükkanları onların bana göre kafadan 600tl karları var.bir arkadasım orada 6 ay çalıştı onunla irtibata geçip günlük kazancını öğrenip hesaplamalar yapmalıyım ve eğer kar sağlayamazsam vazgeçeceğim. 10.000tl kolay kazanılmıyor ben onuda dükkana yatırıp kar edemezsem, birde eleman çalıştırıp daha da zarar etmemeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…