Baloncuk tabancasının köpüğü bitti.bilen var mı?

Cvbnm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
116
arkadaşlar malum yaz bizde bir baloncuk tabanca aldık 2 tane tüp vardı fakat bitti.bir türlü yapamıyorum.deterjan şampuan gliserin kolonya aseton sabun hepsini denedim.internetten aldığım formüllerle ama olmadı.seri akmıyor tıkanma yapıyor.formülü bilen var mı?yedek de nereye kadar alınır?

Son düzenleme:
biz küçükken bulaşık deterjanından yapardık, en güzel o körük yapardı ama son teknolojiden haberim yok..

Boşuna uğraşma evde bir madde ile yapamazsın yedek tüpünü alman lazım bizim 2 tane leşimiz var o tabancalardan :)) ne yaparsan yap zıkkım olmuyor

neymiş die nette bakınırken bunu buldum senin için kopyaladım

Eski kabı atmayın
Kabın hemen hemen yarısı kadar gliserinli (gliserol) deterjan ekleyin
Onun üstüne kabın çeyreği kadar kolonya ekleyin
Geri kalana yaklaşık 10-20 damla kadar aseton ekleyin ki bu daha fazla olabilir.
Eğer eski sıvısından kaldıysa biraz ekleyebilirsiniz ama gerek yok
Hepsini çalkalayın İşte budur !
Edit: Aynı zamanda bu formül daha güçlü köpükler çıkarıyor

Aseton + Kolonya - Gliserin olduğu için bi reaksiyon olucak ve muhteşem köpükler olacak tabancayı aşağı doğru tutun daha ii olur bir de kullandıktan bi 10 sn sonra köpük kalıo ve çıkmıo, tetikten parmağınızı çekip tekrar yapınca olur

iştee böyle yazmakta umarım dogrudr

bende küçükken evimiz eskiydi musluklarda hortum vardıbir kaba su bulaşık detarjanı koyar hortumu alır onunla baloncuk yapardık

eskiden bulaşık deterjanlarıyla oluyordu ama artık olmuyor.ben de hepsini denedim:)
yalnız aseton kolonya falan okuyunca da korktum açıkçası.çünkü bunlar bazen yüze yakın bölgede patlayıp göze kaçabiliyor.
oyuncakçılarda ve marketlerde bulabilirsiniz bunları.benim oğlum da bayılıyor ama hiç istemiyorum bu tür kimyasallara bulaşmasını.

doğru gerçekten keşke insanın her derdi bir baloncuk kadar olsa da püf diye patlayıverse.kızlar ne biliyim buraya konu açtım:) neyse cevaplayan arkadaşlarıma teşekkürler.demekki bir formülü yok bunun.neyse birkaç oynar oynar unutur nasılsa benim çocuk.zaten evde oynanacak bir oyuncak degil.

yukarda bi tarif var patlamaz dimi o ahhaha banyo köpüğü denesen?

Son düzenleme:
denenmişi en iyisi bulaşık deterjanı az yada çok olmayacak ayarı tutturursan tamam

hadeeee gülme komşuna gelir başına demişler!bizimki gerçi klasik çubuklu olandan ama şunu keşfettim:
duşjeli bulaşık deterjanından nispeten daha ii baloncuk yapıyo....bi deneyin isterseniz.

arkadaşlar ben geçen sene oğluma baloncuk tabancası aldığımda sormuştum satan adama bulaşık deterjanının içine bir tutam şeker at karıştır olur demişti ..

ne kadar doğrudur bilemiyorum çünkü yedeklere gerek kalmadan ufaklık abisinin tabancasını oyuncak cennetine göndermiştii..

valla ben çok severdim o baloncuk yapan oyuncakları..annem bulaşık detarjanarıyla yapardı pekte güzel olurdu..dene istersen bir..hiç alma yedek yanide sen bilirsin..

Evde yapılmış baloncuk karışımı :

Şişenin içine;
Bir sıkımlık bulaşık deterjanı
bir bardak su
1 yemek kaşığı gliserin, herhangi bir eczanede mevcuttur (15 ml)

Alıntı yaptım ben denemedim ama bu karışımı duymuştum bizim sadece bulaşık deterjanıyla yaptığımız çok az çıkıo bi de bunu deneyin derim.

denicem canım tek başına deterjan ve su olmuyor nedense birde şeker atalım bakalım.teşekkürler

teşekkür ederim evet gliserinin köpüğü patlatmadan tutma özelliği varmış.evde gliserin vardı.bazen kulagıma su kaçınca damlatıyordum denedim fakat pek işe yaramadı bu.hani gliserinli sıvı sabunlar var ya o daha cok yaptı gibi oldu.

valla ben çok severdim o baloncuk yapan oyuncakları..annem bulaşık detarjanarıyla yapardı pekte güzel olurdu..dene istersen bir..hiç alma yedek yanide sen bilirsin..

evet ya çok eğlenceli gerçekten ben yapıyorum.çocuğumla da patlat patlat oyunu oynuyoruz.ama tabancalara bulaşık deterjanı olmuyor hemen tıkanıyor balon çıkmadan patlıyor.artık nasıl yapılarsa yedek alın diye tuzak kurmuşlar sihirli iksir gibi olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…