Balkondak guvercnlerden nasl kurulurum

ozlemBLK

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
2.111
119
323
ya arkadaslar kafayı yemek uzereyım ne yaptıysam guvercınler balkondan gıtmıyor guvercın pisligı temızlemekden helak oldum cıceklerımı mahvedıyorlar ortumu kırletıyorlar yerlere pisliyorlar bulundugum yerde herkes dertlı
balkon demırlerıne cd astık olmadı
poşet bagladım olmadı
ne yapabılırım baksa lutfen bana bı yardım edın ya

çözüm olarak bi tek cd yi biliyordum belki çiçeklerine yuva yapmaya çalışıyolardı bi kere bizim başımıza geldi
çiçekleri kaldırınca gitmişlerdi

şu balkonda bahçede yakılan sinek kovar tutsuler varya onlardan nefret edıyorlar. annem yapardı gıderlerdı. aynadan nefret edıyorlar, cd falan as, böyle nane feslegen sevmıyorlar dıye bılıyorum. en guzelıni yıne annem yaptı bıkmıştı temızlemekten. balkonu kapattı yazın camlarını çıkartıyor sadece sinek geçırmez tellerı kalıyor. hem hava gırıyor hem ferah hem temız

biz bahçe ekerken kuşlar gelip gagalamasın diye eski teyp kasetleri varya onun içindeki bantları dolardık etrafa.. güneşte parlıyo o bant parladıkçada korkup kuşlar gelmiyodu.. bi ip çek sonra o ipten bant sarkıt o zaman gelmezler belki.. ama hayvancıklarında koncak yeri yok ya yazık ben kıyamıyorum kuşlara :)

bauhaus,koçtş tarzı yerlerde kuşlar için ince plastik örgüler satılıo,balkona geriyorsun. Herşeyi denedik en başta poşet cd ws astık ama sonradan alıştı kuşlar,kormamaya başladılar,sonra bunu gerdik işte,hem ince olduğu için balkon hawasını da bozmuo,çk pahalı birsey de diildi..

bende denedm cd,poşet olmadı cıceklerı kaldrdım yıne olmadı çıldırıcam ya
komsum bahsettıgınız orgu fıleden alıp taktı ona da tutunmuslar nasıl tutundular hayret ettık batırmıslar heryerı
bırde çan alayım ve feslegenle nane koyayım bakalım onlar işe yarıcakmı :(
cok tesekkur ederım

senin yine güvercin ben buranın kargalarından bıktım bin yığın karga geliyor balkon malkon koymuyolar..ellini kaldırıpta gitmiyolar illa kapıyı açıp kışlayacaksın birde uzun gagaları var adamı nasılda ürkütüyolar ben korkuyorum banamısın demiyolar daha.allah yardımcımız olsun:))))

özlemyb merhaba...süpersin yaaa,aynı dertten müzdaribim ben de.sanırım eryamanda oturuyorsun..ben de 3. etaptayım...sen neresindesin...

bende aynı dertten muzdaribim özlemcim..
ne yaptıysak gitmiyorlar..ama şu cd olayın bende yapayım bakalım işe yarıyacakmı
balkonu temizlemekten fenalık geldi artık..

ne yaparsan yap yine gelecekle yine gelecekler..
cd poşet hepsi hikaye..
ben siyah poşet bile astım gelip boşetin üstüne kuruldular....
bunlar hiç çözüm değil hiç...
ben bu sene çıldırma noktasına geldim bu sebepten hatta konu bile açmıştım hiç bir fayda yok...
tek çare kapatılacak balkonlar ama benim buna gücüm yok..
benimde saksıma yuva yaptı.
çiçeklerim öldü..
heryer leş gibi oldu..
sonundada BıTLENDıK....
heryeri ilaçladım yıkadım pakladım bir baktım gene geliyorlar..
artık zıvanadan çıktım elime ne geçirdiysem fırlattım yok anam yok!
kendimi balkondan atasım geliyor onların umurunda değil bu kadın çıldırmışmı delişrmişmi..
arsız hayvanlar sevmiyorum onları...

bu dert varya beni de bitirdi ya helede yuva yapıp yavrulamadılarmı bozmaya da kıyamadım ama daha da berbat oldu ben balkonu tamamen boalttım masa sandalye bişi bırakmadım sadece çıkacağımız zaman koyuyoruz başka da çare yok ben neler neler denedim bi bilsen hiç faydası yok kendi evim olsa bi dakka beklemez cam balkon yaptırırdım

bende önumuzdeki ay tasincam.evi bulduk 10.kata tasincam ve ev sahibi guvercinin balkona geldigini söledi.tum bina bundan dolayi rahatsizmis. kapattilar balkonu ag gibi telle komple.

off yaa ben de çok çektim kuşlardan. banyo camıma yuva yapmıştı kumrunun birisi. bir de yumurtlamıştı. kendim de hamile olduğum için empati kurdum tabii. yavrular korkup aşağı düşmesin diye banyo camımı bile açmadım bir süre. baktım olmuyor camı siyah kağıtla kapattım ışıktan rahatsız olmasınlar diye. ama bu sefer de bütün tüyler banyoya doluyordu. yavrular büyüyüp gittiler de rahatladım:) bir de yazın gelen kırlangıçlar var tabii. ben en üst katta oturduğum için yuvaları bozmamı söylediler. kabul etmedim tabii. neyse ki onların pisliği çok kolay temizleniyordu. Kırlangıçlar kışın göç edince onların yuvasına serçeler geliyor :) tabii kakası ciflemekle bile çıkmayan martıları da unutmamak lazım:)
Şimdi taşındım o evden. Yeni evimde sadece camın önüne koyduğum küllükteki sigara izmaritlerini bahçeye atan kargalarla uğraşıyorum :)

sanırım onlar bizim değil de biz onların yaşam sahasını işgal ediyoruz. etrafta yuva yapacak ağaç bırakmayınca mecburen evlere geliyorlar :)

Annemde çıldıracak evinin alkonundan ötürü. Balkonlar lünaparka döndü -cd, poşet vs- yok anam yok. Aslında otellerin kullandığı kuş kaçıran cihazlar var ama apartmanları onu almayı kabul etmedi :oklava:, pratik bir çare bulan olursa mutlaka bizimle paylaşsın nolur...

Kafuru diye bitleri kaçıran bir koku varmış , kuşları da BELKİ kaçırır dediler ama denemek lazım.:enbuyukkk:

ben de üst kattyım ve çok çekiyorum
temizlemekte midemi bulandıyor eşim temizledi bir kere ama sonra ne olacvak bilmiyorum
bıkmaz umarım

Üst katta oturuyorsanız maalesef ki bu kaçınılmaz . Her gün sil , yine aynı yine aynı . Ben kendi hallerine bıraktım walla :D

bizde bir üst kat sakini olarak kuş pisligi temızlemekten bıkmıstık bırde yumurta bırakıolardı ole olunca ınsan yuvasını da bozamıyor en son balkona cam yaptırdık :3:

Back
X