Balkonda soğukta tutulan köpek

nilmil

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
2.541
4.410
658
34
Çanakkale
Herkese merhaba, karşı apartmanımızda bir kaç aydır balkonda bakılan bir köpek var. Köpek havlıyor ve arada ağlıyor. Sadece gece değil gündüzde işten erken geldiğimde bunu fark ettim. Daire bizim yukarımızda kalıyor, köpeği görmüş değilim. Ne şartlarda tutuluyor yemi suyu var mı bilmiyorum. Ama zamanının çoğunu soğuk sıcak demeden balkonda geçirdini düşünüyorum. Bir kere camda genç bir çocuk o benim evladım evde misafir var ondan balkonda dedi ama her gün sanırım misafirleri var. Cidden hayvanın havlaması problem değil ama bir başına soğukta balkonda tutulmasından bıktım. Yapabileceğim bir şey var mı? Ne önerirsiniz?

Acaba şikayet mi etseniz , üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca .

Bu durumda neresi aranır belediye mi acaba lütfen arayın şikayet edin sokakta olsa en azından özgür olur minicik balkonda hemde bu havada içim acıdı

Köpekler soğuğa dayanıklıdır. Balkona klübe alsınlar. Altına sunta koysunlar. Bir de battaniye. Kışın bile Nefesiyle ısıtır. Siz mahalleli olarak böyle bir yardım yapmak istiyoruz deyin.
Ağlaması dışarda tek kaldığı içindir. Evin içine girmek istiyordur. Köpekler çok hisli hayvanlardır.
Yazık hayvancağıza. Evine almayacaksa, niye sahiplendi. Sokakta da dışarıda yaşıyordu. Küçücük yere hapsolmuş.

Yaşadığınız ilin iklimi nasıl bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla köpekler kolay kolay üşümezler. Sanırım küçücük yerde hapsolduğu icin havlıyor ve ağlıyordur. Bir çok köpekte insanlar gibi özgürlüğü seviyor ve hakkıdırda .

Başka bir sosyal mecrada böyle bir konu görmüştüm, yazındı, sürekli kapalı balkonda tutulan bir kedicik vardı, karşı komşu çekmiş videosunu, sosyal medyaya vermiş, gerekli yerlere de şikayet etmiş hatta diğer komşularda, görevliler gelip bakmışlar uygunsuz bir durum yok diyerek gitmişler. Çeken kişi gitmiş sahipleriyle konuşmuş ben sahipleneyim diye, ona da yanaşmamışlar. Ama bu köpeciğe açık balkonda bakıldığı için belki işlem yapılabilir fakat alınıp barınağa götürülürse bu daha da kötü. Umarım sahibi vicdana gelir, köpekler soğuğa alışkın olabilir ama küçücük yerde bir başına durmaya asla. Bu gaddarlıktan başka birşey değil.

Emin olmadığınız için diyorum, acaba kendi apartmanınızda o daireyi görebilecek dairenin ziline basıp durumu izah etseniz ve balkona mı baksanız önce? Komşunuza sizi ilginlendiren bir şey yok ben kendim şikayet edeceğim, sizin adınız dahi geçmeyecek sadece bakmak istiyorum dersiniz. Fotoğrafını çekersiniz. Elinizde delil olur hem.

Evde köpek bakan birisi olarak yaziyorum
Köpekler kolay kolay üşümezler .muhtemelen yavru ve yalniz kaldigi için ağliyordur.şikayet meselesine gelince hayvan dayak fiziksel şiddet gormüyorsa ac birakilmiyorsa yapilacak birsey yok. Bizzat 1 ay kadar önce bahçeye 1 metre iple bagli ve ayni yere pisleyen bir hayvan için hem belediye hem bir hayvan dernegi ile gorustum ama yapacak birsey yok dediler daha sonra sahibi ile gorustuk artik pislikler temizleniyor .sizde sahibi ile gorusun derim

Çok iyi bir fikir maalesef bahsettiğiniz dairemiz şu anda boş, komşularımız taşındı

Köpek soğuğa dayanıklıdır ama sahiplendiyse evde, balkonda yada bahçede nerede bakacağına karar verebilir.
Ama konforunu sağlamak zorunda. altına bi keçe üstüne bir kulübe şart.

Belediyeyi arayın lütfen. Bakın bu sizin insanlık göreviniz artık. Sizi mutlaka yönlendireceklerdir ilgili birimlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…