Balkonda çamaşır makinesi ,yatak odasında yangın merdiveni:(

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
Kızlar bir ev aldık Allah'ım oturmayi nasip.ederse ...
Ama kafama takılan şeyler var merak ettim sizlerdrdr böyle mi diye...on balkonum.geniş kare şeklinde ...aşırı da büyük değil ,küçük de değil...şimdi mutahit çamaşır makinesi gider yerlerini herşeyin on balkona yaptırmış musluğu dahil..mecbur oraya koyacaz ..ama saçma olur mu ki ? Yada köy gitsin kocaman balkon ne kendini bunaltiyosun ne işe yarayacak başka mi dersiniz ? ...banyoya falan koyulmaz küçük ora ...esimd uğraşmak istemiyor zaten yeniden kır tesisat çektir zor iş boşver dursun orda diyor...kombinin hemen altında...birde bu yeni yapı evlerde çıktı galiba bu iş...yatak odamda çirkin bir kapı yangın merdiveni ne cikiyir direkt ...bunu hiç beğenmedim hem görüntü olarak hemde içim rahat etmez az bı tıkırtı duysam ...napicam ben ya sizin evlerinizde varmı bunlar ?

Benim bir odamda yangin kapisi var. Ama cirkin gelmiyor bana, hatta guzel yapmislar. Acik merdiven degil.yani. Hani yangin merdiveni disardan gozukuyor ya oyle degil. Sizinki klasik yangin merdiven seklinde mi? Ilk defa balkonda makineyi duydum. Yeni evlerde genellikle mutfakta olur. Sehir neresi acaba? Istanbul da yeni evlerde buyuklük goremezsin o yuzden soruyorum.yani balkon cücük kadar olur geneldd. Bu tarz mi sizin acik yani
20200419_011309.jpg

Benim bir odamda yangin kapisi var. Ama cirkin gelmiyor bana, hatta guzel yapmislar. Acik merdiven degil.yani. Hani yangin merdiveni disardan gozukuyor ya oyle degil. Sizinki klasik yangin merdiven seklinde mi? Ilk defa balkonda makineyi duydum. Yeni evlerde genellikle mutfakta olur. Sehir neresi acaba? Istanbul da yeni evlerde buyuklük goremezsin o yuzden soruyorum.yani balkon cücük kadar olur geneldd. Bu tarz mi sizin acik yaniEki Görüntüle 2621782
Canım merdiven görünmüyor bu kapı odanın içinde ...duvarın birinde kapı var diye dusun..İstanbul değil canım... IMG_20200421_011518.jpg

Canım merdiven görünmüyor bu kapı odanın içinde ...duvarın birinde kapı var diye dusun..İstanbul değil canım...Eki Görüntüle 2622952
Evet bendeki yangin kapisi da bu sekilde. Ama siz tikirti duyarim demissiniz ama tikirti duyma ihtimaliniz pek yok. Cunku cikis kapisi icerden aciliyor sadece ve bu kapidan sonra 1 kapi daha var. Yani kapali balkon gibi dusunun. Ben bu zamana kadar hic ses duymadim acikcasi
O yuzden sordum.

Evet bendeki yangin kapisi da bu sekilde. Ama siz tikirti duyarim demissiniz ama tikirti duyma ihtimaliniz pek yok. Cunku cikis kapisi icerden aciliyor sadece ve bu kapidan sonra 1 kapi daha var. Yani kapali balkon gibi dusunun. Ben bu zamana kadar hic ses duymadim acikcasi
O yuzden sordum.
He işte o kapıdan sonra bir kapı daha yok benimkinde canım o kapıyı içerden açtığında direkt merdivene ortak alana cikiyorsun

He işte o kapıdan sonra bir kapı daha yok benimkinde canım o kapıyı içerden açtığında direkt merdivene ortak alana cikiyorsun
Anladim . Keske olsaydi. Yangin kapisina bisiler de konuluyor. Biri alttan ya da ustten kendi kapisini acsa sesini duyup korkabilirsiniz. Ve tabii ki hirsiz midir, ev sahibi midir emin de olamazsiniz. 2 tane kapi sartti.

Anladim . Keske olsaydi. Yangin kapisina bisiler de konuluyor. Biri alttan ya da ustten kendi kapisini acsa sesini duyup korkabilirsiniz. Ve tabii ki hirsiz midir, ev sahibi midir emin de olamazsiniz. 2 tane kapi sartti.
Off evet yaaa ...ama merdiven eski tarz binanın dışındaki demir merdivenlerden değil apartman merdiveni gibi...napilabilir oraya içerden kilit yapicaz biz ..yangin çıkarsa da çelik kapıdan kacariz :KK66: yada kilitli açmaya çalışırız :d
Kilitsiz duramam ben o yangın merdiveni ne biri girse tıkla da kafayı yerimm:KK43:

Off evet yaaa ...ama merdiven eski tarz binanın dışındaki demir merdivenlerden değil apartman merdiveni gibi...napilabilir oraya içerden kilit yapicaz biz ..yangin çıkarsa da çelik kapıdan kacariz :KK66: yada kilitli açmaya çalışırız :d
Kilitsiz duramam ben o yangın merdiveni ne biri girse tıkla da kafayı yerimm:KK43:
O kapiyi disardan birinin acmasi mümkün degil. Ama siz rahat edecekseniz dusunebilirsiniz tabii .
Goruntusu de kötü olur kilit falan takilirsa.

O kapiyi disardan birinin acmasi mümkün degil. Ama siz rahat edecekseniz dusunebilirsiniz tabii .
Goruntusu de kötü olur kilit falan takilirsa.
Ayy bide o var görüntü iğrenç olur hemde ..ama hayatta içim.rahat etmez kilitsiz çünkü çoluk çocuk kapının açma yerine çöktüğü anda kolayca açılır...

Ayy bide o var görüntü iğrenç olur hemde ..ama hayatta içim.rahat etmez kilitsiz çünkü çoluk çocuk kapının açma yerine çöktüğü anda kolayca açılır...
Benim kizim hic ellemez orayi. O konuda sorun yasamiyorum. Ama ben oraya vileda ve 1-2 sey koyuyoeum. Yani orada da bir alanim var ve hergun kapiyi aciyorum. Sizde de o tarz bir durum olabilir belki. En ust kat oldugu icin alanim hem icerde, hem de 2.kapinin disinda bile fazla . . Kilit nasil yaparsaniz gozumde canlandiramadim acikcasi.

Evi almissiniz artik, kullaninca anlayacaksiniz.

Benim kizim hic ellemez orayi. O konuda sorun yasamiyorum. Ama ben oraya vileda ve 1-2 sey koyuyoeum. Yani orada da bir alanim var ve hergun kapiyi aciyorum. Sizde de o tarz bir durum olabilir belki. En ust kat oldugu icin alanim hem icerde, hem de 2.kapinin disinda bile fazla . . Kilit nasil yaparsaniz gozumde canlandiramadim acikcasi.

Sizin kızınız acsada bişe olmaz canım ikinci kapıyı kilitlersiniz hiç olmadı...orası çok tehlike merdivenin döndüğü orta alanda kocaman boşluk var :KK43: nasıl kilit olur biz bile bilmiyoruz

Makineyi dolabın içine al üstünde dolap yaptır deterjanları yerleştirmek için
Dolap da ilk aklıma gelen fikirdi ama sizce kuculturmu balkonu bunlar ...l koltuk koycaktim dekorasyon yapicaktim da belki mecburiyetten yemek masası bile koymayı dusunuyordum

Dolap da ilk aklıma gelen fikirdi ama sizce kuculturmu balkonu bunlar ...l koltuk koycaktim dekorasyon yapicaktim da belki mecburiyetten yemek masası bile koymayı dusunuyordum
Balkonun resmini çekip koymadıpın için yorum yapamıyacağım

Sizin kızınız acsada bişe olmaz canım ikinci kapıyı kilitlersiniz hiç olmadı...orası çok tehlike merdivenin döndüğü orta alanda kocaman boşluk var :KK43: nasıl kilit olur biz bile bilmiyoruz
Hayir bu kapilar kilitlenmiyor. Ve sadece icten aciliyor. Kolu asagi indirdiginiz zaman acilir. Ve serttir kapanmasi. Cocuk acsa ve cikmaya calissa, biri tutmadigi zaman aninda kapaniyor ve tehlikeli bence. Tehlikeli olmasinin sebebi parmagi sıkısır allah korusun.

Balkona dolap yaptırıp çamaşır makinesi işini çözebilirsiniz. Kapalı dolap içinde durursa hiç de gözünüze gelmez. Yatak odasındaki kapıyı da istediğiniz renge boyayın üstünde sticker varsa çıkarın. Kendiniz istediğinz bir sticker da yapıştırabilirsiniz..

Arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz ama yangın çıktığında hayatınızı kurtarabilecek bir kapıyı ve merdiveni ikinci bir alan olarak görmeniz ne kadar doğru? Oraya koyduğunuz birkaç parça şey ve vileda hayatınızdan kıymetli değildir herhalde di mi?
Konuyu açan arkadaş da kapıyı kitleriz çelik kapıdan kaçarız yazmış. Canım o kapı neden yapılmış bir düşünsene. Senin eşinin çocuklarının canı söz konusu. Çelik kapı açılacak olsa o kapı niye yapılmış? Estetik kaygılarınızı can sağlığınızı düşünerek tatmin etseniz.

Arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz ama yangın çıktığında hayatınızı kurtarabilecek bir kapıyı ve merdiveni ikinci bir alan olarak görmeniz ne kadar doğru? Oraya koyduğunuz birkaç parça şey ve vileda hayatınızdan kıymetli değildir herhalde di mi?
Konuyu açan arkadaş da kapıyı kitleriz çelik kapıdan kaçarız yazmış. Canım o kapı neden yapılmış bir düşünsene. Senin eşinin çocuklarının canı söz konusu. Çelik kapı açılacak olsa o kapı niye yapılmış? Estetik kaygılarınızı can sağlığınızı düşünerek tatmin etseniz.
Benim alanim buyuk ve inmek icin cok rahat yer var. Alan buyukse neden degerlendirmeyeyim ki? En ust kattayim ben. Hatta su bidonlarim bile var. Ona ragmen genis bir inis alanim mevcut

Benim alanim buyuk ve inmek icin cok rahat yer var. Alan buyukse neden degerlendirmeyeyim ki? En ust kattayim ben. Hatta su bidonlarim bile var. Ona ragmen genis bir inis alanim mevcut
Canım dediğim gibi alanını sen daha iyi bilirsin. Yangın olduğunda sadece sen inmeyeceksin koşuşturma olacak ğst kattakiler inecek yani normal zamandaki gibi nazik nazik sakınarak inmeyecek kimse. O yüzden geniş yapıyorlardır. Uçaklarda da ayak altında birşey bırakmazlar ya öyle düşün. Sana normal zamanda orası boş gelir uygun gelir ama Allah korusun Allah göstermesin yangın olsa dumanı alevi paniği koşturmacası derken o geniş yer de kaçamadan sıkışıp kalmak var. Birinin ayağı takılsa kapanır kaçış yolu. Kendinizi düşünün önce diye yazdım.

Canım dediğim gibi alanını sen daha iyi bilirsin. Yangın olduğunda sadece sen inmeyeceksin koşuşturma olacak ğst kattakiler inecek yani normal zamandaki gibi nazik nazik sakınarak inmeyecek kimse. O yüzden geniş yapıyorlardır. Uçaklarda da ayak altında birşey bırakmazlar ya öyle düşün. Sana normal zamanda orası boş gelir uygun gelir ama Allah korusun Allah göstermesin yangın olsa dumanı alevi paniği koşturmacası derken o geniş yer de kaçamadan sıkışıp kalmak var. Birinin ayağı takılsa kapanır kaçış yolu. Kendinizi düşünün önce diye yazdım.
Canim en ust kattayim ben. O yuzden alanim genis. Benim ustum yok.Bu konuda alt kattakilerin dikkatli olmasi gerekir benim degil..

X