Balkona yuva yapan kuşlar

lou salome

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
3.622
9.372
358
Kızlar
Bizim mutfak balkonunun iki ayrı ucuna iki kuş yuva yaptı 1 yıl önce. Biri kombinin üstüne, diğeri cam balkon penceresinin katlanan kenarına.

Kıyamadım. Kuş yuvasını bozmiyim dedim ama 1 yıldır sürekli balkon yıkıyoruz. Bezdik. Bazen yıkamadığımızda mutfağın balkon kapısını açamıyoruz, içeri toz tüy falan girmesin diye

İnanın onları rahatsız etmemeye çok çalıştım ama artık geceleri öksürürken astım mı oldum onlar yüzünden diye düşünüyorum.. Günde 3 kere yıkasan yıkanır balkon

Onları kibarca yolcu etmenin yolu nedir acaba?

Bir arkadaşım CD asarsan giderler dedi ama bilmem faydası olur mu

Benim evime yuva yapsalar mutluluktan delilirirdim heralde. Çok şanslısınnız bence ..

Eşimin tüye alerjisi var evimizde 2 tane kedı var . Gerekli aşılaırnı oluyor ve birşeyciği kalmıyor .
Lütfen yuvalarını bozmayın . Gittiklerinde de bir daha gelmesinler diye cd falan asabılırsınız ama şuan yapmayın . Yavrunun yanına gelmezler..

Benim evime yuva yapsalar mutluluktan delilirirdim heralde. Çok şanslısınnız bence ..

Eşimin tüye alerjisi var evimizde 2 tane kedı var . Gerekli aşılaırnı oluyor ve birşeyciği kalmıyor .
Lütfen yuvalarını bozmayın . Gittiklerinde de bir daha gelmesinler diye cd falan asabılırsınız ama şuan yapmayın . Yavrunun yanına gelmezler..
Doğru diyorsunuz. Biz insanlar barbarız. Hayvanlara ortam sağlamıyoruz ama inanın çok zorlanıyorum. 1 yıldır hep bizimleler :/

cd bu saatten sonra ise yaramaz. anca yemek aramaya ciktiklarinda yuvayi bozmak gerekir geri gelince yuvayi bulamazlarsa giderler. ama tercih etmezdim ben olsam.. anneminde balkonu oyle usanmadan her gun temizler kiyamadik hicbir zaman. balkonda otururken beraber oturuyoruz .
Yuvayı bozmaya da kıyamadım hiç :(

Yavrular uçtuktan sonra, kuşlar tekrar yumurtlamadan önce yuvayı bozabilirsiniz. Yeniden gelmesinler diye kuşları kaçıracak bir şeyler asabilirsiniz. Rüzgar çanları, cd'ler vs gibi.

4 senedir aynı evdeyiz, mutfak penceremin karşısında, karşı apartmanın banyo penceresi var. 4 yıldır kumrular oraya yuva yapar. Ev sahipleri yuvayı bozmak yerine, pencereyi tamamen kapattılar. :KK70: Yemeklerini de bizim mutfak penceresinin önünde yiyorlar. Hatta bana o kadar alıştılar ki, pencere önüne konduklarında hemen bulgur filan vermezsem, kafalarını içeri uzatmaya, bağırmaya başlıyorlar, ben yemeklerini koyarken de asla kaçmıyorlar. Şimdi kızım da besliyor onları. Çok güzel şeyler bunlar ama tabi biz pencereyi kapatıyoruz, pislik dışarıda kalıyor. Sizin işiniz daha zor.

bir süre sonra gidiyorlar ama o süre 2 senede olabilir 5 senede.. yuva deforme olunca onlar da gidiyor.. ilk yapılırken farketseydin daha kolaydı, o çöpü getiriyor sen alıyorsun :27: giderler de ne zaman..

Geçen sene yuva yapıp kışın giden kuşlarım (kuşlarım diyorum artık) bu sene yuva kurmasınlar diye uğraştım ama o nasıl bir içgüdü ise artık yok baş edemedim. Kaşla göz arasında yine balkon duvarı ile camı arasına çamurdan yuvalarını yaptılar. Ama kendimi biliyorum yuva artık kurulduğu için de asla bozamam. 2 taraflı açılan cam sürgülü kapının mecburen onların yuvalarının olduğu tarafını hiç açmıyorum. Açsam yuva parçalanıp kafamdan aşağı iner zaten. Ne bileyim sürekli pisliyorlar doğal olarak ama yine de kıyamıyorum. Bu şekilde yaşıyoruz biz. Muhtemelen her sene de böyle olacak...:KK51:

benimde çamaşır balkonumda 2 klima ünitesinin üzerinde yuva yapmışlar birde yumurta. biz dışarı çıkınca çok tedirgin oluyorlar diye balkonu 3 haftadır kullanmıyorum. bir akrabamız da kuş biti oldu alt kattaki balkondan ötürü birazda onun korkusu var sanırım. artık uçup gitsinler diye bekliyorum. balkon tanınacak halde değil. klimaların her tarafına değişik renklerde poşetler asmıştım hiç bir fayda etmedi. poşetin altından giriyorlar birde:) çamaşır suları sirkeler falan hepsini denedim bizim balkonu seçtiler gitmelerini bekliyorum.

bir süre sonra gidiyorlar ama o süre 2 senede olabilir 5 senede.. yuva deforme olunca onlar da gidiyor.. ilk yapılırken farketseydin daha kolaydı, o çöpü getiriyor sen alıyorsun :KK53: giderler de ne zaman..
Bizimkiler her baharda yuvayı sıfırdan yapıyorlar. Hem de 1 günde. Şu canlılar dünyasında en zor yuva kuran biz insanlarız :KK70:

Doğru diyorsunuz. Biz insanlar barbarız. Hayvanlara ortam sağlamıyoruz ama inanın çok zorlanıyorum. 1 yıldır hep bizimleler :/

Ben 3-4 yıldır beraberim aynı aileyle ..Torunlarımın sayısı 10’u geçmiştir.Bazen diyorum , bu yavrular da uçsun daha almayacağım içeri.1 hafta dayandım , camı açtıktan 5 dk sonra içeri girdiler ..Ben de artık kendi hallerine bıraktım,demek ki yerlerı burası dedim.

Kazen Kazen Bey alttan benzer konulari kaldirir misiniz surekli konular hortluyor.
Bu konuda hortlamis.
2 yıl onceki konu ve uzerine tartisilcak bir seyde yok. Hani uzun soluklu bir konu da degil.
Daha once benzer konulari aktif yaptığınızda da aynısı olmuştu.
Verimli olmuyor.
Surekli anasayfaya eski konular düşüyor.
Birde her yorumun yaninda konu sahibi adi yazardi ona göre konu sahibi mi cevap verir bilirdik. O isim yeride kalkmis. Bas sayfaya gitmek gerekiyor tekrardan.
Dikkate alirsaniz sevinirim.

Kazen Kazen Bey alttan benzer konulari kaldirir misiniz surekli konular hortluyor.
Bu konuda hortlamis.
2 yıl onceki konu ve uzerine tartisilcak bir seyde yok. Hani uzun soluklu bir konu da degil.
Daha once benzer konulari aktif yaptığınızda da aynısı olmuştu.
Verimli olmuyor.
Surekli anasayfaya eski konular düşüyor.
Birde her yorumun yaninda konu sahibi adi yazardi ona göre konu sahibi mi cevap verir bilirdik. O isim yeride kalkmis. Bas sayfaya gitmek gerekiyor tekrardan.
Dikkate alirsaniz sevinirim.

arkadaslar aktif olarak burada konusuyorum diye size sormak istedim. site gecen aksam bakima alinmisti. ben simdi yeni bir versiyon goruyorum. mesajlarin ust sag kisminda konu sahibinin adi yazardi. simdi yazmiyor. bir de cook eskilerde oldugu gibi sayfa sonunda benzer konu basliklari öneriyor bana.. bu iyi olmus. simdilik kesfettigim farkliliklar bunlar. sizde de oyle mi? @Mune Kazen Kazen konuyu dagitmak istemem ama su sebeple soruyorum; birinin cevabini okurken bu konu sahibi miydi, ucuncu bir kisi mi cevap verdi anlayamiyorum. sordugum noktaya konusu sahibi mi cevap vermis, farkli bir insanin fikri mi anlasilmiyor. ilk sayfaya donup konu sahibi kimdi diye bakmam gerekiyor. akici olmuyor muhabbet. yorucu oluyor konuyu kimin actigini gorememek. cunku bazen bir kac sayfa acik oluyor farkli konu veya ozel mesajlasma takip ediyorum.
aynisini su mesajimda yazdim Sadekahvecim.. bir de mesela cevap yazarken konu sahibinin isminin ustune tiklayip o an sitede mi gorurdum ona gore cevap yazardim. emojiler de gitmis gibi..

Back
X