Bebek BeslenmesiBalıkyağı ve demir damlasını nasıl veriyorsunuz?
Konu Sahibinisanyağmuru2008
Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
MERHABA.BEBİŞLERE BALIK YAĞI (SEVEN SEAS) VERİYORMUSUNUZ? BEN VERİP VERMEMEKLE KARARSIZ KALDIM.ARANIZDA VEREN VARSA,GÜNÜN HANGİ SAATİNDE NEKADAR VERİYORSUNUZ.KAÇ YAŞINA KADAR VERİLİYOR.BİLGİNİZ VARMI?
BİRDE DEMİR DAMLASI HAKKINDA OKADAR ÇOK KAFAM KARIŞIKKİ.SAĞLIK OCAĞINDAKİ HEMŞİRE AKŞAM YATARKEN VER DİYOR.İNTERNETE BAKTIĞIMDA BİR SİTEDE SABAH AÇ KARNINA DİYOR.BAŞKA SİTEDE LİMONATA VEYA PORTAKAL SUNUNA DAMLATIN DİYOR.BAŞKA BİR SİTEDE İLAÇLAR YEMEKLERE VE MEYVELERE KARIŞTIRILMAMALI AYRI ZAMANDA VERİLMELİ DİYOR.ARANIZDA DOĞRUSUNU BİLEN VARMI.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.a.s
ben balıkyağı vermiyorum,eğer gerekli olursa doktoruma sorup verebilirim ama akafama göre hiçbirşey vermek istemiyorum.
demir damlasına gelince, fazla tok olmamalı mesela hemen yemeklerden sonra vermemelisin. meyvelerden hemen önce veriliyor.demir damlası+ meyve şeklinde. bu da doktorun tavsiyesi...
Ben balık yağı vermiyorum doktorumuz Çınar'ın kilosu iyi obez olur diye önermedi. Demir damlasını ben maalesef oğlum tadını sevmediği için pekmezle karıştırıp veriyorum. Bizim damlamızın özelliği süt ürünü almadan 1 saat önce veya süt ürünü aldıktan 2 saat sonra verilmesi ama anne sütü buna dahil değil. Ben demir damlasının ardından emilimi iyi olsun diye mutlaka biraz mandalin suyu veriyorum.
ben doktoruma sorduğumda balık yağuı için erken oldduğunu fakat anne sütünden alabileceği için benim bol bol yeemem gerektiğini söyledi.demir damlasını da yalnız içmiyorsa meyve sularıylada verebilirsin ama süt ve yoğurt demirin etkisini öldürüyormuş.(mesela ıspanağı bile yoğurtla verildiğinde ıspanak besişn değerini kaybediyor.)
demir damlasını meyve suyunun içine koyunca tadını değiştirmiyor mu acaba??demir damlasını vermekte zorlanıyorum ben,bazen muhallebisini yerken son kaşıkta verebiliyorum,bazen hiç veremiyorum
ben sadece süt ürünleriyle birlikte vermiyorum.aç tok ne zaman verebilirsem veriyorum hatta çoğu zaman vermiyorum daha doğrusu veremiyorum.çünkü yutmuyor hiç rahatsız olmadan yarım saat ağzında bekletiyor.
ben de balıkyağı vermiyorum. demir damlasını sabah erken aç karına veriyorum. ardından mandalina suyu veriyorum, emilimini hızlandırmak için ve açlık durumuna göre 30-45 dakika bekledikten sonra emziriyorum. kendimde demir eksiliği anemisi olduğum için bu doktorumun ve eczacımın önerisi idi. oğlum içinde böyle yapıyorum. hatta devit-3 damlasını da sabah aç karnına veriyorum. sağlık ocağında farketmez demişlerdi ancak eczacımızın söylediğine göre kesinlikle aç karına olması lazım, çünkü vitamin besine yapışıp dışkı ile atılıyor, vücuda bir faydası olmuyormuş.