• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi balık ve yoğurt...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

saturnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
1.017
1
681
İstanbul
arkadaşlar ben oğluma bugün balık vericem.ama yoğurdunu versem mi bilemedim.siz ne yapıyorsunuz?aynı gün içinde verilse bişey olur mu?balık taze olduğunda verilmesinin sakıncası yokmuş sanırım.ama ben yine de vermesem mi diyorum?ne dersiniz??

Balık taze olduğu sürece bir arada bile verebilirsiniz..Ben 2 senedir veriyorum çok şükür bir şey olmadı:)

ikiside taze oldukdan sonra sorun yok ama onun midesi daha cok hassas ağır gele bilir bence bir iki saat arayla ver

Balık taze olursa sorun olmaz diye biliyorum ama ben yinede tedirgin oluyorum dr a sormama ragmen birkaç saat sonra veriylrum bende vereceksem

Benim oğlum yoğurt sevmediği için ben denemedim ama balık ve yoğurdun bildiğim kadarıyşa Araplar bir arada yemezler. Bizim yemek kültürümüze ordan girmiştir. Bir makale okumuştum. Aynen aktarıyorum.. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve ışleme Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Berik, çabuk temizlenmeyen, çabuk tüketilmeyen ve uygun koşullarda saklanmayan balıklarda bakteri oluşumunun hızlandığını söyledi. Berik, iyi koşullarda saklanmayan ve yakalandıktan sonraki 3 gün içinde tüketilmeyen balığın yoğurt, peynir ve şarapla yenmesinin histamin zehirlenmesine yol açtığını belirtti.

Toplumda, “balıkla yenen yoğurt zehirler” diye bir inanış olduğunu ifade eden Berik, şöyle konuştu:
“Balığın tazeliğini koruyabilmesi için yakalandığı andan itibaren birçok kurala dikkat edilmesi gerekiyor. ılk önce, balık yakalandıktan kısa bir süre sonra öldürülmelidir. Balığın uzun süre can çekişerek ölmesi, etinde farklı reaksiyonlara neden olur. Bu reaksiyonlar balığın taze kalmasını önler. Balık, iyi koşullarda güneş görmeyecek şekilde saklanmalıdır. En geç 3 gün içinde tüketilmelidir. Bu koşullarda yoğurtla birlikte yenen balık insan sağlığını olumsuz yönde etkilemez.”

Berik, balığın tazeliğini koruyabilmesi için petrol ürünü olan poşetlerde satılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..ben de bikaç saat arayla vereyim bari içim rahat eder hem:))

Back