• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi balık tazeliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ebrizm

Prenses Beril in annesi
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
2.133
14
358
İzmir
Arkadaşlar 11 aylık kızıma haftada 1 gün balık veriyorum ben balık yemediğim için çok bilgili değilim somon, dil balığıi ve tavuk balığını hangisini bulabilirsem kızıma veriyorum. Yardımınıza seçim konusunda ihtiyacım var. Somon balığında özellikle şüphelerim var y dışı menşeili bir balık olduğundan çözdürülüp satılıyor tazesini anlıyamıyorum. balığın derisi elinizde rahatça soyuluyormu soyulunca bayat zannedip tereddük edip atıyorum fikriniz varmı. iglo gibi markaların var somon filetosu dondurulmuş olarak kullanalımmı önerirmisiniz

Ebrizm merhaba.Uzun zamandır giremedim nete.Daha okuyamadım gelişmeleri ben yokken neler yapmışsınız,neler olmuş derken açtığın konuya cevap vereyim dedim.Hala Mete Beye gidiyor musun bilmiyorum ama Berilcik artık neredeyse yaşına geliyor.Bize verdiği listeye göre her türlü deniz balığını öneriyor artık.ılla dil falan olması gerekmiyor yani.ıglo markasını çok beğeniyorum ben.ıki aydır falan Çınara ıglonun karidesini çorba yaparak yediriyorum.Somonunu da verebilirim.Ama diğer somonlardan sakın verme.En güzeli sardalya aslında ama ne kadar ayıklarsan ayıkla kılçık büyük problem.Ben geçen gün levrek yedirdim.Kuyruk kısmı tamamen kılçıksızdı afiyetle yedi bizimki.Bu aralar çinekop var mesela.O da değerli bir balık.
Ayrıca iglonun her şeyi çok güzel.Bezelyesini brokoli,karnabahar karışımını,en çok da soya fasulyesini kullanıyorum Çınar için.Yalnız Kipaya sinir oluyorum bu konuda,aslında tansaş da kötü.Ürünleri iyi muhafaza edemiyorlar.Dolapları çok kötü.Ne zaman gitsem almadan çıktım.Kutuların üzeri hep yaştı.Yukarıdan su damlıyor.En iyi Migros muhafaza ediyor.

Bebekler için en iyi balık türleri çupra somon ve levrek.....tazesini almaya gayret ediyorum dondurulmuş almdım hiç...

Ebrizm merhaba.Uzun zamandır giremedim nete.Daha okuyamadım gelişmeleri ben yokken neler yapmışsınız,neler olmuş derken açtığın konuya cevap vereyim dedim.Hala Mete Beye gidiyor musun bilmiyorum ama Berilcik artık neredeyse yaşına geliyor.Bize verdiği listeye göre her türlü deniz balığını öneriyor artık.İlla dil falan olması gerekmiyor yani.İglo markasını çok beğeniyorum ben.İki aydır falan Çınara İglonun karidesini çorba yaparak yediriyorum.Somonunu da verebilirim.Ama diğer somonlardan sakın verme.En güzeli sardalya aslında ama ne kadar ayıklarsan ayıkla kılçık büyük problem.Ben geçen gün levrek yedirdim.Kuyruk kısmı tamamen kılçıksızdı afiyetle yedi bizimki.Bu aralar çinekop var mesela.O da değerli bir balık.
Ayrıca iglonun her şeyi çok güzel.Bezelyesini brokoli,karnabahar karışımını,en çok da soya fasulyesini kullanıyorum Çınar için.Yalnız Kipaya sinir oluyorum bu konuda,aslında tansaş da kötü.Ürünleri iyi muhafaza edemiyorlar.Dolapları çok kötü.Ne zaman gitsem almadan çıktım.Kutuların üzeri hep yaştı.Yukarıdan su damlıyor.En iyi Migros muhafaza ediyor.
Beril de Mete Bey e devam ediyor canım cuma akşamı randevumuz var sanırım bu ay bize tüm balıkları önericek. somon konusunda dediğim gibi açık olanlar beni çok rahatsız ediyor çünkü donmuş olarak gelen balık çözdürülüyor kimbilir kaç defa donup çözülüyordur o tezgahlarda dediğin gibi dondurulmuş gıdalarda marketlere hiç güvenmiyorum.haftasonu eşim balık tutmaya gitti mercan balığı yakalamış kızım hiç sevmedi sert geldi dil ve tavuk balığını daha rahat yiyor.

Ebrizm merhaba.Uzun zamandır giremedim nete.Daha okuyamadım gelişmeleri ben yokken neler yapmışsınız,neler olmuş derken açtığın konuya cevap vereyim dedim.Hala Mete Beye gidiyor musun bilmiyorum ama Berilcik artık neredeyse yaşına geliyor.Bize verdiği listeye göre her türlü deniz balığını öneriyor artık.İlla dil falan olması gerekmiyor yani.İglo markasını çok beğeniyorum ben.İki aydır falan Çınara İglonun karidesini çorba yaparak yediriyorum.Somonunu da verebilirim.Ama diğer somonlardan sakın verme.En güzeli sardalya aslında ama ne kadar ayıklarsan ayıkla kılçık büyük problem.Ben geçen gün levrek yedirdim.Kuyruk kısmı tamamen kılçıksızdı afiyetle yedi bizimki.Bu aralar çinekop var mesela.O da değerli bir balık.
karides çorbasının tarifini yazarmısınıza.s.

Tamamen yedirebilmek için uydurduğum bir çorba bu.Karides yiyemeyecekleri kadar sert bir şey çünkü.10 tane falan karidesi üzerini örtecek,hatta pişme payı biraz geçecek kadar haşlıyorum iyice.Sonra sadece kıvam verecek kadar un koyuyorum içine,aşağı yukarı bir tatlı kaşığı.Unla da piştikten sonra süzülmediği için mecburen blenderden geçiriyorum.Neyse ki yine de biraz pütür kalıyor.Ilıdıktan sonra zeytinyağı ve biraz tuz katıyorum.Neredeyse kendime yapacağım nefis bir çorba.Herşeye itiraz ettiği dönemlerde bile hiç itirazsız yedi Çınar.

Tamamen yedirebilmek için uydurduğum bir çorba bu.Karides yiyemeyecekleri kadar sert bir şey çünkü.10 tane falan karidesi üzerini örtecek,hatta pişme payı biraz geçecek kadar haşlıyorum iyice.Sonra sadece kıvam verecek kadar un koyuyorum içine,aşağı yukarı bir tatlı kaşığı.Unla da piştikten sonra süzülmediği için mecburen blenderden geçiriyorum.Neyse ki yine de biraz pütür kalıyor.Ilıdıktan sonra zeytinyağı ve biraz tuz katıyorum.Neredeyse kendime yapacağım nefis bir çorba.Herşeye itiraz ettiği dönemlerde bile hiç itirazsız yedi Çınar.

afferin çınara benim nazlı meleğim için biraz bekliyeyim 1 yaşını geçsin karides çorbası için

Back