• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balık Fobim :(

ciilekkokulum

|oysa ßir umuttu hep|
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
90
0
36
Ankara
Arkadaslar benim hastalık derecesine ulasmıs balık fobim var, ben balıga dokunamıyorum hele pismemisken cig balıga bakamıyorum, balıklardan igreniyorum, pismis balıgı biraz yiyorum ama elime almadan catalla alıp yiyorum pismis haline bile dokunamıyorum aynı sekilde çiğ etede dokunamıyorum ama ona fobim yokk bu kadar değil.. napmam lazım..
İnanırmısınız denize giriyorum dibinde küçük bi balık gördüğümde kuma basamıyorum ayagımı yere degdiremiyorum denize girdiğim zaman ya balıga degersem diyee cok korkuyorum yaa:(

zamanla geçmesini beklicen benimde aunı şekilde soğana sarımsaga ve bütün yeşilliklere var ne yiye biliyorum ne dokunabiliyorum olduğu yere bile oturamıyorum nası yemek yapcam hiç bilmiorum :31:

Arkadaşlar geçmesini beklerseniz çok beklersiniz.. Fobiler geçebiliyo ama bi uzmandan yardım almanız gerekiyo. Almazsanız da baya uğraşmanız gerek yani zorla da olsa balığa dokunup ona yaklaşmalısın. Yada yeşilliği soğanı eline almalı, doğramalısın. İşte bu imkansızları başarıp korktuğunuz şeyleri sevmeye çalışırsanız geçebilir. Ama bu da tek başınıza zor bence :) ve bi doktora gitseniz çok uzun sürecek bi şey değil. Fobi tedavileri genelde kısa oluyo :) çünkü fobiler sonradan ortaya çıkan şeylerdir ve genelde o şeyle ilgili kötü bi anıdan kaynaklanabilir. yani biz sizi fobiden kurtaramayız, kurtulmanız için ne yapacağınızı söyleyebiliriz. Ve ben söyledim :)

yaaa ben ona hayatta dokunamam ben pismis balıga bile catalla dokunabiliyorum elimle pismis balıga bıle dokunamıyorum :( balık yiyemez oldum tiksindiğimden kızlar yaa

Back