• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi balık derdii

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cadi34cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
738
634
33
40
arkadaşlar cocuklarınıza nasıl balık yedırıyorsunuz benım 23 aylık oğlum var ama balık sevmıyor ve yemıyor.çok çok zorlayarak oyunlar oynayarak dün 5,6 adet hamsi buğlama yedirebildim.sizin bir yöntemınız varmı bu konuda.
birde süt ürünleri durumu oluyor kahvaltıda o gun balık yedırıceksem peynır vermıyorum oğlen zorla bırkac lokmada olsa balık yedırıyorum aksam uzerı normalde süt ıcer 200 ml onuda vermıyorum ama gece 21.30 da yatırırken sutunu ıcmeden uyuyamıyor bende korkumda veremıyorum o gun gecede uyanırsa mutlaka sut ıcmek ıstıyor bazen hero baby sutlu pırınclısınden de verdıgım oluyor.sız balıkdan kac saat sonra sut ve urunlernı kullanıyorsunuz ve balık yedıgı gunlerde gece sut verıyormusunuz

Süt ürünleri ve balık ikilisi artık beraber veriliyor, bu kadar kasmayın.

Balık konusunda da ağız tadı değişik oluyor. Hamsi buğulama ben bile sevmem. Ama tavasını severim.

Mezgit deneyebilirsiniz, tadı balık gibi değil pek.
Somon olabilir, tadını seveceği balığı bulana kadar deneyin bence.

Cnm birincisi somon yedirmeye çalış en faydalisi o (başka yontemlerle dene yedirmeyi)

İkincisi büyük balıkları pek zehirlenme olmaz akşam yemeği nde balık yiyen çocuk yatarken sütünü icebilir

En çok zehirlenme hamside olur ve faydasi az ben olsam onu yedirmem

Balık tazeyse süt de tazeyse zehirlenmez korkmayın.
Kızım balık seviyor ama yemeseydi balık yağı verirdim. Az yediğini düşünüyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz
balık yağlarının fayda yerıne zarar oldugunu okudum bırcok yerde o yuzden vermek ıstemıyorum eczanelerden 3040 tl ye aldıgımız balık yağlarının kesınlıkle balık yağı ıcermedıgını eger ıcerseydı bunu 200 tl den aşağı alamayacagımıza dahır bırkac yerde okumuşlugum yuzunden suphedeyım alamadım

Cnm birincisi somon yedirmeye çalış en faydalisi o (başka yontemlerle dene yedirmeyi)

İkincisi büyük balıkları pek zehirlenme olmaz akşam yemeği nde balık yiyen çocuk yatarken sütünü icebilir

En çok zehirlenme hamside olur ve faydasi az ben olsam onu yedirmem
hepsını denedım malesef sadece hamsıyı zorla da olsa yedırebıldım ondan verdım.
zehırlenme konusundada cok korkularım var kac saat arayla sut urunlerı tuketır kestıremıyorum

Sabah kahvaltısında peynir bile vermemek kadar dikkat etmek çok gereksiz. Kaldı ki ben hiç ayırım yapmadım bu konuda. Bir zehirlenme olayı varsa ki yok zaten olsa bu konuda çok fazla yeni bilgi güncellenir o zaman çok büyük oranlarda yenmesi lazım. Bir kaç hamsiyle olacak şey değil.
Bir de bu yaşlarda çocuğun yediklerini asla engelememek lazım hele ki süt içmek isteyen bir çocuğu engelleyen anne...

Sabah kahvaltısında peynir bile vermemek kadar dikkat etmek çok gereksiz. Kaldı ki ben hiç ayırım yapmadım bu konuda. Bir zehirlenme olayı varsa ki yok zaten olsa bu konuda çok fazla yeni bilgi güncellenir o zaman çok büyük oranlarda yenmesi lazım. Bir kaç hamsiyle olacak şey değil.
Bir de bu yaşlarda çocuğun yediklerini asla engelememek lazım hele ki süt içmek isteyen bir çocuğu engelleyen anne...
yakın zamanda brosıt ıcın hastaneye gıttıgımızde ogluma hava verılırken bır baska cocuk hasta annesıyle konusmustuk balıktan zehırlenmıslerdı acıle gelmıslerdı yedigıde 2 adet kucuk balıkmıs cocugun yatarken sut ıcmıs gece fenalasmıs yasıda 4-5 vardı o cocugu gordugumden berı boylesıne korkar oldum zaten.

Damak zevki

Ama kokusuz balık verin mezgit çipura vs hamsi kokulu gelebilir

Bir de tamam iyi bir şey de zorunlu değil dünyada balık yenmeyen bir çok yer var

Oğlum sever ama düşündüm nasıl başladı o Etsever olduğu için hep yedi galiba

Süt peynir hurafe

Akşam yemeğinde balık yer ana yemek olarak çok

9 da da süt içer öğlen yoğurt sabah peynir yer vs

Annem balığın yanına yoğurtlu salata yapardı

Eskiden balık alışkın olmadıkları için protein ağır gelirmiş şimdi sıkıntı olmuyor nasıl alıştırırsanız öyle gider

işte tam olarak bunu arıyorum ne sekılde yapabılırım yontem ne olabılır.balık corbası denedım ama malesef bır kasık tadına baktı ve yemedı

Balık köfteleri yapabilirsiniz çok güzel oluyor hem içerisinde başka şeylerde olacağı için fark etmeyebiliyor.

Arkadaşlar söylemiş zaten bence de somonu deneyin.
Hem hamsi gibi ağır kokmuyor hem de omega 3 açısından en zengin balık o.

Damak zevki

Ama kokusuz balık verin mezgit çipura vs hamsi kokulu gelebilir

Bir de tamam iyi bir şey de zorunlu değil dünyada balık yenmeyen bir çok yer var

Oğlum sever ama düşündüm nasıl başladı o Etsever olduğu için hep yedi galiba

Süt peynir hurafe

Akşam yemeğinde balık yer ana yemek olarak çok

9 da da süt içer öğlen yoğurt sabah peynir yer vs

Annem balığın yanına yoğurtlu salata yapardı

Eskiden balık alışkın olmadıkları için protein ağır gelirmiş şimdi sıkıntı olmuyor nasıl alıştırırsanız öyle gider

iste o pglen yogut sabah ğpenır aksama balık meselesınde saat aralıklarını tutturamadım kafamda bır turlu

yakın zamanda brosıt ıcın hastaneye gıttıgımızde ogluma hava verılırken bır baska cocuk hasta annesıyle konusmustuk balıktan zehırlenmıslerdı acıle gelmıslerdı yedigıde 2 adet kucuk balıkmıs cocugun yatarken sut ıcmıs gece fenalasmıs yasıda 4-5 vardı o cocugu gordugumden berı boylesıne korkar oldum zaten.

İyi de madem ki balıktan zehirlenmiş, süt içmese de kusacaktı o akşam.

Balık bozuk olunca 2 adet küçük ya da 10 adet büyük fark etmiyor.

Siz tazesini alın, süt zaten bozuk vermezsiniz. Sorun kalmaz.

İlginçmiş bayattır yediği balık bence. Yoksa hiç duymadım böyle bir vaka.
Eski bilgilerde bir tek levrekle yoğurt yenmesi tavsiye edilmezdi şimdi bu da kalktı.

iste o pglen yogut sabah ğpenır aksama balık meselesınde saat aralıklarını tutturamadım kafamda bır turlu

Bizde saat aralığı vs yok

Normalde ne yiyorsa o akşam 6 da balık 9 da süt balık ana öğünü miktarı çok

Yarım çipura bir porsiyonda mezgit falan hamsi de somon da fark etmiyor

Hamsi hele ki buğulama hiç bir balıkta yemem hamsi de çok ağır gelir bana eminim ona da ağır geliyordur farklı balıklar denemelisiniz arkadaşlar çeşitlerini önermiş onları deneyin derim ton balığı da çok faydalı ama yer mi bilemedim o da ağır gibi:KK64:Balıkla beraber süt,peynir yenir hiç zehirlenildiğini duymadım o bayatsa süt bozulsa falan olabiliyor:KK66:

Back
X