• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi balık çorbası yapanlar tarifleri alayım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
kızlar selam kızıma balık vermeye başladım ilk balığımız somondu 100 gr somon balığını çorba olara verdim tadı çok iğrenç oldu fakat kızım bayıla bayıla yedi ama ben çok iğrendim bu çorbadan özellikle kokusundan niye bilomiyorum ama bana kötü gelen bişeyi kızımada yedirmek istemedim daha lezzetli kokan bi balık çorbasını nasıl yapabilirim bu balık çorbasını sizler nasıl yapıyorsunuz kızım için farklı şekilde çorbalarda bu balığı kullanmak istiyorum yazarsanız sevinirim.

öncelikle balığı haşladım.2 yamek kaşığı unu az tereyap ila kavurdum.sonra balığın haşlama suyu ile su katıp kaynattım ve şehriye ekledim.haşlanmış balığımı ayıklayıp didikledim çorbaın içine.yarım limon sıktım az biraz da tuz.güzel oldu kokusu da kötü değildi bebeğim 1 yaşında ve severek içti.şehriye çorbasını sevdiği için şehriye ile denedim ben.belki bir fikir verir sana

canım ben balığı haşlıyorum ayrı bir yerde sonra bir tencereye tereyağ koyup rendelenmiş soğan havuç ve kereviz koyup kavuruyorum sonrada balığın haşlama suyu ile sebzeleri pişiriyorum üzerine balığı tifikleyip karıştırıyorum güzel birçorba oluyor buarada kerevizide sevmeyen oğlum kerevizde içiyor çakmadan ama kerevizin tadı keskin fazla koyma

BALIK ÇORBASI

200 gr balık
yarım havuç
yarım patates
maydanoz veya dereotu
yarım küçük soğan
2 yemek kaşığı mercimek
su

Balığı iyice yıkayıp bir cezveye koyun balık kaynamadan beyazlaşan suyunu döküp tencereye tekrar su koyup pişirin..pişen balığı ayrı bir yerde tel süzgeçten geçirin (kılçık kalmış olabir)
Diğer malzemeleride tencereye koyup kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişrip blendırdan yada süzgeçten geçirerek bebeğe yedirebilrisiniz...

Back