estagfullah hiç önemli değil...gerçekten tebrikler canım çok büyük azim göstermişsin 2 ay çok güzel idare etmişsin..ama sağlığın yerine geldiğinde 1ayda 6-7 kilo vereceğin bir diyet önerebilirim sana..ben kendim yaptım faydasını gördüm 65den 57e düştüm...
bu diyeti kendi araştırmalarım sonucu kendim oluşturdum herşeyi göz önünde bulundurark oluşturdum ve faydasını gördüm umarım yaparsan eger tabi..
diyete başlamdan önce şunu düşündüm bundan önce de bir çok diyet girişimim oldu ama 1. gün başladıysam 2. fire verdim dayanamadım o gün ne yemek varsa normal de sevmesem bile dayanamayıp yedim malum diyet psikolojisi
o yüzden ilk olarak yemin etmem gerektiğini düşündüm o zaman diyetten fire veremezdim...ilk adım olarak uzun senelerin birikimi olan bilgilerimi topladım sonra detaylı bir araştırma yaptım ve yapacaklarımı bir liste yaptım ve bunları 1 ay boyunca yapacağıma dair yemin ettim..listede yazan yaptıklarımsa şunlardı;
-kahvatıdan önce 2sb su ...kahvaltıda 2 dilim tam tahıllı ekmek (tam buğday;içavdar kepekli) yediim bunun dışında diğer öğünlerde ekmek yemedim...7 tane zeytin(max) ,peynir,domates salatalık,ve yeşil çay ya da kiraz sapı çayı içtim...(normal çayı 1 aylığın a hayatımdan çıkardım hiç içmedim)
-arallerdarda 1 kase yogurt ya da 1 elma yedim
-gün içerisndeki öğünlerde salata yedim çorba içtim her zaman 1 tabak herhangi bir sebze olabilir sebze yemeği yedim...fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta yemeğin salçalı suyunu hiç yemedim sadece yemeği yedim suyu kaldı
-diyet boyunca 2.5 lt su içtim.. yemeklerden önce 2sb içmeyi unutmamak kaydyla
-diyet boyunca pirinç, bulgur,makarna,beyaz ekmek,hamur işi hiç yemedim
-akşm 6-8 den sonra yemek yemedim...çok açsam 1elma1 portakal yada başka bir meyveden sadce 1 adet yedim
-hergün 20 mekik ve yan bacak hareketi yaptım....ve 7 kilo gitiii
bu arada yemin ettiğim için sağlığımı ve sosyal haytımı da göz önünde bulundurarak..eğer diyet yüzünden rahatsız olursam rahatsızlığım gecene kadar diyete araverebileceğimi, dışarıdaysam ya da davetteysem yeminin geçerli olmadığını da belirttim..