• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balayi Sisti

• Konu Sahibi Konu Sahibi kerman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

kerman

Ziyaretçi
arkadaşlar balayı sisti olmuşum.idrar yolu enfeksiyonu.
belirtileri neler ve ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
canım balyı sisti
kadın ve erkek ilişkiye girdiğinde eğer girişte bakteri varsa bu sidik torbasına itiliyormuş. ve bakteri üretmeye başlıyormuş.
eğer ilişkiden hemen sonra tuvalete gidiyorsan bu risk azalıyormuş.
evlenene kadar üşütmemeye çalış. ayrıca balayına gittiğindede üşütmemeye dikkat et.
3 mayısta balayına gittik hava ılıktı ve bir hafta buna rağmen havuza girdim. meğer girmemem gerekmiş.
tahlil falan yaptır evlenmeden bu risk varsa dikkat et.
ama korkma ben 10 gündür tedavi olmadığım için ağırlaştım normalde antibiyotik tedavisiyle geçiyor.
biz bu belirtileri gebelik sanmıştık.
internetten yine araştır bu konuyu daha açıklayıcı olur.
ama korkma normal bir durummuş. ayrıca olacak diye bir şeyde yok.
şimdiden hayırlı olsun canım.
evlilik gerçekten çok güzel.ömür boyu mutluluklar.

valla bende geçen yaz evlendim gerdeğin ertesi günü başladı çok kötüydü hem yanma sancı hemde kanamalı geliyordu.ablam hemşire olduğu için ona sordum oda bendede olmuştu korkma dedi vücut bu duruma ve baskı hissine alışana kadar olur idrar kesen zarar gördüğü için kanama geliyor demişti. bol bol su için kızlar doktorada gitseniz aynı şeyi söyleyeceğini biliyorum birde idrar yolları için ilaç verebilir ben gitmedim, birkaç güne kadarda geçti. temiz tutun kendinizi ayaklarınızı sıcak tutun üşütmeyin su tüketin bol bol.

canım balyı sisti
kadın ve erkek ilişkiye girdiğinde eğer girişte bakteri varsa bu sidik torbasına itiliyormuş. ve bakteri üretmeye başlıyormuş.
eğer ilişkiden hemen sonra tuvalete gidiyorsan bu risk azalıyormuş.
evlenene kadar üşütmemeye çalış. ayrıca balayına gittiğindede üşütmemeye dikkat et.
3 mayısta balayına gittik hava ılıktı ve bir hafta buna rağmen havuza girdim. meğer girmemem gerekmiş.
tahlil falan yaptır evlenmeden bu risk varsa dikkat et.
ama korkma ben 10 gündür tedavi olmadığım için ağırlaştım normalde antibiyotik tedavisiyle geçiyor.
biz bu belirtileri gebelik sanmıştık.
internetten yine araştır bu konuyu daha açıklayıcı olur.
ama korkma normal bir durummuş. ayrıca olacak diye bir şeyde yok.
şimdiden hayırlı olsun canım.
evlilik gerçekten çok güzel.ömür boyu mutluluklar.
arkadısım esi:teselli:nde aynı kullandığın ilactan kullansın yoksa tekrarlayıp duruyor bu meret

evet arkadaşlar bol su içmek gerekiyormuş ama idrara hemen çıkmayıp iyice sıkıştırıp öyle idrara gitmeliymiş bakteriler tamamen temizlensin diye emekli hemşire bir teyze tavsiye etti 3 litre su içmeliymiş günde.

balayında tatile gidiyorsanız sakın havuza girmeyin derim. en çok enfeksiyonu oradan kapılıyor. gerçi ben denizden kapmıştım. eğer öyle bir durum varsa dra gidin ilaç verir.

arkadısım esi:teselli:nde aynı kullandığın ilactan kullansın yoksa tekrarlayıp duruyor bu meret

gercekden bunu yapmalimi??
bende 1 bucuk sene cekdim bu rahatsizligi.. biraz üsüsem tekrarlamaya hazir bekliyor..
benim kullandigim antibiyotikleri esimde kullansa nasil olur acaba??

mesela vajinal mantar rahatsızlığı için eşte kullanmalı.
bundada olabilir. sonuçta eşte varsa ilişki yoluyla kadınada geçer. ama en güzeli dr a sormak boşuna kullanmasın.

evet kızlar bol su içmek iyi geliyor ve en önemlisi eşinde ilaç kullanması
ben yıllarca enfeksiyor şikayetiyle gitmedik dr bırakmadım
en son bir dr eşime de ilaç verdi ilaç kullanmaya başlamadan benden eşime geçiyormuş sonra da tekrar bana
bazı bünyeler hassastır bu konuda sen de öylesin dedi
bazısı farketmezmiş bile enfeksiyonu
eşimde ilaç kullandıktan sonra rahat ettim çok şükür
ihmal etmeden dr a gidin ve eşinizinde ilaç kullanmasına gerek olup olmadığını sorun bence

Canim Benim Vermiş Olduğun Bilgilerden Dolayi çok Teşekkür Ederim 18 Günlük Evliyim Ve Bende Bu Konuyu Araştiriyordum çok Makbule Geçti Sağol Paylaştiğin Için

Bende geçen yıl yaşamıştım.Balayında ilişkiden hemen sonra denize havuza girmeden dolayı bakteriler idrar torbasında birikip ürüyolar.Sürekli kasık ağrısı,halsizlik ve idrar yaparken kan gelmesi ve aşırı yanma.Ama tedavinin 2.gününden itibaren ilaçlar etkisini gösteriyo.Benim tahlillerimde 2200 bakterim çıkmıştı.Antibiyotik ve başka bi ilaç vermişti.1 haftada düzelmiştim.Aman dikkat edin,balayı dönüşü idrar tahlili yaptırın.

bendede olmuştu benm sabah 6 da başladı ağrı hemen acile gittik serum verildi öyle kendime geldim benm idrarda yanma yoktu sadece karın ağrısı ve kusmalar vardı birde aşırı ağzım kuruyordu ve birde ateş oluyor !!..bi kaç kez tekrarladı hep serumla geçti ve iğne tedaviler...kızlar benmki en ağırıymış ama banada üşüme dediler ayaklar ve bel sıcak tutulacak evlilikte tabiki cinsel yollada geçiyor ayrıca birde hijyen çok önemli hatta dr um bana iç çamaşırlarımızın ortasında deterjan kalıntıları bide yapıyor dedi sıcak ütüyle ütüliycekmişiz daha çok sebebi var aslında ama ilaçlar zararlı bakterileri öldürürken yararlılarda ölüyormuş bunun için bol bol su ve üşütmemeye dikkat devam ediyorsa(evlilile için diyorum)eşinizle tahlil yaptırmak...Allah korusun çok kötü bişeyyy:çok üzgünüm:

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Ben hiç bilmiyordum bunları. Dikkat etmek lazım demek ki balayında. Hepinize teşekkürler.

Ayy kızlar bende kısmet olursa mayıs 24'te evleneceğim ve balayına çıkmayı düşünüyoruz bi aksilik çıkmazsa denize ya da havuza girmemeli miyim sizce?İlişkiye girmezsem nişanlım çatlar"aylardır,yıllardır o anı bekliyorum":)) diyor,bende denize girmezsem çatlarım naapmalıyız sizce?deneyenler bilgilendirir misiniz beniii :(((

sanıyorum büyük bölümümüz, bilhassa evlendikten sonra sistit geçirmişizdir,,,,bilhassa ilşkiye alışma döneminde sürtünme çok fazla olduğu için daha sık görülüyor,,bunun yanında temizliğe dikkat etmek , tuvalet sonrası önden arkaya doğru temizlenmek ve bol su içmek enfeksiyon oluşmasını engelleyebilir,,eğer oluştuysa granül şeklinde suda eriyen bi ilaç var o birebir geliyor.....

bal ayı sisti dediğiniz sanırım sistit.ben sürekli olurum üşüttüğümde ve pis yerlerde wc girdiğimde o gün mutlaka olur.ilk oldugunda ne yapıcagımızı bilmediğimizden gece hast ötürmüşdü babam ve nöbetci dr evde uygulayacıgım bi yöntem söylemişdi.kovanın içine kaynar su koyuyorsun yarıya kadr ve etek giyim üstüne oturuyormuşs gibi yapıyosun tuvaaletim geldikçe içne yapıyosun.buhar çok iyi geliyor ben kanamalı sistitli bir kişi olarak hemen bu göntemi yaparım ve ilerlemeden iyi gelir birde bir ilaç var isim vermem dogrumu olur bilmiyorum onu kullanıyosun geçiyo. çoook kötü bir rahatsızlık bilirim ama malesef bende kronikleşdi..:((

kızlar sormayın ben şuan ağrıdan kafayı yemek üzereyim. ağrı kesici içtim 2 tane geçmedi o suda eriyen ilaçtan evd var şimdi içsem kesermi acaba ağrıyı

yaşadığım o eziyetli günleri unutamam herhalde. aynen idrarımdan kan bile gelmişti. gerçi ben aynı zamanda mesane iltihabı da geçirmiştim. doktorsuz ve ilaçsız geçmedi benimki:(

kızlar ben idrar yolu enfeksiyonu için karnabahar kürüne başladım..bende kronikleşti artık..mantarda var o da geçmiyor..salı günü başladım..bakalım inşallah sonunda iyileşirim ve hiç olmam

bu hastalıgın adını bıle duyunca tuylerım dıken dıken oluyor.bende çok çektım.
ben bekarkende cok olurdum evlendim 2 yada 3 günü yine başladı benim ilacım belliydi onu içmeye başladım arada bir geçti ama tam 5 ay çektim bunu acıyı sızıyı.sonra doktora gittim ilaç fitil kullandım 3-4 gün iyiydim sonra yine başladı.tekrar doktora gittim yine antibiotikler vaj.tabletler kullandım ve benim ilacımdan eşimede verdi ancak o şekilde geçti şimdi şükür iyiyim yine nadiren oluyor ama bunada şükür hergün o sancı yanmayı çekmek çok kötü o günleri düşündükçe tüylerim diken diken oluyor.mutlaka doktora gidin yoksa geçmiyor başka türlü...

Back
X