• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bal ve bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aynenayne

kuzumun annesiyim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
213
113
13
kizlar uc aylik bebegm var grip ilac verdi doktor agir geldi biraktik kizima bu sabh balin yararlarini okudum ve biraz verdim annemde kizdi verme daha die sonra netten zarari varmi die okudum iyi seylr okumadim..korkuyorum kizim bnm herseym bal veren oldumu hic bebisine asla vermem daha uyku uyuyamiodum kafaya cok taktigim icin oldu bal kizimi bu grip enfeksiyndn kurtarack eahat nefes alack die dusundmkiiii takii o yazilari okuyana dek..sorum suuu sizde verdinizmi birsey oldumu ne yaptiniz:KK61::KK61: Allah askina kizim bnm herseyim dayanamam bn onun hasta olmasina :(

1 yaş altına verilmez bal,alerji riski çok yüksek.. Ama illa olacak diye bişey yok.. Bişey olmadıysa olmamıştır korkma,ama bidahada verme. 1 yaşından sonrada alerjik gıdaları az az ve tek tek başlamalısın ki eğer alerjik bir durum varsa hangisinden kaynaklandığını tespit edebilesin..

Canım benim elbette 1 yaş altı çocuklara bal ve bazı besinler alerji riski yüzünden zararlı ama bence abartma bir kere bal verdin diye bişey olmaz minigine..geçmiş olsun

genelde 1 yaşına kadar bal vermeyin diyor doktorlar alerjik olduğu için çok vermediysen problem olacağını sanmıyorum ama dikkat et 1 yaşına kadar vermemeye çalış

Doktorunuzla paylaşın..
Belki test falan yapılması gerekirse..
En azından önlemini almış olursunuz..

Bebeğinize bir şey verdikten sonra değil, vermeden önce yapın bu tip araştırmalarınızı lütfen, bilinçsiz her türlü hareket kötü. İlle bir şey olacak diye bir durum yok ama % 1 ihtimal de olsa önlem almak gerekiyor.
Bebekken annelerimiz emziğimizi bala, reçele bandırırlarmış sürekli, Allah korumuş, bir şey olmamış ama olabilirdi de.
Bence bebeğinizi gözlemleyin bir süre, en ufak değişiklikte doktorunuzla görüşün.

Verilmez 1 yasından önce.benimki 11 aylık oldu hala vermedim. Birde bebeğine tatlı şeyler Verme daha çok erken.ileride şeker hastalığına sebep olabilir. Şimdilik belli başlı şeyler dışında hiçbir şey verme hatta.daha 3 aylık.

Evet verilmemeliymis ilerde bağırsak sorunları olabilirmiş. Ama benim annem emzigi batirir batirir verirmis bize... Bir sorunumuz da yok. Yani illa olacak diye bir kaide yok tabi dikkat etmek de fayda var..

keşke vermeden önce baksaydın nette... bebek çocuk yemekleri ile ilgili bir site var bana çok faydası dokundu istersen yazarım özelden... ne verebilirisin ne zaman verebilirsin boy yaş ortalaması tüm bilgiler mevcut

Bir de bebeginin tez iyilesmesini istiyorsan sen ye sütünden geçer. Limon suyuna bal karıştırıp iç. Çubuk tarçın kaynat bal karıştırıp iç. Bol bol emzir. Anne sütü gibisi yok bilirsin

kavanozla vermediniz ya sonuçta korkmayın,Allahın izniyle birşey olmaz
ama tabi bir daha kesinlikle vermeyin buda bir tecrübe olsun çocuğa birşey vermeden mutlaka bilene danışın olmadı internete bakın çocuk bu yani deneme tahtası değil,hemde daha çok küçük üç aylık onun için en iyisi anne sütü..

kizlar uc aylik bebegm var grip ilac verdi doktor agir geldi biraktik kizima bu sabh balin yararlarini okudum ve biraz verdim annemde kizdi verme daha die sonra netten zarari varmi die okudum iyi seylr okumadim..korkuyorum kizim bnm herseym bal veren oldumu hic bebisine asla vermem daha uyku uyuyamiodum kafaya cok taktigim icin oldu bal kizimi bu grip enfeksiyndn kurtarack eahat nefes alack die dusundmkiiii takii o yazilari okuyana dek..sorum suuu sizde verdinizmi birsey oldumu ne yaptiniz:KK61::KK61: Allah askina kizim bnm herseyim dayanamam bn onun hasta olmasina :KK43:

Abartan arkadaşlar biraz sakin davranın...

Canım bu kadar panik yapmana gerek yok lütfen..
Biraz sakin ol.. 3 aylık bebeğe ne kadar verebilirsin ki bu kadar panik yaptın?
Doğru 1 yaş altı bebeklere verilmemesi gereken gıdalar arasında ama bunun sebebi de alerji yapabilme ihtimali..
Ki her bebekte de yapmıyor..
Süt, çilek, kuruyemiş, bal vs.. Bunlar verilmemesi lazım..
Ama bir kereliğine mahsus hiçbir sıkıntı olmaz bu kadar büyütme..

Biz de grip atlattık o kadar küçüktük ama doktorumuz ilaç vermedi..
Bol bol buhara tut dedi. Burnu da açılıyor öyle yaparsan biraz rahatlıyor çocuk..
Bir de dut kurusu çayı ve ıhlamur çayı ver ılık ılık dedi..
Eğer öksürüğü varsa tereyağı pekmez kaynatıp bir tatlı kaşığı verirsen çok faydası oluyor..
Pekmek kaynatılmaz belki ama ilaçtan bin kat iyidir diye düşünüyorum..
Bir de göğsüne ve sırtına sürekli bez koy terledikçe al o bezleri yenile..
Evinde lavata kaynat bir de.. Hem ev güzel kokuyor hem de gribe çok iyiymiş..
Bir tencerede kaynatırsın buharı gidene kadar odada dursun bebeğin de solusun..
Çok rahat uyuyorlar..
Aklıma gelenler bunlar canım..
Biz böyle böyle 4-5 günde iilaçsız atlatmıştık çok şükür..
Çok geçmiş olsun..

öncelikle sakin olun bebeğinizde nefes alamama döküntü vb olursa acil götürün birde verilmeyecekler listesi oluyor internette mutalak onu buzdolabınıza asın ... bebeğin odasına buhar yapın suyu kayantın bırakın burnunu sık sık temizleyin geçmiş olsun...

Bebek 3 aylık daha arkadaşım

Doktora götürmüşsün onun ilacının ağır geldiğine kanaat getirip bir şeyler vermeye başlamışsın bu doğru değil

Ilaç ağır ise aynı doktora tekrar götürürsün hem nasıl anladın ağır olduğunu belki ancak o şekilde iyileşiyor

Burda da bir çok tavsiye var kiminden zarar gelmez ama belki de gelir o zaman ne yapacağız bağırsak florasının hazır olmadığı açık anne sütü dışında bir şey ona uygun değil ki

keşke vermeden önce baksaydın nette... bebek çocuk yemekleri ile ilgili bir site var bana çok faydası dokundu istersen yazarım özelden... ne verebilirisin ne zaman verebilirsin boy yaş ortalaması tüm bilgiler mevcut
gndrrirmisn

Bebek 3 aylık daha arkadaşım

Doktora götürmüşsün onun ilacının ağır geldiğine kanaat getirip bir şeyler vermeye başlamışsın bu doğru değil

Ilaç ağır ise aynı doktora tekrar götürürsün hem nasıl anladın ağır olduğunu belki ancak o şekilde iyileşiyor

Burda da bir çok tavsiye var kiminden zarar gelmez ama belki de gelir o zaman ne yapacağız bağırsak florasının hazır olmadığı açık anne sütü dışında bir şey ona uygun değil ki
doktoru dedi agir glmis die

doktoru dedi agir glmis die
Başka ilaç vermedi mi ne yapacağını söylemedi mi

Yoksa bekle iyileşir dedi de sen annelik içgüdüsü ile bir an önce iyileşsin diye mi uğraşdın

Muhtemelen bir zararı olmamıştır ama günümüzde çocukları mümkün olduğunca yabancı lezzetlerde geç tanıştırıyorlar zira hiçbiri sag değil alerjen çok

Domates çilek bal yumurta beyazı süt hatta şeker tuz baharat vs 1 yaş altında yok şeker tuz gibi tatlara ne kadar geç alışırsa o kadar iyi hatta pürelere bile meyve değil sebze ile başlayın diyenler var

Başka ilaç vermedi mi ne yapacağını söylemedi mi

Yoksa bekle iyileşir dedi de sen annelik içgüdüsü ile bir an önce iyileşsin diye mi uğraşdın

Muhtemelen bir zararı olmamıştır ama günümüzde çocukları mümkün olduğunca yabancı lezzetlerde geç tanıştırıyorlar zira hiçbiri sag değil alerjen çok

Domates çilek bal yumurta beyazı süt hatta şeker tuz baharat vs 1 yaş altında yok şeker tuz gibi tatlara ne kadar geç alışırsa o kadar iyi hatta pürelere bile meyve değil sebze ile başlayın diyenler var
verme dedi agir gelms dedi bu kadar ilac milac yok baska

Back
X